Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren olan annem için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

polatbora

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese allah kolaylık versin.

ben 28 yaşındayım. annem 54 yaşında ve kendimi bildim bileli annem şizofreni hastası. 2 senedir evliyim ve bir kızım var. annemden dolayı çalışamıyorum. eşim de annemden çok korkuyor, onları yanlız da bırakamıyorum.
annem çok tehlike saçıyor, kafaya taktığı kişiyi öldürmek istiyor, biyere gitmek istediğinde bıçaksız dolaşmıyor, her an bir tehlike olacakmış gibi ve bana aşırı düşkü.n ben dışarı çıktığımda beni de bıçaksız göndermiyor. ben dışardayken 10 dakikada bir beni arayıp başın dertte dimi diyerek beni herhangi kişilere benzetip veya kulağına sesler gelip bana işkence yapıldığını zannediyor. televizyondakilere takıyor, eşe dosta, akrabalara, konu komşuya takıyor. ben zor zaptediyorum. eğer bıraksam kesin birini öldürecek veya bir çok kişiyi...
yani senelerdir hayatımı tam bir cehenneme çevirdi. gece nöbetleri de var. gece kalkıyor kendi kendine söylenip cama çıkıp naralar atıp bağırıp çağırıyo ve bizi rahatsız ediyo. birkeresinde de komşunun 10 yaşlarında çocuğuna pencereden kafasına saksıyı atmış. allahtan çocuğa denk gelmedi ve çevreninde baskısına rahatsızlığına dayanamadım. hemen bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırdım. yaklaşık 25 gün yattı, ama değişen bişey olmadı. ilaçlarını da almıyor, veremiyoruz. zaten ilaçları sakladığımız yerden bulmuş çöpe atmış. hayatımız tam bir ızdırap. bana zarar vercekler diye dışarı çıkarmıyo, sürekli birilerinden zarar göreceğimizi düşünerek yaşıyo.

annemin raporud.a yok nasıl rapor alacağım, bu konuda hiç bilgi sahibi değilim? ne yapacağımı şaşırdım
rahmetli babamdan dolayı annem emekli sandığından aylık 650tl almakta. evimiz kira. çok zor durumdayız. ben çalışamıyorum. acaba ben de aylığa bağlanabilir miyim? ne yapmam gerekiyor?

bu konuda tecrübe ve bilgi sahibi kişilerin yardımına ihtiyacım var. beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

buraya bugün üye oldum gerçekten insanların bilinçlenmesi açısından çok güzel bir site olmuş emeği geçenlere teşekkür ederim
.allah yar ve yardımcımız olsun.

Hay Allah! Ne zor bir durum. Özellikle ilaçlarını içmemesi işleri iyice zor hale getiriyor... Annenize de sizlere de sabırlar diliyorum.

Anneniz bakıma muhtaçlık düzeyinde değerlendirilecektir diye düşünüyorum.
Hanede kişi* başına düşen gelir 330,6 tl'den azsa, evde bakım hizmetinden yararlanmak için sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

* http://www.engelliler.biz/forum/evd...-hesabina-kimler-dahil-olacak.html#post315537

Üst Alt