Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları EKPSS ile memur olabilir mi?

engeller

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Şizofreni hastalrı memur olabiliyor mu?
özürlü memur sınavlarına girebiliyor mu?

Raporlarında "çalışabilir" ibaresi yer alırsa, evet, kamuda sakat statüsünde çalışabilirler.

sayın genel yayın yönetmeni bu konuyla ilgili bir sorum daha olacak.
Bir kişi askerlikten psikolojik rahatsızlıktan dolayı muaf olursa ama sivil hastanelerden raporu yoksa memur olabilir mi?

devlet hastanesinden alınan rapor geçerli görünüyor.bizzat yaşadım.şizofreni hastası bir tanıdığım vardı.şuan belediyede memur olarak çalışıyor

benim /80 raporum var acaba memur olarak calışabilirmiyim ama çalışama ibrazi var

ne yapabilirim

bende %820 şizofrenıyım dua bey raporunuzu calısabılır dıye degıstırırsenız olur yada kazandıgınızda yanı atamanız yapıldıgında yenı rapor ıstıyorlarmıs ozaman calısabılır yaparız bende aynı durumdayım.

kimsenin kalbini kırmak istemiyorum sadece merakımdan soruyorum. şizofreni hastaları tehlikeli olmuyor mu ?

ne alakası var ben de şizofrenim normal insanlarda ne oranda tehlike varsa biz de de o oranda var şu an memurum ve 460 gündür primim ödeniyor

selam volkan bey iyi hafta sonları dilerim ben askeriyede sivil memurdum tskda görev yapamaz diye psikotik bozukluktan rapor verdiler medeni haklarını kullanamaz diye ben memurluğa devam edebilirmiyim size mesajda attım teşekkür ederim

vay anasını satimm yaa erifler yırtmış valla 100 de 40 ı alanlar rahat memurda olacaklar oh masallah bana ilk doktorum bana şizofrensin demişti şimdikiyse sen şizofren değilsin kişilik bozuklu var sende dior neymiş efendim şizofrenler kendini ifade edemezlermiş ba ba sen ee burdakiler nasıl yazıp çiziyorlar ozaman hayat bize oyun oynuyo anasını satim

egos45;

aynısını banada dedi doktor bende deli isem aptal degilim konusmayı biliyorum dedim

şizofrenler kendini ifade edemezlermiş diye bir şey yok.
John Nash, Amerikalı dâhi bir matematikçi , adam şizofrendi.

Bu hastalıkta 'tedaviyle işlevselliği düzelen' ler grubuna girenler çalışabilir zaten..
burda yazıp çizenler dediğin kişiler düzenli olarak ilaç kullananlar ve tedaviye yanıt veren hastalardır.
aksi halde psikiyatri doktorları sağlam adamlara niye şizofreni tanısı koysunlar, adamlar diplomalarını bakkaldan mı almışlar sanki.

bu heyete itiraz edince ben unutkanım biraz yarım yamalak anlattım adamlara yazmıslar depresyon demişler oranda yok cocuklumdan beri hastayım ben ee cocuklumdan berimi depresyonmu geciriom la ben sacmalıa bak sorum şu hastaneye yattıktan sora diyelim ki bana şizofren tanısı kondu veya baska bişi 2.kez girdim heyet bana baska bi tanı koyar demi raporuma oranda verip veya hastanemi verir raporumu oranımı heyete gerek kaqlmaksızın ??

birşey soracaktım canlar bu benim raporda claışamaz agır özrülü diyo acaba işe girersem yani doktor calışabilir derse maşıma zarar gelirmi iptalmi olur

kimsenin kalbini kırmak istemiyorum sadece merakımdan soruyorum. şizofreni hastaları tehlikeli olmuyor mu ?

şizofreni iyi bişey değildir binaenaleyh merak da iyi bişe değildir binaenaleyh insanın başına ne gelirse meraktan gelir.

elbombasıda tehlikeli pimini çekince...

herkes işine baksın..

dua20;
Raporunda çalışabilir yazması lazım.. engelli olarak çalışmak istiyorsan.. yok kendin iş buldun, bulduğun işte çalışırsın o ayrı tabi

peki işkurun sayesinde işe girince maşım kesiliyormu devammı ediyor ortalama kac para maaş veriyorlar askerimi yoksa normal 3 aydan aldıgım maaşın aynısımı

dua20;

3 aylık maaşın kesilir çalıştığın yerden maaş alırsın aylık en az asgari verirler..

pro_license

benim bildiğim şizofreni nin cinsi ve derecesi önemli. normal insanlardan daha kibar şizofrende vardır. çok ağır olup insanlara saldıran da vardır. buna doktor karar verir yani doktor çalışabilir raporu vermişse bir şizofren istediği işte çalışabilir.

normal kpss den atanabilirsin problem olmaz (akli dengesi yerinde olmayanlar memur olamaz) yani akli dengen yerindeyse problem yok demektir

Demir60 aynen öyle doğrudur akıl hastalığı diyor onun yorumu akli dengesi yerinde olmayanlardır muhakeme kabiliyeti olmayanlar demektir

şizofreni vs hastalı akıl hastası değildir karıştırmayalım onlar psikolojik bir rahatsıtlıktır
çok ağır bir evrede değilse akıl muhakemesi yerindedir

benim arkadaşım normal kpssden atandı memur oldu hemde sözlü mülakatı geçerek sözleşmeli oldu
şizofreniydi

Sağlık raporu felan istemediler mi sözlü mülakatta hastalık sormuyolar mı ?

Skolyoz23

Merhaba arkadaşınız şizofreniyse işe giriş için nasıl sağlık raporu aldı daha önceden engel durumunu bildirir raporu yok muydu?

şizofreni elbette çalışabilir öyle de bir raporu varsa..ama biriyle kavga etse veya olumsuz bir şey olsa hemen o nasıl olsa hasta kesin suç ondadır ön yargısından da kurtulamaz,adın çıkacağına canın çıksın mantığı ile...şizofren değilim ama sinirli olduğumdan haklı da olsam çok öyle damga yedim maalesef:((

mazdand4 Demir60 tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık raporu istediler akli dengesi yerindedir ve herhangi bir sağlık problemi yoktur yazıyordu raporunda

çünkü kamu kurumlarına girerken normal kpss den olsun fark etmez engelliler (şizofreni vs giremez) diye bir madde olmadığından alacak kurum raporda akli dengesi yerindedir ibareyi görmesi yetiyor.

Üst Alt