Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren olarak yaşadıklarım...

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
337
Uzun yıllar sosyal izolasyona maruz kaldım. 17 yaşındayken üniversite kazandığım yıl şizofren teşhisi koyuldu Çok ağır bir tedaviye ruhsal duruma rağmen okulu uzatmadan bitirdim. Ama bu yıllar bana çok şey öğretti. Düşenin dostu olmaz.. bunu öğrendim.(Toplamda 13 defa akıl hastanesine yattm. EKT falan da yapıldı.)

Aynı anlamdan hareketle çok tekme vurdular. Oysa kimseye bir zararım yoktu. Üniversite son sınıftayken biraz sıçrama yaşadım. Bekar evine çıktım ve tiyatro grubuna katıldım. Sonra mezun oldum. Ekonomik özgürlüğümü kazanınca yaşantımda çok şey değişti. En azından kimseye muhtaç kalmadım. Buna da hep şükrettim.

Şizofreni olarak yaşadıklarım ise ağırlıklı olarak hezeyanlardı. (Şurada dikilen 2 adam beni mi takip ediyor, yabancı insanlardan zarar gelir mi ? Ben özel% farklı birisiyim (grandiyöz) gibiydi.Şu an itibariyle 14 senedir memurum Son 7 yılımda da aynı kurumda çalışmaya devam ediyorum. 36 yaşına yaklaştım ama geçmişin acısını çıkartıyorum. Yediğim darbelere rağmen zorda kalana yardımseverlik gibi insani huylarımı da kaybetmedim. Allah'a şükür annem ve babam da yanımda yaşıyor. Hezeyan ve paranoya gibi semptomlar devam ediyor. Zaten bunlar hiçbir zaman tamamıyla silinmez, yok olmaz. GABBARD gibi yabancı psikiyatri uzmanlarının da bu yönde tespitleri var.

Şizofren olup da hastalığını ve dolayısıyla kendisini de anlamak isteyenler için birkaç tane kitap tavsiyem var. Moderatörler uygun görürse yazayım (((ŞİZOFRENİ TERAPİSİ / IRVIN YALOM--- NORMAL DIŞI DAVRANIŞLAR / ENGİN GEÇTAN) Bu eserleri şiddetle tavsiye ederim. Çünkü hangi semptomun anlamı&karşılığı nedir ? diye araştırıp öğrenince daha hızlı bir remisyon (iyileşme) sürecine giriliyor.

Son olarak şunu diyeyim; klişe olacak ama şizofrenide iyileşmede ilaçların düzenli kullanılması kadar işlevsellik (çalışmak) da çok gerekli... Allah herkese arzuladığı şifayı versin. Amin..

Haklısın düşenin gerçekten hiç dostu olmuyor hatta tam tersi bile doğru bunun sen bir kariyer sahibi ol mutlu ol ne bileyim bir şeyler sahibi ol bu seferde çekememezlik yüzünden dostun olmuyor yıllar önce söylemiş aristo zaten ey dostlarım dünya da dost yoktur demiş çok ta doğru söylemiş bence demek ki o zaman da insanlar böyleydi hatta gitgide belki de daha da bozuldu . Benim de son birkaç yıldır hayal aleminde yaşadığım dönemler oldu iki kere oldu ve ikisi de yaklaşık bir ay kadar sürdü en son bipolar teşhisi kondu ben de memurum ve iyi ki de memurum diyorum tek şükrettiğim şey bu hayatta .

sleeping beauty

Erkek arkadaşınıza da ablanıza da geçmiş olsun. İlaç kullanmamak çok sakat bir durum. Allah korusun semptomlar bir alevlenirse gözünü hastanede açar. Ablanız hastalığı inkar mı ediyor ? Veya kendine mi yakıştıramıyor ? """İyilerin bu dünyada çok da yeri olmuyor""" sözünüzde de sonuna kadar haklısınız. Kendinizi mazlum olarak görüp de dik durmanız büyük başarı. Sizi tebrik ediyorum.

bende şizofrenim ama söylediklerinizin bi kısmına belki çoğuna katılmıyorum. düşenin dostu yokmuş, ispatı var mıdır ? yok öyle birşey !

asıl insanlar arasındada yani tüm insanlar arasındada bir dostluk var hatta yer yer bu güçlüdür ama ayrıktır.yani kontrolu belli olmayan bir dostluk. mesela otogardasınız otobüs birazdan kalkacak o ordaki görevli ne diye anons yapsın ? sayın yolcularımız ***** kodlu araç 5 dakika sonra kalkacaktır diye.para alıyor diyeceksiniz ama hadi o para alıyor onu oraya koyan ,oda alıyor değil mi peki ya bunu sonsuza dek sürdürün ne için yada kim kontrol ediyor ne için?

çünkü hepimizin allaha ihtiyacı var. allah verir tüm ihtiyaçların cevabını. ben belki bir günah işledim ama tevbe ettim ,umarım allah kabul eder.

hem her türlü yani diğer türlü de insanlar arasında spesifik olan dostluklarda var bunlar biraz daha kontrollu ve bağları belli ve güçlüdür (aslında ilki çok gelişmiş de) mesela ben suriye savaşı olurken buraya suriyeli gçmneler gelmişti ve bildiğiniz aç açıkta insanlardı onlara harçlığımı vermiştim , bi karşılık beklememiştim , ve emin olun harçlığımı verdiğim kadının yüzündeki tebessümün verdiği mutluluğu hemen hiçbir yerde bulamadım...

bana da başkaları yardım ettiki , benim genelde dost dediklerim hiç beklenmedik yerden çıkageldiler bunun sebebini bilmiyorum ama sanırım böyle oldu.

hastaneye yattığım dönemlerde kendimi çok zayıf ,acınacak ve kimsesiz hisstmedim değil ama her insan bir zorluk yaşıyor ki , biz hepimiz birbirimizden kendi yaşadığımız kadar haberdar olmadığımız için bize kendi zorluklarmız çok zor geliyor ama halbuki çoğu insan çok zorlanıyor...

ben az veya çok olduğunu tartışabileceğimize inanmıyorum sadece bunların HER ZAMAN VAR OLDUĞUNU iddia ediyorum. hadis var birkere şu şekilde

"ümmetim yağmur gibidir ,evveli mi hayırlıdır ahiri mi bilinmez"

hatta ekleme yapıyorum ,benim bildiğim bilgilere göre islam inancına göre bence iyi insanların sayısı daha fazladır çünkü cennet cehennemden daha büyüktür. cennet 8 bölümden cehennem ise 7 bölümden oluşturulmuştur. ve daha büyük olduğunu biliyorum cennetin.

bu böyle olduğundan iyi insanlar islam dinine göre daha fazla sayıdadır ayrıca iyi insanlar veya müslüman olanlar (bundan emin değilim ama) sadece kendisini müslüman olarak beyan edenler değildir çünkü öyle insanlar var ki dinle diyanetle uzaktan yakından alakası yok fakat biçok iyiliği de yapıyor ...

biraz geniş bakın bence ...bende arada bir hatta çoğu zaman daralıyorum ama geniş düşünüyorum

Hem bu bahsettigin kisiler nekadar iyide olsan herzaman yaninda olmadigina eminim

iyide her insan yalnız ölmeyecek mi? hiç sana "gel kız ölüme birlikte gidelim" diyen biri gördün mü :)

sleeping beauty

şu an parayı nasıl kazanıyorsunuz ne iş yapıyorsunuz sevgiliniz şizofreninin hangi çeşidi cvp veririsen sevinirim

sleeping beauty

nasıl yapmıyorlar neyin peşindeler malulen degilde burdaki gibi 2022 maaşı ve evde bakım maaşı gibi bir maaş yokmu bir arkadaş var belçikada 1400 euro alıyor hastalıktan dolayı sadece işsizlik maaşı degil onki sordum ona malulende degil sadece hastalıktan alıyor

sleeping beauty ...bence her zaman aklın dediğini yapmak lazım ,duygular yok değil ama mutluluk veren aklın dediğini yapmak ....
ondan bi bak bişey mantıklı ise yap değilse boşver...

perseküsyon

Kardeşim seni çok iyi anlıyorum, ben 20 yıldır bu hastalığı çekiyorum, semptomlar çok karışık takıntı en önde geleni, benim için aslında çok önemsiz şeyler ve kişiler bir anda önemli olabiliyor, aslında çok önemli ve söylenmemesi gereken şeyler ise bir anda ağzımdan çıkabiliyor ve söylediklerini geri alamıyorsun maalesef, dolayısıyla kendi kendimle sürekli bir mücadele içindeyim, yaşamayan asla anlamaz, insanlar inanılmaz art niyetli ve ikiyüzlüler ben de memurum senin gibi senin kadar kıdemli değilim ama hastalığımı söylesem bir türlü söylemesem bir türlü insanlar her zaman zeytinyağı sen ne kadar samimi de olsan arkandan bu deli şizo gibi kelimeler kullanıyorlar ve bunu öğrendim zamanla kimseye yaranamazsın. En iyisi i am the best ... the rest diyeceksin. Geçmiş olsun Allah sana bana ve bu hastalıktan muzdarip tüm kardeşlerime sabır ve biraz zor ama takıntılardan uzak bir akıl sağlığı versin.

@ahmet22

Hani iyi insanların sayısı daha fazlaydı cennet daha büyüktü şimdi de insanoğluna güven olmaz diyorsun hangisi doğru .

Son düzenleme:
ekonomist79

:) """[FONT=sans-serif]En iyisi i am the best ... the rest diyeceksin""" bu sözünü sevdim[/FONT]

sokrates

İyi insanlar elbetteki daha fazla ancak kimin iyi kimin kötü olduğunu takdir etme yetkisi Allahındır bizim değil bu yüzden yani belirsizlikten dolayı güven olmaz..

Bikaç kişi yada 50 yaşına kadar gördüğünüz herkes bize kötü lük yapttı diye iyi insanlar yok diyemeyiz aslında 40 yıl içinde mutlaka bir iyilik görmüşsünüzdür

sleeping beauty

umutmu vaad ediyorsun hahahahaha kendini kandırma ne umudu sen maddi çıkarına bak hastasın sonuçta yazık kendine bütün haklarını araştır olmazsa rapor vermiyorlarsa hastaneyi degiştir bi yolunu bul rahatına bak kanka

Güzel paylaşım olmuş, ben de 2006'dan beri çekiyorum. Tecrübelerime göre 1. sırada ilaç önemli, 2. sırada insanın içgörüsü önemli . bu bahsettiğiniz kitapları okuyacağım. Hep bir acaba hayaller gerçek mi acaba içinde insanın ne kadar iyileşsekte.

Sizofren bir arkadas benimle iletisime gecebilirmi merak ettigim bazi seyler varda

Üst Alt