Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığım var. Evde bakım maaşı bağlatmak için ne yapabilirim?

kor4y

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İLK BAŞVURU İÇİN(ÖTV İNDİRİMİ,ÖZÜR DURUMU,BAKIM EVİ VE EVDE BAKIM, MAAŞ BAĞLANMASI) işte 182 aradım gun aldım .Maas baglanması dıyor bunu nasıl gerceklestirebilirim maas baglatmak için.İnsan içine cıkamıyorum .Kendımı suclu gıbı hıssedıyorum varmı yardımcı olacak arkadas

Evde bakım maaşı için raporunuzun %50 üzeri ve "tam bağımlı" ibareli olması gerekiyor.
Ötv indirimi için ya %90 üzeri oran olmalı, yada engelinizin ortopedik olması ve "özel tertibat kullanmak zorundadir" ibaresi olmalı.
Ekonomik durum şartlarına uyuyorsanız %40 üstü raporla engelli aylığına başvurabilirsiniz.

Ankyra

eskıden dısarı cıkardım gezerdım sımdı onuda yapamıyorum verdıgınız cvp için tesekkur ederım

Yüzde 80 tam bağımlı rapor alman gerekiyor.

şizofrenı olupta calısmak cok zor bılıyom ama bakım aylıklarıylada gecım zor olur kı normal memur maası zor yetıyor allaha sukur genede bence calısmayı dene ben calısıom mesela sıkıntı cektıgım zamanlar oluyor ama kolay bısey yokkı.

bundal 4 yıl once 100/80 raporum vardı ankyra bilmiyorum gecerli olurmu ses duyuyorum dısarı cıkınca doktorlar ınanmıyor sanırım

muyo bundan 4 yıl once vardı gecerli olurmu bilmiyorum

Sizosalgun
ben calişmaya calişiyorum işte basaramıyorum senın gıbı keske bende calişsam hayatımı surdursem hakkımda konusuyorlar dıye evden cıkamaz oldum

Raporunuz sürekli ise hala gecerlidir ve ağır engelli yazıyorsa, hanedeki kişi başı gelir şartına da uyuyorsanız, evde bakim maaşına başvurabilirsiniz.

Engelli maaşına başvurmak için raporda ağır engelli ibaresinin olmasina gerek yok.

Kişi başına düşen aylık gelir sınırları:

01.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları (engelli aylıkları) için kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 701, 32 TL.

01.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1402,65 TL.

benım raporum 1 senelikmiş ankyra tekrardan persembe gunu basvuracam sonuc bekliyeceğim

Üst Alt