Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren tedavisinde kullanılan Zyprexa adlı ilaç kilo aldırır mı?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Şizofren hastasıyım. Zyprexa adlı ilacı denemek istiyorum. Bazı kişiler internette bu Zyprexa adlı ilacın çok kilo aldırdığını söylüyorlar. Bu ilacı kullanan bütün hastalar gerçektende çok kilo alır mı ? Aranızda bu ilacı kullanan var mı ? Bu ilacı kullanıpta bu ilaçtan memnun kalan varmı ?

çok güzel ilaç kullandım çok kilo aldırıyor doğrudur

zyprexa adlı ilacı kullanıpta kilo almamak için ne yapmak gerekir ? Yoksa bu ilacı kullanıpta kilo almak kaçınılmazmı ?

kilo aldırıyor diye değiştirdim invega kullanıyorum onlarda aldırıyor careyi diyetisyende buldum

emreden kayseridemi yaşıyorsun ? kayserilimisin ? bende kayseriliyim. ankarada yaşıyorum. bir yerde engelli kadrosundan çalışıyor musun ?

evet kayseriliyim yok çalışamıyorum abi kardeş şizofreniz :( neresinden

ben kayseri merkezdenim. bende uyku problemide var. Günde sadece 4 -5 saat uyuyabiliyorum. Oysa ben şöyle 7 - 8 saat mışıl mışıl uyumak istiyorum. bu şikayetimi kısa zamanda doktoruma söyleyeceğim. Sence doktora günde 7 -8 saat uyku uyumak istediğimi söylesem bana doktor şizofren ilacının yanında bir de uyku ilacı verir mi ?

benim hastalığım tam olarak kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluk. yani şizofren.

erken yatıp erken kalkınca uykun düzeliyor ilaç içme bence uyku ilacı alınca çok uyursun bence gerek yok gündüz kahve felan alırsan uykun gelince yatarsın kendini öyle alıştır

sen neden bir yerde çalışmıyorsun ? çalışmana hastalığın engel mi oluyor ? bende ankara da bir ortaokulda memurum.

hmm hastalığım engel çabuk sinirleniyorum ekpss girdim ama yüksek puan alamadım evde uğraşıyorum

Ben ilk önceleri Leponex kullanıyordum.Maddi durumum iyi olmadığı için Clonex kullanmaya başladım.Bence doktorunuza Clonex ilacını sorun.Yan etki olarak aşırı derecede salka oluyor

Psikotrop ilaçlar her hastada aynı etkiyi göstermez
Zyprexa Kimine kilo aldırır kimini çok uyutur kişiden kişiye değişir. Ben 2003 de kullandım bana uykuda yapmadı kilo da aldırmadı...

zaferim34

Senin mesajından anladığım kadarıyla zyprexa adlı ilaç her hastada kilo aldırmaz. Sen Zyprexa adlı ilacın kaç miligramını kullandın ? Hastalığın tam olarak nedir ? Benim hastalığım Kronik Nitelik Kazanmış Psikotik Bozukluk. Yani Şizofreniyim. Şu an Dogmatil 200 mg adlı ilacı kullanıyorum. Bu ilaçtan çok memnun değilim. Bu ilacı kullandığım zamanlarda bu ilaç bende uykusuzluk yaptı. Günde sadece 4- 5 saat uyuyabiliyorum. Araştırmalarıma göre Zyprexa adlı ilacı içince bu ilaç fazla uyutuyormuş. Uyku düzenimin rayına oturması için, biraz daha fazla uyumam için hemde şizofren hastalığımın düzelmesi için Zyprexa adlı ilacı içmek istiyorum. Tek korkum bu Zyprexa adlı ilacı içersem çok kilo alırım diye korkuyorum. Bu zyprexa adlı ilacı içerken kilo almamak için ne yapmalıyım ?

erbin

Zyprexa nın kilo yapmaması için senin yapacağın hiç birşey yok. Kilo yapan ilaçlar iştah artırır iştah açar. Karşı koyamazsın o iştaha. Onun için doktorunla konuş kilo yapan yapacak ilaç yazmasın. Koşu moşu hikaye kalır..

Benim de durumum psikotik bozukluk ve 10mg kullandım...

Kaç kilo alacağın belli olmaz belki 5 belki 15 belki 25 Doktorunla konuş...

İlaçların kilo aldırma özelliği var.Ama zannımca melekelerini kullanmana engel teşkil ettiği için.Yani uyuşukluk hareketsiz bir yaşama zemin hazırlıyor.Ben zamanında bipolar tanısı almıştım.Uzun süredir yalnızca uyku ilacı alıyorum.Kendimi gözlemledim bu süreçte o kadar çok iş yaptım ki anlatamam.Devlet dairelerinde mesela engelli kimlik kartımı sunmuyorum normal insanlar gibi hallediyorum işlerimi.Ve şuan Apartman Yöneticisiyim ve herkes benden çok memnun.İnternet bankacılığı kullanıyorum,dilekçe yazıyorum,imza kullanıyorum,otomobil kullanıyorum ve aklıma gelmeyen pek çok şey ama bu kadar uğraşı bedavaya yapınca bir ödül mekanizması çalışmadığı için motivasyonumu ayakta tutmakta zorlanıyorum.

Üst Alt