Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni genetik midir, nasıl tespit edilir?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Şizofreni kesinlikle genetik midir genetik olup olmadığı tespit edilebilir mi? edilebilir ise nasıl tespit edilir?

doktor bana ailende akrabalarında var mı demişti

Genel olarak genetik ama bazılarında şahsi çıkıyor. Bu tanıyı psikiyatri koyar. Benimde böyle bir hastam var ve anneside aynıydı. Ki sanırım yakında bende olacAm az kaldı☺

birde nedeni nedir bir bilinse keşke

Ahmet T
Nedeni :Yaratılış. Çok garip bi hastalık.. Bence Yaradan bunu daha önce den tasarlıyor, küçükken anlamıyosun ve beyinde aniden ortaya çıkıyor
Artık bununla hasta olanımı sınıyor yoksa hasta yakınlarınımı oda muamma.. Çok zor bi hastalık.. Yaşayan içinde bakan içinde..

eve 4 sefer polis geldi kardeşim

Ahmet T
Sen geldi diyorsun... biz karakolları otel gibi kullanıyoduk.. Şuan durulduk.. Yaradan bozmasın

Ahmet T
Hasta olan senmisin kardeşim. Geçmiş olsun. Hiç açık havada nefes egzersizi ve meditasyon denedinmi?

paranoid şizofreni
sokağa zor kaldığımda çıkıyorum çünkü çarpılıyorum aldıkları nefes beni hasta ediyor bir şekilde hasta oluyorum işte

Sokağa çıkmana gerek yok. Bu işi evin balkonu yada cam kenarında bi iskemleye oturarak yapabilirsin. Beyin kimyasına çok iyi gelir sağlıklı düşünmeye yönlendirir insanı.. Bi ara denemeye çalış. İstersen sana iyi gelebilecek bir kaç meditasyon videosu önerebilirim.. Başta sıkıcı gelebilir ama sonra dünya varmış dedirtir... Bende antidepresan falan kullandım ve bu sayede bıraktım..

Ahmet T
hayır sadece tecrübeliyim.. :) 10 senedir seninle aynı hastalığı taşıyan hastamla ilgileniyorum ve üstüne bende rahatsızlık geçirdim.okuduğum kişisel gelişim kitapları sayesinde bilgi sahibi oldum ve yardım etmek istedim.umarım sorun değildir?

Ahmet T
nerden vardın bu kanıya ? fotomda dolmuş şöförü gibi duuruyorumda :D

Ahmet T
kimseye ilaç önerisinde bulunmam. sadece tecrübelerimden veriler sunarım.iyi gelirse ne mutlu bana.

Halamın kızıda şizo genetikmi bilmiyorum henüz psikiyatride henüz kesin kanıt yok

şizofreni genetik bir hastalıktır.
annenizde babanızda olmanıza gerek yok
üst soylarda görünmüşse ve o gen size doğal olarak geçmişse. çevresel bir faktörün tetiklemesi sonucu hastalık baş gösterebilir

kim demis arkadaslar genetik diye. sizofreniyi olusturan bir suru etmen var. Benim hic bir yakinimda yok ama bende cikti. genetik olduguna dair bir kanitta yok. suan sadece dopamin serotonin ve gulutamat hipotezine gore ilaclar yapiliyor. eger genetik olsaydi dedigniz gibi o zaman koruyucu tedbirler alinirdi testi olurdu. anladigim kadariyla herkeste olan genlerin zamanla veya olaylar karsisinda mutasyona ugramasi sonucu ortaya cikiyor ama bu genetik oldugu anlamina gelmez. internette bir suru bilgi var. cozulmemis hala sır perdesini koruyan bir hastalik. obama beyin insiyatifi hareketini baslatmis 2013 te 100 milyon dolar projeyle 2015 yilinda ise belli sonuclar alinmis genomlarin farkliliklariyla alakali ama daha kesinligi yok. mutasyon uzerinde duruyolar. mesela bi polar hastalari da mevsim degisikliklerinden etkileniyor. bu dami genetik. sizofreni ise kanser gibi bir sey ruh sagligi hastaliklarinin tabi. cunku butun fonksiyonlari etkiliyor. yurume konusma gorme dusunce yetebilme vs vs

Son düzenleme:
Üst Alt