Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları ne sıklıkla ve süreyle atak geçiriyorsunuz?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Şizofreni hastası arkadaşlar atak yaşıyor musunuz yaşıyorsanız ne sıklıkla ve süreyle yaşıyorsunuz, atak halinde aldığınız bir ilaç var mı, ve ataklarını tamamen sonlandıranınız var mı?

Ben sizofreni degilim ama bazen bende atak geciriyorum. Atak gecirdigim an bagirip, cagiriyorum, kendi kendime konusuyorum, basimi duvarlara carpiyorum. Genelde yalniz oldugum zamanlarda oluyor bunlar

unibipolar depresyon var bende de,geçmiş çok aklıma gelir benim de ve sinir olduğum insanların bana yaptığı söylediği şeyler vs..onlara takar bazen tek oldumu sinirlenir bağırır çağırır canımı amaçsızca ve mantıksızca sıkarım...ama işte elde olan bir şey değil maalesef.

Senede 2kere atak geciririm hastaneye yatırma kararı verilir depo igne vurdurıyorun ayaklarda 2haftada kontrole giderek ilac sıklaştırarak kötü durumu atlattım bikeresinde 6ay sürekli psikozdan cıkmadım ilacı doktoru Red ettim

atak dediginiz diger ismi alevlenme denir bu genelde ilaç bırakıldıgında olur atagı tekrardan kontrol altına almak çok zor ilaç yutsanız dahi boşa yutmuş oluyorsunuz bende öyle oluyor norodol akineton largatil kalcadan igne olmak gerekli bende öyle oluyor norodol birebir diger ismi (NAL) DİYORLAR akıl hastanesinde hemşireler nal--layın der genelde akıl hastanelerindede uygulama bu yönde ilk girişte hastaya norodol vurulur hastanede sonra ilaca geçilir norodola NALA cevap vermeyen hastalara ekt yapılır

[h=1]Nal
Bir Akıl Hastanesinin Hatıra Defteri[/h][FONT=Arial]
TELOS YAYINLARI

Michel Foucault duysaydı şu ‘nal’ meselesini belki bir cilt daha eklerdi, Deliliğin Tarihi’ne.
Üç ilacın; haloperidol, biperiden ve klorpromazinin ticari adlarının baş harfleri: NAL. Acile getirilen ‘akıl hastaları’nın genelde ilk tanıştıkları ilaçlar bunlardı. Bir enjeksiyona belli dozlarda çekilir ve hastaya enjekte edilirdi. Bazı kliniklerde bu işlemin adı, iğrenç bir zekilikle, insan sevmezlikle bulunmuştu bile: NALLAMAK.

İlaç şirketlerince nemalanmadan önce kirli, şimdilerde pırıl pırıl servislerin boyaları kazınsa, bazı hocaların, bazı şeflerin dillerinden duvarlara yapışmış kelimeler sıvalarla dökülebilir hala: “Niye ajite bu hasta?.. NALLAYIN ŞUNU!”

Kurum varsa, o kurumlarda kurumlananlar varsa duvarın, soğuğun, zincirin, pencereden sızan gün ışığının da belleği var. Birikir. Ortak bir hatıra defterine dönüşür işte! Okuyacağınız her metinde insanlık halinden kopmaya kopartılmaya, bu zulme bir direniş bazen gizli bazen açık… var. İnsan tükenmiyor, tükenmez kardeşim, diyor her biri.

“...O yıllarda meşhur olmuştu R.G.Ö'nün güzel şiiri…
Çok iyi, çok dengeli bir derleme olan NAL anısına o güzel şiir nasıl başlıyordu hep beraber hatırlayalım:
"Aşkımın şiddetinden koptu gönlün freni!../ Doktor beni sanıyor hâlâ şizofreni!..
[/FONT]

ekonomist79 Atak geçiren hasta atak geçirdiğini anlamaz.Atak geçiren hastanın Atak umrunda olmaz kısaca..

hakanyildiz ve deathless Ona buna sinirlenmeyle "atak" arasında bir ilgi yok.. ikiside farklı şeyler..

tb2nhf Snede ikişer kere atak geçiren hasta buraya gelip gidip post kasamaz geç o işleri..

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Atak ve Alevlenme farklı şeylerdir ve ilaç bırakılmadığında da Atak gelebilir.. Norodol + Largactil ikiside iyileştirici etksi olmayan eskimiş ilaçlardır. Tıbbi olarak 5 para etmezler..

zaferim34neden bu sinir anlamadım atak gecirdiğimi ben bilmiyordum doktora gidip depo igne ilac vurulunca düzeldi iyileşince anladım detayları yazarsam özele girmiş olur insanlar burdan atak geciririm diye endişe ederler bazen 1yıllık hasta 20yıllık hastadan fazla cile cekmiş olabilir bunu unutma bunu tecrübeli hastalar bilir post falan kastıgımız yok

tb2nhf Sinirli değilim sakinim :) Biraz sert yazarım ama sinirli değiim.. Bak sabahın 6sı emmioğluyla sohbetliyoruz..

Ben sterimki kimse atak geçirmesin aLLah muhafaza buyursun... Ama sen demişsinki senede 2 şer kere atak geçiriyorum yok 5 senede 10 atak yapar senin hesabına göre.. Doğrumu??

Şimdi anlaştık zaferim34 alla ben eşimle ayrılma derecesine geldim 3ay kendimde degildi sagolsun kahraman doktorlar o halimle psikoz girmiş biz bakmayız diye hastaneye bile yatırmadılar agır ataktı babam karakollarda savcılıktan topladı beni Bi sürü adamı şikayet etmişim şucu bucu diye mahkeme sonuçlarını bekliyorum muhtemelen zorla akli dengesi yerinde degilmi diye bakacaklar anlayacak ebemin.... Gördüm suc attıgım adamlar beni öldürse yeridir ama ne yapalım hastaydım sayın savcılar ne dedimse inandı senin kafan iyimi diyen olmadı

İnşallah sagolsun abi geri rapor var ama savcının insiyatifine kaldık hayırlısı

Bazen anksiyete atağı geliyor ama 1-2 tane xanax alınca geçiyor

1 kere atak geçirdim ondada da 1 ay hastanede yattım teşhis felan konuldu psikozla tanıştım.

zaferim34
Bipoların manik atakları ile şizofreninin anksiyete atakları farklıdır, bipoların manik atağında kafa tamamen gider ne yaptığının farkında değildir ve sonrasında hatırlamaz ancak şizofreni hastaları atakların farkındadır ve bipolara göre daha az yoğun fakat daha sık atak yaşarlar.

zaferim34

açıklarmısın atak, alevlenme,kıriz ne demek açıklada bende ögreneyim
bana göre hepsi aynı şey aynı anlama gelir
norodol largactil akineton şu an günümüzde tımarhanede devlet hastaneleri kapalı servislerinde yatan hastalar için uygulama böyledir norodol vurulur hastaya sen tımarhanede kapalı serviste yatmamışsın heralde

şu an hangi ilaçları kullanıyorsun eski kullandıgın ilaçlar neler merak ettim

3 kere atak geçirdim 19 yaş 27 yaş 32 yaşlarımda
direkman haşa kendimi allah sanıyorum her atak geçirdiğimde heryer benim kızlar benim
bide fazla konuşmuyorum cep telefonundan gazatelerden düşüncelerimi okuyolar zannediyorum beyaz yüzlü insanlar benim kulum
esmer uzun burunlu insanlar şeytanın kulu atak zamanı karga diyorum onlara mesela bi tandığım benle konuşunca kız istemeye geldi zannediyorum cenıfır lopez modeli elimizde kalmadı sokaktaki kızlarla idare et falan diyom ellerimi taşa vurup yağmur yağdırdığımı düşünüyorum falan bide benim adım süleyman ya allahın en çok istediği şey insan olup yeryüzüne inmekti bu yüzden sülonun vücuduna girerek yeryüzüne iner diye çok düşünüyodum ilginçtir atak zamanı düşündüğüm herşeyi iyleşince hepsini hatırlıyorum bildiğim kadarıyla atakları alkol esrar üzüntü üzüntü mesela çok yakınını kaybetmek gibi işinin iflas etmesi valla ben 5 6 7 senede bir atak geçiriyodum 10 sene oldu atak geçirmedim allaha şükür olsun gerçi benim atak geçirmemin sebebi aşırı esrar alkol kullanımıdan oluyo esrar 10 sene oldu bırakalı 20 25 günde bi şişe şarap içiyom doktorumda biliyo hiç içmeden duramıyorum yalan söylemeyim sizlere

Hayatımda bir adet sigara bir kadeh veya bardak herhangi bir alkolik içki içmedim. Ama ben de şizofrenik anksiyete atakları yaşıyorum.

6 sene de 3 defa atak gecirdim.suan konulmus teşhisim yok ancak sizofreni oldugumdan şüphe ediyorum.ozeldeki doktorum sizofreni olmadigimi soylemisti.simdi devlet hastahanesinde iyi bir doktor buldum onunla devam ediyorum buyuk ihtimal sizofreni var.abilify 15 mg ve lustral 50 mg kullaniyorum.ataklari tamamen sonlandiramadik ama durumumu takip ediyoruz.ve cok zor hasta oldugunu bilmek bisey yapamamak evlenememek calisamamak eskisi gibi olamamak..

ben sizofreniye yakın atıpik psikozum atak sadece hastalıgın ilk başladıgı günlerde geçirirsin ve sonra hastaneye yatırırlar ılaclarını duzgun kullanırsan bırdaha asla atak gecırmıyorsunuz sahsen ben öyleyim birkere atak geçirdim ve hastaneye yatırdılar ve sonrasında ılaçları duzgunce kullandım ve bırdaha atak geçirmedim

@kadir0612
Geçmiş olsun durumun çok iyiymiş kadir kardeşim yaşın genç sanırım ne işle meşgulsün?

@Hdyggng
Kardeşim ben de senin gibi sonradan hastalandım o sebeple eskisi gibi olamamak ne demek çok iyi biliyorum. Ama ben 20 senedir hastayım ve ilaç kullanıyorum, eskisi gibi olamayız artık bu mümkün değil şu anki halimizde daha rahat ve sağlıklı olmanın yoluna bakacağız. Örneğin ben lisede çok başarılı iken lise sona doğru derslerimde düşüş oldu ve üniversiteyi kazandığım halde o dönemde okuyamadım çünkü hastalık başlamıştı. Ama hasta olduktan ve tekrar iyileştikten sonra yılmadım ve önce lisans sonra yüksek lisans sonra doktora yaptım, şu anda emekliliğine çok az kalmış bir devlet memuruyum kendi adıma bir ev de aldım, kısaca yılmadım ve hep mücadele ettim şu sıralar ataklarım arttı ama ben bunlara da teslim olmuyorum tedavime devam etmeye ve ataklarla mücadele etmeye çalışıyorum. Allah hepimize yardım etsin ve sabır versin, ümidimizi asla kesmeyelim ümidini kesen şeytandır. Hasta olabiliriz ama teslimci değiliz mücadeleye devam.

Evet cok haklisin mucadeleye devam etmeliyiz.cok tesekkur ederim cevabin icin.sen baya basarili olmuşsun masallah gelecegini de garanti altina almişsin darisi bizlerin başina insallah.
ekonomist79

Hdyggng
Amin kardeşim çok daha iyileri başınıza olur İnşAllah.

kadir0612
Bana göre daha çok ufakmışsın ben de o yaşlardaki halimi hatırladım bir an.
Gençlik güzel şey insan yaşlanınca daha iyi anlıyor. Allah yolunu açık etsin kardeşim, yaşın küçük (bana göre tabiki) ama olgun bir karaktere sahipsin hastalığını kabullenmiş ve tedavini olmuşsun. Yaşı senden çok daha büyük olup daha halen hastalığını kabullenmeyenler de var.

tesekkur ederim genellikle atıpık psıkoz hastaları ,hstalıgının farkında oluyor sadece ilk atak geçirdiginde hastalının farkında olmuyosun ama tedavıyle duzelıyorlar ve sonrasında hastalının farkına varıyorlar

Arkadaşlar Merhaba hepinize çok geçmiş olsun hepinize acil şifalar diliyorum Rabbim yardımcınız olsun konuşmalarınızı okurken benimde aklıma hayranı olduğum Arda Kural namı diğer Yerli Di Caprio geldi şaşalı bir hayat ve başarılı bir dizi oyuncusu Kubilay dizisinden alacağı 22 bin doları alamayınca Psikonevroz hastalığına yakalandı günden güne eridi yok olma derecesine geldi evsiz kalıp sokakta yattı hastalık onu yenmişti ne yazık ki kariyeri bitti.

Üst Alt