Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları neden yalnız?

elkerim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
12 senelik şizofreni hastasıyım 39 yaşımdayım ve çalışıyorum
iş yeri ve kuzenlerim hariç yanlızım karşı cinse şizofreni deyince uzak duruyor aynı sorunu yaşayan başkaları varmı
:cool:

Bipolar olduğumu ailem dışında kimse bilmiyor. Bipolar vs hastalık söyleyince canavar muamelesi görüyoruz. Ee hayliyle yalnızlık kaçınılmaz oluyor. Açıkçası ben evlenmeyi de düşünmüyorum.
Değil hastalığı söyleyince ilaç kullanıyorum diyince bile kaçınıyorlar. İlk tepki olarak donakalmıştım.

Aynen bende bipolar hastasıyım 8 yıldır tedavı göruyorum zaten içtigim ilacların hatı hesabı yok hastalığımı bi ailem birde dokdorum biliyo evlenmek dersek ondan coktan vazgectık durumlar bende böyle herkese acil şifalar dilerim allaha emanet

şizofreniyle yaşamak kolay degıl ınsanlar cekınıyor korkuyor ayrıca sızofrensen evlenebılmen ıcın karsı tarafın senı cok sevmesı lazım.Ben kabullendım yalnızlıgıda ılersını dusunyom ölürken yanımızda ınsan olmıcak ıns aniden ölürüm kimseye muhtac olmadan.Çoluk yok çocuk yok eş yok ilersi pek iyi gozukmuyor gıbı

Psikolojik rahatsızlık boşanma nedeni kabul edilebiliyormuş diye duydum yani karşı taraf bilmiyordum sonradan öğrendim derse davada direk haklı konuma geçiyormuş anladığım kadarıyla tam da bazı kurnazların istediği profil !! ortalık uyanık dolu zaten safı varsa bile o da bize denk gelmez bu saatten sonra nafaka manyağı olmak istemem doğrusu .

sanki cezaevleri şizofrenlerle dolu enson samsunda karısını döven manyak o ruhsal bir rahatsızlığı olanbirisimiydi acaba içiyorlar ondan sonra kadına güçleri yetiyor

şizofrenlerin adı çıkmış bir iki vaka yaşandıysa hemen damgalanıyor şizofren diye azılı katiller sanki şizofrenden çıkıyormuş gibi bir hava yaratılıyor medya ve bilinçsiz halkımız biz öcüyüz kimse gelip gitmez yeriz belki

Son 8 senede sadece 1 kere sevgilim oldu ondada telefonda konuştuk yanyana gelince ayrıldık. Kızlar şizofrenlerden mi kaçıyo bilmiyorum ama şizofrenlerde kızlardan kaçabilir bence.

Bende sizoaffektifim işe girmeye çalışıyorum şu aralar girecektim ama yasaklar gene baslicak ramazanda kapanacak her yer evdende dışarı çıkmıyorum hevesde kalmadı evde pineklemeye devam çalışma hayatına atılıp işine gücüne giden insan bence biraz merhametliyse evlilik hayatını sürdürebilir o yüzden korkmayın hayat arkadaşınız gibi guvenebileceginiz tek dost gibi görün evlenebileceginiz kadını gerisi fos hastaliginizdanda kimseye bahsetmeyin dananın kuyruğu kopana kadar devam edin söyleyince ne gibi şeyler olduğunu zaten iyi biliyoruz hayat zaten bu kazık atmış sizde kendinizi kandırmayın.

Benim hayatımda hiç sevgilim olmadı 1tane iyi gene şanslısın 21 yaşındayım bir de.

elkerim

Şizofreni hastası biri vardi. Ankara'da tesadüf tanıştım. Çok zeki ve saygılı biriydi. Evli ve çocuğu vardı. İlaçlarımı düzenli doktor kontrolünde alıyorum demişti. Eğer işiniz gücünüz varsa ve doktor kontrolünde ilaç alıyorsanız yine bir psikiyatri desteği ile evlenip yuva kurmak istiyorum diye bir sorun derim. En iyisini doktorunuz bilir ama evlenen çok şizofreni hastası olan insan var. Neden olmasın...🤔

Şuan covid-19 salgını nedeniyle herkes yalnız. Sarılma yok... Temas yok...😄

bence de yalniz kalırım duygusuna kapılma sakin böyle bi rahatsizliqin var diye ...seni anlayabilen insan olucaktir mutlaka öyle umutsuz olma bence ...

bence yalnizliqini kutla ara sıra çokta olumsuz bakma duruma ....neden biliyomusun düşünsene seni anlamayan insanlarla çevrili bir etrafının olduqunu...sürekli qafan şişer yanı iiiyyysssssffffff

yalnizliqin quzel tarafları da var ama...tamamen kötüdür diyemeyiz...wallahi bi hayat arkadaşınız olsun qerisi tiri viri ...

bendende korkuyorlar bende solemedım ama sen delısın dıyorlar hıc arkadasım yok

Yanlızlık Allaha mahsustur. Benimde Allahım var deyin geçin. :)

Başkalarına muhtaç değilim Bu yüzden yalnız kalmayı pek umursamıyorum.

Başkalarına muhtaç değilim Bu yüzden yalnız kalmayı pek umursamıyorum.

aynen öyle. zaten yalnız olmak bazen çok büyük bişey gibi gözüksede bizim gibiler için nasıl olsa birliktede olsak çok mükemmel şeyler olmıycak. en iyisi yalnız olmak. he tabi aile falan varsa daha iyi olur. hepten yalnızlıkta kötü olur.

Limooon

Aynen. Çok şükür ki ailemle kalıyorum. Sen de öyle misin ?

Ailem olmasa ne yapardım bilemiyorum iyi ki varlar İzmirde tek başıma yurtta kalırken çok zorlandım en iyisi ailedir.

perseküsyon

evet öyleyim ama ilerde belki onuda bırakırım yalnızlığa alışırım bilmiyorum :)

Üst Alt