Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren oldugumu düşünüyorum. Olmayan sesler duyuyorum sanki..?

Superman88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 20 yasındayım birkaç aydır takıntılı düşünceler ile bogusuyorum bazı düşünceler aklımdan hic cıkmıyor birkaç kere olmayan sesler duydum piskiyatriye gittim lakin Doktor bir teşhis koymadı çok endişeleniyorum aklımdan hiç çıkmıyor ses duyma haricinde herhangibi başka belirti taşımıyorum gerçekten berbat durumdayım sizce şizofrenmiyim.
Sizde durum nasıl başladı?

Yok yahu, öyle pat diye olur mu. Milyon tane psikolojik hal var. En zorundan başlama teşhis koymaya :)
Eğer olanak varsa düzenli terapiye gitmelisin. Bir tetkikle teşhis koyulamaz, doktor zamanla tanır ve teşhis koyar. Hayatını sakinleştirmeli, güvendiğin insanlarla samimi ve açık şekilde konuşarak kendini rahatlatmalı, stresten uzak kalmalısın.
Bir de alkol ve uyuşturucudan mutlak uzak durmalısın. Düzenli kullandığın bir ilaç varsa, onun yan etkilerini doktoruna sormalısın.

şizofren ses duyma yetkısı varmı bende duyorum ama şizofren degılım ki teşhis

Şizofren olduğunu kabul etmen olayın mantığına ters bence ,ben psikozdayken asla doktora gitmek düşüncesi gelmedi ya da hastalığı kabul etmedim ,yat kalk dua et şizofreni belasından ve ilaçlarından uzak ol
Şizofreni olsan o sesler ve de sanılar seni yönlendirir tedavi olmasan durum ilerler sende böyle birşey olmazsa bekle ve gör

istesem de sakin kalamıyorum aklıma geldikçe moralim bozuluyor berbat bir durumdayım umarım zannettigim gibi degildir
arastırma yapttıkça hastalgın belirtilerini yasamaya başladım.

Teşekkurler

aga doktor teshıs koymak ıcın beklıyor olabılır bıpolarda ses duyabılıyor mesela yada sızofrenı ısen bıle hangı kategorıye gırıyon ayrısmamısmı paranoıdmı bunları felan anlamaya calısıyor olabılır ve bu ses duymalar bı kere olmaması lazım artı gercekle hayalı ayırt edememen lazım yanı bı halusunasyon gorsen buna baska anlamalr yukluyor olman lazım saldırgan davranıslar ınsanlardan uzaklasma ıntıhar dusuncelerı kendını halsız hıssetme felan bunların hepsı etkendır.

Teşhis öyle hemen konulmaz. Ben bipolarım teşhis 6 yıl sonra konuldu. Bende ses duyuyorum, bazı düşünceler oluyor. Bu seni şizofren yapmaz. Belki başka hastalığın var. Bu hemen karar verilmez. Sabır göstereceksin, tedavine devam edeceksin.

Kullandığın ilaçlar nedir ,sakın iğne olma ben ilaç kullanmadım iğne oldum kalıcı yan etki yaptı uykusuzluk ve kabızlık şimdi kurtulamıyorum
İntihar pek şizofreninin işi değil

bir aydır ilaç kulanıyorum ama bir teshiş koyulmadı.

İntihar düşünceleri ve içe kapanıklık yıllardır var 5 6 kez gittim henüz bir şey demedi.

Rispardel anti depresan var birde.

Kullandığın zaten okumuşsundur şizofreni ilacı ama doktor henüz teşis koymamış olabilir ,annemede risperdal verdi doktor kullanmıyor hiçbişeyi de yok her risperdal yazılan şizofrendir denemez ama kullanmadığın zaman hastanelik olmuyorsan bence şizofren değilsin antidepresanı intihar için vermiştir
Ben aileme sesler duyduğumu söylemiştim sonra polis zoruyla hastaneye yatırdılar ,ailemede sanıların yönlendirmesiyle söyledim

çok geçmiş olsun en yakın zamanda bu illeten kurtulmanız dilegi ile gerçekten benim için korkunç bir durum hayallerimi gerçeklestirimeyecegimi düşünmek çok kötü.

Sana da geçmiş olsun beterin beteri var sıkma canını ben iğne yüzünden uykumu kaybettim ve geri gelmiyor ne yapsam emin ol şükredilecek çok şey var ilaçla eğer hastaysan hayata tutunabilirsin bi iş olmasa bir başkası olur eğer hayalin iş filansa

Umarm çok kötü bir illet pisikolojimi mahf etti sana da geçmiş olsun.

Şizofreni tanısı konması için en az 6 ay takibin gerekir hemen şizofreni tanısı konmuyor.

Evet olmayan sesler, ya da sizi yönlendiren emir veren sesler duymak şizofreni belirtisi
ama belirtisi daha fazla, başka başka ölçekler de var seslerle sınırlı değil ki.

Bu hastalığım belirtilerini arastirdiktan sonra
Bazi belirtiler belirdi.

Superman88

Millet ne kadar meraklı şizofren olmaya aLLah akıl fikir versin...

Kıçıma su kaçtı orucum bozulur mu?? gibi bir soru bu da...

Nihat hoca efendiyi troller gibi forumu forumdakileri trollüyorsunuz.

Üst Alt