Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni annem gece uykuya dalmıyor, 3 saatte bir uyanıyor. Ne yapmalıyım?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Iyi günler her annem kronik şizofren hastası kendini bildim bileli sizofren Annemin şizofreni raporu var kullandığı ilaçlar rexapin akşam 1tane suyla veriyorum ,15günde bir iğne oluyor iki aydır uykuya dalmiyor doktora her gittimizde annemin uyayamadığını uyku ilacı istediğimi belirttim vermediler ama annem geceleri derinnuykuya dalmiyor 2-3 saatte bi uyanıyor sabah derinn uykuya dalıyor napmalıyım

ketiapin isteyebilrsin doktordan
şizofrenide kullanılan bir çeşit antipiskoptik
düşük dozları antidepresan özellikte
yan etki olarak uyku verme ihtimali var
geçmiş olsun

@Poziyer Uyku sorunu sürekli mi ? Mevsimsel etkilenme uyku sorunu açması normaldir . Uyku için ilave ilaç yazdırmanız ve gündüz uykularından uzak tutmanız gerekir .

Risperdal uyku hali ve sersemlilik yapmakta . İlaç alım saatini biraz daha geç vakitlere alabilirsiniz . Saat 20 de ilaç alıyorsa saat 22 ye almanız da fayda var .

imovane uyku ilacı başkada uyku için ilaç piyasada yok

bildigim kadarıyla genelde şizofrenlerin gece uykuları yok...ALLAH yardımcınız olsun...

Xeplionu vurunuyorum etkisinden gece hic uyanmiyorum. Sabahta yastigim hep salya ve tukuruk oluyor.
Birazda hareketlilik var.
Tani paranoid sizofreni
Engelli raporum var
3 tane tam tesekkullu devlet hastanesi
Ve bir tane universite hastanesinden toplamda 4 hastaneden paranoid sizofreni tanili raporlarim mevcut
17 yildir tedavi oluyorum.
8 yildir xeplion kullaniyorum
5 yildir remisyondayim
Evliyim
4 tane cocugum var
40 yasindayim.
Allah yardimci olsun

Xeplionu vurunuyorum etkisinden gece hic uyanmiyorum. Sabahta yastigim hep salya ve tukuruk oluyor.
Birazda hareketlilik var.
Tani paranoid sizofreni
Engelli raporum var
3 tane tam tesekkullu devlet hastanesi
Ve bir tane universite hastanesinden toplamda 4 hastaneden paranoid sizofreni tanili raporlarim mevcut
17 yildir tedavi oluyorum.
8 yildir xeplion kullaniyorum
5 yildir remisyondayim
Evliyim
4 tane cocugum var
40 yasindayim.
Allah yardimci olsun

hayatnınızda en çok kıymetliniz olan kişi neden uyuyamıyor ?

muhabbet edin kendisiyle ,derdini dinleyin katlanın sıkıntılarına sırtını sıvazlayın

verdiğiniz ilaç uyku ilacı ama gözlerde kuruluk iltihap yapabilir ketiapin ,invega,dogmatil,solian bunlarda uyku yapar ama bana kalırsa önce annenizle muhabbet edin ne sorunu var bir isteği varsa onu yapın annelere öf bile demek yasaktır ...

uzun bir zaman dilimi ayırın annenize bence. o hayatınızdaki en kıymetli kişi ..

Gun icinde sürekli konuşuyorum onu motive etmek için gündüz elimden geleni yapıyorum. O sosyallessin diye disariya cikiyorum her yaptım şeyde fikrini soruyorum kendini daha iyi hissetmesi için kendine güveni artması için. Annem başımın tacı onu ilgisiz birakmiyorum neden diye düşünüyorum gündüz uykusu geliyor uyumak istiyor gece derin uykuya dalamıyor önce ligin anbeminvmutlulugu ama ilaç ve iğne düzenli kullanmasına rağmen butunbgun kucuk cocuk gibi ilgileniyorum konusuyorum guldurmeye calisiyorum kendinevguveni gelmesini istiyorum nerde yanliscyapiyorum niye negatif belirti var onu anlayamiyorum

Tevazu kanatlarını yere kadar indirin,ihtiyaçlarını karşılayın ,ah öh demeden eksiklerini istediklerini verin bir dediği iki olmasın ...

şikayetleri varsa doktordan önce siz dinleyin ve yerine getirin. doktorlar iplemez sürüyle hasta gelir onlara ,mesleğini düzgün yapamıyorlar zaten annenize iyi bakın.

selam olsun

Anneme olabildigim kadar iyi baktığımda inanıyorum. Kilolarini kafasına takıyor sanırım hayatım anneme göre yaşıyorum daha almalıyım bilmiyorum

Poziyer

Bende aynı sorunu yaşıyorum.Bipolarım.Manik ataktan sonra oldu her şey. Risperdal denedik,olanzapin yani rexapin denedik bunlar da yetmedi üzerine cedrina da denedik yine derin uyku yok.1 senedir durum aynı.Doktora sürekli bu şikayetlerimi iletiyorum.Kendisi tanınmı bir Prof Psikiyatrist ama o da bana ben sana daha ne vereyim ki? diyor.Tilki uykusu değil mi bahsettiğiniz.Gece birisi merhaba derse karşılık verir o derece bir uyku.Artık aileme bile açamıyorum konuyu çünkü onlarda bıktılar.En çok da ben bıktım.Allah ikiminizinde yardımcısı olsun.

daha evvel de yazmıştım burada,2010 da işden çıkartıldığımda depresyon nedeni ile ZYZAPİN kullanmıştım ve bugüne kadar beni böyle uyutan ağırlaştıran bir ilaç daha içmedim....tabii her şey doktora danışılacak o ayrı konu biz burda sadece bize iyi gelenleri yazabiliriz fikrimizi belirtmek açısından.

Ben kendimi bildim bileli sabah daha rahat uyuyorum. hastay değilkende bu böyleydi hava aydınlanınca uykum gelirdi o saate kadar oyun fln oynardım hep. Bu kişisel birşeydir bence çok büyütmeyin sabah uyumasını.. eğer gece uyumak istiyorsa bigün uyumasın gece yatsın sabah uyansın. daha sonra gece uykusu gelir. gece yatabilmek için erken kalkmak şart..

Üst Alt