Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları kaç yıldır hastalar, kaç atak geçirdiler, ataklar arasındaki süre

psikotik

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
4
Şizofreni hastaları;

1- kaç yıldır hastalar?
2- kaç atak geçirdiler?
3- ataklar arasındaki süre ne kadar?
4- ilaç kullanmadan yaşayanlar varmı?

Ben;
1- 3 yıldır hastayım.
2- 2 atak geçirdim.
3- ataklar arasındaki süre 1,5 yıl.
4- ilaç kullanmadan 1 yıl geçirebildim.

1- 9 yıldır hastayım.(2009 ile 2018 arası)
2- Atak geçirmedim.
3- Atak geçirmedim.
4- 3 yıl ilaç kullanmadım toplam olarak(2009 ile 2012 arası)
5- 6 yıl olacak ilaçlarımı düzenli kullanmaktayım. Hiç ara vermedim.

AYDINYAVUZ

3 yıl ilaç kullanmamışsınız alevlenme olur gözünü hastanede açmadınmı ben 1 ay kullanmadım tımaranede gözümü açtım 1 ay tedavi sonra taburcu

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Hastalığımın ilk yıllarıydı.
o zaman ilaca tek tük başlamıştım.
6 yıldırda ilaçlarımı düzenli olarak kullanmaktayım.

1- 5. Yıl dayım
2- 1 sene sürekli atak geçirdim ( çalışıyordum). İlaç kullandığım halde
3- 1 ay
4- 1 ay

1. 17 yildir hastayim
2. 4 atak
3. 5 yil
4. Ilac aliyorum 4 yildir remisyondayim

Hastaligimi yenmistim taki evlilik gecirinceye kadar cok agir atak gecirdim 7 yil ilac almamistim heyete girdim rapor aldim tedavim devam ediyor ilaclarimi aliyorum

LUSTRAL 100
6 yıldır kullanmaktayım.

İNVEGA 9
6 yıldır kullanmaktayım.

ABİZOL 30 (sayfren, abilify, zolerip)
3 yıldır kullanmaktayım.

SEROQUEL 100
4 buçuk yıl kullandım.
1 buçuk yıldır kullanmıyorum.

AKİNETON
4 buçuk yıl kullandım.
1 buçuk yıldır kullanmıyorum.

SORMEDRON
1 buçuk yıldır kullanmaktayım.

Allah yardımcınız olsun ağır ilaçlar. Bende invega 6 mg kullanıyordum şimdi ABİLİFY a geçtim

Yalcinkeles

Merhabalar, şizofreni beyin hastalığıdır ve geçmez. Sadece onunla yaşamayı öğrenmişsinizdir

10-14 yıldır paranoid şizofreni hastasıyım. Malum sinsice ilerleyen bir hastalık başlangıcı tam kestirilemiyor.
3 veya 4 kez de atak geçirdim. Son 3 senedir remisyondayım. Şuan sadece depo iğne olan xeplion 100 mg yaptırıyorum.
daha önce rileptid,abilify hap ve dogmatil gibi antipiskotikleri kullandım.
bu hastalık geçmez.
sadece ilerleyen yaşlarda alevlenmelerin sayısı ve şiddeti azalır.
ilaçalara devam.

Şizofreni hastalığı zamanla
ZiHiNSELEMİ DÖNER.

Zamanla bende geçmişi unutmaya
Başladım. Ama bazı anları ve travmaları
Unutamıyorum.

Geleceği sanki daha önce
Yaşamış gibi oluyor.

O AN BİR FOTOĞRAF KARESİ GİBİ
BEYNİMLE O ANI YAŞIYOR VE
ANIMSIYORUM.

10-11 sene önceydi askere gitmeden kullandım. kaç mg olduğunu hatırlamıyorum ama kötüydü
askerde kendim bıraktım

dogmatil nasıldı günde kaç mg alıyodun

bende kullanmıştım bu ilacı , 200 mg idi bendeki , yoğun uyku yapıyordu gece yattıktan sonra yinede sabah kalkabiliyordum bende 11 -12 sene önce kullandım . matematik ve fizik dersleri haricinde okula gittiğim her sabah ilk 2 saatte uyuyordum derste :)

bildiğim kadarıyla dogmatil yeni nesil atipik antipiskotiklerinden değil. eski nesil bir antipiskotik.
bu yüzden yan etkileri biraz ağır olabilir.
ben 3 ay kadar kullandım. bazı yan etkiler görüldü ancak hatırlamıyorum.

Yani onu tam bilmiyorum ama ben 3 yıla yakın kullandım çok Bi yan etkisi yoktu yorgunluk yapıyordu biraz da kilo alımı hatırladığım ama şimdiki ilaçların çoğu yorgunluk yapıyor ben hatta dogmatilin düşük dozu varsa tekrar kullanmayı düşünmüştüm çünkü seroquel in yan etkisi de fazla (yorgunluk yapıyor) aslında Dr iğne dışında ilaç kullanma demişti

kendimi bildim bileli hastayım
atak ne
1 gündür ilaç içmiyorum bırakacam zehirrliyor

AYDINYAVUZ
hangi ilacı kullanıyorsun

evet alışmak şart yoksa sen kaybedersin

ÖzgürKız
bende psikologum azerbaycanda paralı üniversite okudum yıllıgı 1000 euroya bastım parayı aldım psikolog diplamasını sen kendini ne zannediyosun burda akıl veriyosun bilgini kendine sakla bize akıl verme para ver hollandada tuzun kuru konuşuyorsun millet ne acılar çekiyor burda umurundamı

17951538_1877877325827612_5652195657169523641_n.jpg

sen bırakmamış mıydın bölümü yarıda,öle demiştin facede.

ne bırakması ahmet almadıgım diplama kalmadı felsefe,psikoloji,sosyoloji egitim cahaleti götürür eşşeklik baki kalır ahmet

dalga mı geçiyorsun ?

hadi bi tanesini buraya koyda :)

yani ben inanmıyorum yazdığına. psikoloji belki ağır sayısal bi alana göre kolay dedik ama o kadar da kolay değil tabiiki. okuyan arkadaslarım var çünkü. yani ben inanmıyorum bu yazdığına

Meslektaşımsın ne güzel. Akıl vermiyorum bildiğimi paylaşiyorum. Hollanda da neden tuzum kuru olsun? Öyle bir diyorsun ki sanki psikolojik sorunu yaşayanlar sadece Türkiyede var.
Neden veya neye para vereyim?

Dayım 1996 da hastalandı 2002 ye kadar öfke nöbetleri hiç bitmedi. Ailede şiddet uygulamadığı kimse kalmadı ben dahil. 2002 de bakırköy de 1 ay kaldı ve bu zamana kadar sinirlensede şiddete başvurmadı kırıp dökmedi elhamdülillah.

Yazımda yanlış olan nedir?

Sende şizofreni yok. O yüzden şizofreniyle yaşamayı öğrenmek gibi bir durumun da yok. Ve bütün bunlardan dolayı yorum yapmana da gerek yok. Misal karşımda 30 tane kolu/bacağı olmayan kişiyi koysunlar Ben de onlara hitaben şöyle diyeyim;

Bu kayıp bacağınız hep böyle kalacak. Sadece , protezlerinize alışarak yaşamayı öğreneceksiniz. Aman boşverin dert etmeyin. Alt tarafı bir bacak...

İşte senin yazdıkların da aynen böyle.

2001 den bu yana hastayım tek ilaç la idare ediyorum abilifly 30 mg tek bu ilaç iyi geliyor

Üst Alt