Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni gibi hastalığı olanlar ahirette sorguya çekilecek mi?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
123
selamun aleyküm
şizofreni gibi hastalığı olanlar ahirette sorguya çekilecek mi?

Ahmet T şizofreni evre evredir , uzun süre iyilik halinde yani remisyonda olanda var belirtileri daha ağır yaşayanlarda var . Akıl melekesinden uzak olanlar diye tarif edilirken karar mekanizması ve duygu yoksunluğu olan kişiler kast ediliyor . Hayatını idame ettiremeyen , başkalarına bağımlı yaşayan kişiler denilmiş .

Semavi dinlere göre deliler ne cennete ne de cehenneme gidecekler .

Şizofreni delilik olarak kabul edildiğine göre ne cennete ne de cehenneme gitmen mümkün görünmüyor :)

Kafayı çalıştıran ölmeden önce bir 45 lik raporu alırsa belki öbür taraf diye bir yer varsa yargılanmaktan kurtulur .

ADLİ TIP KURUMU ile AHİRETİ birbirine karıştırmayın :)

Adli tıpta şizofrenim dersin cezai ehliyetin olmaz fakat insani suç işlediysen o rapor ahirette geçerli olmaz :eek:

Adli tıp neden cezai ehliyeti yoktur diyor ? Çünkü şizo sağlıklı düşünemediği için .

Sağlıklı düşünemeyen birini neden öbür taraf diye bir yerde yargılasınlar ,ceza versinler .

Ahiret memurları fiziksel dünyada bulunmadığı için, görüşler sadece görüşlerdir.

[FONT=Helvetica]Gelin size Cehennemi göstereyim.
[/FONT]

[FONT=Helvetica]Fotoğrafta görmüş olduğunuz yer tarihteki en korkunç yerlerden birisi olan GeHinnom vadisi. GeHinnom. Cehennem sözcüğünün İbranice'deki adıdır ve "Hinnom Vadisi" anlamına gelir. İbranice'deki bir diğer anlamı ise Alev gölüdür ve Kudüs yakınlarındadır. Hinnom Vadisi'nin bulunduğu yer coğrafi olarak Kudüs'ün güney ve güney batısıdır.
[/FONT]

[FONT=Helvetica]1- Eski devirlerde israil krallığı'nda yaşayan insanların çocuklarını molek adlı puta kurban olarak sundukları b[/FONT][FONT=Helvetica]ir yerdi. Kız ve erkek çocukları diri diri ateşe atılarak kurban edilirdi.

2- Günah işleyen günahkarlar, burada ateşte diri diri yakılırdı.

3- Molek isimli put adına günahkarlara çeşitli işkenceler yapılırdı.

Daha sonra bu yer, şehrin çöplüğü olarak kullanılmaya başlandı ve burası zamanla, ağır suç işlemiş kişilerin cesetlerinin, hayvan ölüsünün ve ayrıca her çeşit çöpün atıldığı bir yer durumuna geldi. İnsanlar bu çöplerin yığılmasını önlemek için bunları yaktılar ve kükürt atarak ateşin devamını sağladılar. Tıpkı günümüzde de çöplerin yakıldığı gibi. Burası artık insanların canlı olarak putlara kurban olarak yakıldığı bir yer olmaktan çıkıp sadece bir mezara gömülmeye değer bulunmayan kişilerin cesetlerinin atıldığı bir yer olarak kullanıldı.

lQpa7l.jpg
[/URL][/IMG][/FONT]

Ben daha çok biz hesap soracak mıyız bu durumumuzdan dolayı (kime veya kimlere ise artık ) onu merak ediyorum aslında merakta etmiyorum da maksat muhabbet olsun .:cool:

sokrates sorgucu meleklere veya nizamı terazi de ne verdin ne istiyorsun mu diyeceksin ?

-DORLION- yok sadece vermesen de olurdu demek isterdim bana soran olmadı dünya ya gelirken de o bakımdan .

@sokrates kökene inersek cennetten kovulan ADEM ve HAVVA ya soran da olmadı , onların çocuklarına , torunlarından tut taaaa bizlere kadar :)

Çok karışık iş çookk karışık , labirent gibi dön dön bitmez :)

Aynen hatta şeytana bile pek kızmak gelmiyor içimden acaba gerçekten suçlu mu yoksa görev icabı mı kötü o konu bile karışık hadi tövbe etti vesvese vermeyi bıraktı diyelim şeytan bugün bütün insanlar melek gibi mi olacak ??:confused:

Son düzenleme:
Ahirette sıçtık. Normalde 5 vakiti camiide kılmak lazım sadece cumaya gidiyoruz. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Neden sadece Cuma neden sadece tek başına evde kılınan bir sabah namazı değil bu soruyu sor bakalım kendine .:D

Bu başlığı okuyup cevap yazabilen şizofrenlerin tamamına yakını ahirette sorguya çekilecektir.

Yazdıklarım inançlı bir admini rahatsız etti sanırım.

Oysa öyle çok da aşırı bir yazı değildi. Sadece kendi çektiğim acılar karşısında ettiğim tepkilerimi yazdıydım.

(Üstelik, yıllarca bu tür forumlarda adminlik yapmış biri olarak bu konularda neyin yazılıp, neyin yazılmaması gerektiğini de çok iyi bilirim).

Alpaslan35
Malesef bu gibi yerlerde neyin yazılıp neyin yazılmayacağını bilmiyorsunuz.
Aşırı değildi dediğiniz yazıda "o tanrının yüzüne tüküreyim" gibi, "o tanrıya ana avrat dümdüz gidiyorum" gibi, hakaret ve küfür cümleleri dolu idi.
Siz deist fikirlere sahip olabilirsiniz, bunun için nasıl ben size ve fikirlerinize hakaret etmiyorsam, siz de inançlı bir Müslümanın inancına ve kutsallarına küfredemezsiniz.
Kamuya açık yayınlarda bu geçerli bir kuraldır.
Bu arada mesajınızdan rahatsız olan benim.

İşgüzarlığın böylesi de çok komik olmuş...!!

(Hem benim yüzüne tüküreyim lafından rahatsız olup hem de bunu burada tekraren yazman da çok tezat olmuş. Hem mesajımı silmişsin ama mesajımın hakaret bölümlerini aynen alıp tekrar etmek de bir sakınca görmemişsin).

Bu ne yaman çelişki böyle...!??

O tekrarların sebebi silinen mesajı görmeyen arkadaşların sizin yazınıza bakarak durduk yere mesaj silindiğini düşünmemeleri için. Kurallara uymayan yazı silinir, polemiği sürdürüp de iyi niyetle açılmış bir başlığın tamamen kapatılmasına sebep olmayın.
Bu arada ben admin ya da moderatör değilim, mesaj silme yetkim yok. Ha olsaydı siler miydim, anında hem de.
Senli benli lakayt cevabınıza karşı ciddiyet ve nezaket kurallarını elden bırakmadan verdiğim cevabı farklı algılamayın, bu tamamen bu platforma saygımdan dolayıdır. Yoksa şirretlik bedava.

@-DORLION- yok sadece vermesen de olurdu demek isterdim bana soran olmadı dünya ya gelirken de o bakımdan .

Burada müdahil olmak durumundayım .

İslam inancına göre insan madden yaratılmadan evvel ruhu yaratılır . Ruh dünyaya gelmeden önce dünyaya gelmek için

dünya zamanıyla 30 bin yıl Allah'a yalvarır . Der ki ; yeter ki beni dünyaya gönder ,dünya nimetlerinden faydalanmak istiyorum

sana kulluk edeceğim itaat edeceğim vs .

60-70 sene için 30.000 yıl ha!!! o da güzel .:eek:

Son düzenleme:
bu dünyayı kurtardıkta öbür tarafmı kaldı:cool::cool::cool:

Son düzenleme:
insanlar ve hayvanlar diye bir ayrım söz konusu değildir. insan da çeşitli hayvanlardan ve canlılardan evrim geçirmiş bir türdür. canlılar aynı zaman da genetik kodlardan oluşmaktadır dolayısıyla bir ruhları yoktur. ölümden sonra sonsuz bir boşluk ve rüyasız bir uyku durumu mevcuttur bu sebeplerden ötürü ölünce gidebileceğimiz bir cennet ya da cehennem, iguanaların albatrosların ve deniz fillerinin gidebileceği cennet ve cehennem den farklı olmayacaktır sizin psikolojik durumunuzun hiç bir önemi yoktur çünkü zaten bu yerler çeşitli mitlerden günümüze kadar gelen hayali boyutlardır. siz ilaçlarınızı düzenli kullanın ve kafaya hiç bir şey takmayın. saygılar

Arkadaşlar hastalık dönemimde ataist olmuştum o kafayla bile Allaha sövüp saymadım geri Müslüman oldum tabii bu neyin kafası şaşıyorum dini dili ırkı ne olursa olsun iyiler iyidir mevlana

dinin bu kadar her konu ve her şeye alet olduğu başka bir ülke yoktur eminim!..şizofreniyi de dine bağladınız ya!!

Arkadaşlar eğer şizofreni ve benzeri akıl hastalığınız varsa ve akli melekleriniz yerinde değilse(yani mantıklı hareketler yapamıyorsanız iradenizi kontrol edemiyorsanız) bence sorgu yok
ancak yukarda da yazıldığı gibi remisyondaysanız ve kısmi iyililk haliniz uzun süre devvam ettiyse illa ki sorgu olur her konuda.
çünkü mantıklı hareket ediyorsunuz ve aklınız başınızda
şizofreni delilik değildir
daha doğrusu her şizofreni deli değildir.
öyleyse ben evlenemez çocuk yapamaz ve mesleğimi icra edip çalışamazdım

bir arkadaşın yazdığı aslında biraz doğru ben soracağım bana niye bu hastalığı verdi diye
ancak buna da hakkımız yok yaradan herkese bir yük yüklüyor herkesin sınavı farklı
bizim sınavımız da bu dilerim hepimiz geçeriz

Üst Alt