Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığı olan ehliyet alabilir mi?

ExCnr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar adıma 2009 Yılından itibaren Devlet Hastenesinden verilen %80 olarak Şizofreni Raporum mevcuttur.
Eşim ise Hukuk Mahkemesi Kararı ile Adıma Vasi Atanmıştır.

Bu durumda ; İlaçlarımı ise her yıl ve aylar olmak üzere eczaneden alıyorum ve düzenli olarak kullanıyorum. bu zamana kadarda hiç bir tartışmam veya olayım vs olmamıştır.

Bu durumda ise ; Ehliyet Almak istiyorum nitekim Ehliyet alabilirmiyim Raporum engel olurmu diye tereddütlüyüm. bir ara doktoruma gittim Raporu iptal edebilirmiyiz dedim şizofreni tanısı mevcut ve Adli tıp Saplık kurulu tarafınca da Raporun onaylıdır kesinlikle iptal edemeyiz dedi.

Peki ben nasıl Ehliyet alabilirim. neden bu hastalık durumunun özgürlüğü engel ediliyor.
Bu Konuda Yardımcı Olursanız sevinirim ve memnun olurum.
Şimdiden emeği geçen zamanını verip cevap yazarak yardımcı olan herkese saygılarımı sunarım.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...izofreni-hastalari-ehliyet-alabilir-mi-4.html

bu linkte cevaplar verilmiş sizin sorunuza.

hastalığınızın seviyesine göre durum değişiyor. Heyet karar verecek sizin durumunuza yani.

Şizofreninin tedavi yanıtı düşüklüğü ve kronikleşme eğilimi göstermesi ya da kullanılan ilaçların giderilemeyen yan etkilerinin varlığı gibi durumlarda kalıcı olarak sürücü belgesinin alınması kararı verilebilir. diyor yönergede.

siz açıklamanızda "İlaçlarımı ise her yıl ve aylar olmak üzere eczaneden alıyorum ve düzenli olarak kullanıyorum. bu zamana kadarda hiç bir tartışmam veya olayım vs olmamıştır." demişsiniz.

Yani bir problem olmadığını heyet raporu ile belgelendirirseniz ehliyet alabilirsiniz gibi görünüyor. Kolay gelsin.

Öncelikle Herkese Merhabalar. Arabamız Şükürler Olsun var. Arabayı sürer iken Ehliyetim Olmadığı için sürekli Yanıma Ehlyetli birini almak zorunda kalıyorum. uzun yola dair arabayı sürüp gidip geliyorum. mecburen zorunlu Acil Konumlarda arabayı Ehliyetsiz Kullanıyorum.
Trafik elbet birgün Karşımıza geçer Misali Ehliyet almaya İhtiyacım vardır.

Tereddüt ettiğim Konum Şöyle ki : Adıma 2009 Yılından itibaren Devlet Hastenesinden verilen %80 derece Şizofreni Raporum mevcuttur. Eşim ise Hukuk Mahkemesi Kararı ile Adıma Vasi Atanmıştır.

Raporuma Konu İlaçlarımı ise eczaneden düzenli biçimde ay yıl gün eksiltmeden alıyorum. düzenli olarak İlaçlarımı da kullanıyorum. NİTEKİM İLAÇLARA BAZEN İHTİYAÇ DAİR DUYMUYORUM.
bu zamana kadarda hiç Kimse ile tartışmam veya olayım sorunum olmamıştır.

Beyanım Şöyle ki : Ehliyet Almak istiyorum nitekim Ehliyet alabilirmiyim Raporum engel olurmu diye tereddütlüyüm. bir ara doktoruma gittim Raporu iptal edebilirmiyiz dedim şizofreni tanısı mevcut ve Adli tıp Saplık kurulu tarafınca da Raporun onaylıdır kesinlikle iptal edemeyiz dedi.

Bu Durumda Ehliyet Alabilmem için ne Yapmalıyım Nasıl bir Yol izlemeliyim ve Ehliyet Alabilmek için ve raporum için zaten bir sorun olmaz ama Raporuma da bir sıkıntı gelmemesi açısından nasıl bir dilekçe ile Başvurmam gerekir. Bu Konuda Yardımcı Olursanız sevinirim ve memnun olurum.
Şimdiden zamanını verip cevap yazarak yardımcı olan herkese Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Üst Alt