Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni doğuştan olamaz mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
$izofreni hastalığı doğumla başlayabilir mi?

$izofrenin en büyük nedeni nedir.?

AYDINYAVUZ

Genetik kökene bakmak gerekir. Eğer hastalığın oluşum mekanizmasında genetik etken varsa sorunuzun yanıtı evet olabilir.

genetik oluşum varsa doğan bebek doğuştan hasta doğmuştur. çevresel faktörler sonrasında hastalık tetiklenip ortaya çıkabilir.

bi yerde okumuştum şizofren bir babanın çocuklarının şizofren olma olasılığı torunlarının olma olasılığından daha az.

en büyük örnek de benim herhalde. rahmetli dedem şizofreniydi.

sızofrenı tek basına oynanan bı oyun deyıldır,kıtabınmı alın okuyun,gulyabanıyı oynuyor cevremızdekı sozde ınsan musbettelerı,fıkıtr bırlıgı yapıp bızı toplumdan men etmek,ayrıca delırtmek ıcın elınden gelenı yapıyorlar sızofren dogustan olunmaz yapılır

AYDINYAVUZ

Benim bildiğim doğumdan sonra anne bebeğine gereken sevgi ve ilgiyi vermediyse bu hastalık bebeklik döneminde tetikleniyor ve genetik olma olasılığı her hastalıkta olduğu kadar %50 ihtimal. Genetik olmasa da anne bebeğe gerekli ilgiyi vermez se yine ilerleyen süreçlerde hastalık kendini gösteriyor.

Üst Alt