Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenı hastalıgının nıye tedavısı yok?

Konular
50
Reaksiyonlar
0
şizofrenı tamamen gecmesı nasıl oluyor 10 yıldır ılac ıcıyom en ufak bı duzelme yok bazı ıylesenler hastalıgı atlattıktan 5 10 yıl sonra gene hasta oluyor bence bu hastalıgın tedavısı yok verdıklerı ılac ya asırı kılo alımına neden oluyor yada asırı uyku yapıyor sız buna tedavımı dıyosunuz ılac bulunamadı sadece sakınlestırıcı var uyku hapı var bu hastalıgı gecırek ılac yok dedıgım gıbı uyku hapı kılo hapı sersem yağan haplar kesın tedavıde kullanılan ılac ı amerıka suan arastırıyor 5 yıl sakınlestırıcı uyku hapı kılo hapı ıcersenız hastalık gecer sonra tekrar eder doktorlara ısyan ettım 180 kılo oluncamı ıylescem dedım

rexapin mi kullanıyorsun bende de asırı kilo yapmıstı olizaplin tarzı ilacların yan etkisi imiş benim doktorumu dedigine göre o yuzden ben kesitim 85 kiloya indim tekrardan dediginde cok haklısın daha dun doktorla aynı konuda tartıstım neredeyse neden düzenli kullannmıyorsun dedi ben 7 24 sersem gibi dolasmak istemiyorum dedim ya adam akıllı bir ilac verin yada hiç vermyin dedim veriyorsuuz bi ilac uyutuyor diger ilac kilo yapıyor digeride mal gibi ortalıkta gezdiyor dedim:D

soguk algınlıgının çaresi yok şizofreniyimi bulacaklar;););)

Hap kilo yapmıo iştah yapıo
olanzapin bende kullanıom

şu an tedavisi yok ama ben ileride kök hücre yöntemi sayaesinde bi tedavisi bulunur diye umuyorum

arkadaşlar şizofren ,panik atak ,asdım,ms,hiopo glisemi ,sebebi olmayan baş dönmeleri bunlar hep cin rahatsızlıgıdır bunlara doktor bişey yapmamaz ancak ilaçlarla hafiler ama geçmez...

...bunlar hep cin rahatsızlıgıdır ...

Doğru!. Bunlar "gene" (ingilizce cin diye okunur) yani GEN hastalığıdır. Ama sizin bahsettiğiniz cinlerle hiç bir alakası yoktur. :)

Ayrıca saydığınız durumların ciddi bir kısmının tedavisi vardır.

Şizofreni, Majör Depresyon, Manik-Depresif sendrom gibi kronik psikozların ŞİFASI yoktur ama tedavisi vardır. Çünkü bunlar yapısal hastalıklardır. Yani insanın doğuştan 1 parmağının eksik olması gibi, ilaçla yeniden parmak çıkmaz, ama tedaviyle eksik parmağın işlevini görecek yöntemler kullanılabilir.

Şizofrenide ilaç kullanımı çok önemlidir. Çünkü, hastalığı tedavi etmese bile hastalığın bulgularını ortadan kaldırır veya azaltır. Hastanın normal veya normale yakın bir yaşam sürmesini sağlar. Aynı şey bir şeker veya tansiyon hastası için de geçerlidir. İlaçlar şeker hastalığını veya tansiyonu iyileştirmez, ama bunların zararlarını ortadan kaldırır.

Belki ileride gen tedavisi yöntemleri geliştirildiğinde şizofreni gibi hastalıkların da kesin tedavisi mümkün olacak. Ama şimdilik eldeki en iyi çare olan ilaçlarla idare etmek gerekiyor.

Sizofreninin tedavisi yoksa bile kisi kendini gelistirerek veya baska bir deyisle rehabilite ederek hayata tutunabilir. Mesela ise girerek bir takim zorluklara adapte olarak pek ala bir duzene kavusabilinir. Is yoksa bile sporla, okumakla, ibadetle vs. Sizofreninin neden oldugu seylerle basa cikilir. Cok basit ve hatta komik gelebilir ama yazmak istiyorum, Cerrahpasa psikiyatriden bir hoca bana demisti ki, bol bol cikolata ye ve bol bol spor yap... Ama ben ne yaptim vurdum sigara ve caya ve kahveye gibi yanlislari hepimiz yapiyoruz, ben kendimi is ile rehabilite ettim, zorluklari da olsa bir isiniz olsun...

benım burda bir sorum olacak arkadaşlar annem 7 yıldır bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesınde tedavi görüyor.2 ay yatmışlıgı var.pisikolejik rahatsızlık dan yüzde 90 alırsa ötv indiriminden yararlanabilirmiyiz.pisikolejık rahatsızlıga ötv indirimi varmı ben sol koldan engelliyim yararlanamıyorum.vereceginiz cevaplar için şimdiden teşşekkür ederim

cinle falan alakası yok,ben şizofreni hastayım ve ilaç kullanıyorum,ilaçlarla normal insanlar kadar iiyim şükür.tamamen genetik bi rahatsızlık şizofreni.insanları yanlış yönlerdirmeyin lütfen.

akinaton arkadaşım,sakın bu cin hikayesine inanma,şu an için ilaçtan başka çaresi yok maalesef,sabret,elbet daha ii bi ilaç ya da bi çare bulunacaktır.tıp çok ilerledi.

guya cın tedavısıne gıttım hocayı 3 tane muska taktılar ılac kullanma 6 ay sonra elım kolum baglı bı sekılde gözumu hastanede actım

bak işte sende görmüşsün bi faydası olmadığını,bu tür insanlar hastalara zarar veriyor,ilacı her bırakışta,hastalık ilerliyor çünkü.çok geçmşolsun,ilaçlarını bırakma,hocalara falanda gitme sakın.

Forumda bulddugum en keyifli sayfa hahaha. Herşey ksafada biter arkadaşlar..sabir sabir

MeTePe;

madem öyle bana tedavi olmuş bir tane şizofren hastası gösterin siz doktorlar her şeyi biz biliriz sanıyorsunuz sonra daya ilacı vatandaşa prim al hastayı vatandaşı gerçekden düşünseniz gerçeklere kulak verirdiniz...

ilaçta alıyorum hocayada gidiyorum :D antepte hilmi babaya gitmiştim muska degilde dua okumustu o iyi gelmişti kendimi baya bir toplamıstım belirli bir sure ilac kullanmadım diyebilrim ama sonra ilaçlara baştan başladım akinatonun dedigi gibi obez olmaya dogru gidiyorum göbegim onumden gitmeye başladı kullanmazsam da sanki damarlarım cekliyor gözumu acamıyorum baş agrısı beni yiyip bitiriyor kullanırsamda mala baglıyorum cok uzun bir sure bir tedavisinin olacagını sanmıyorum

John Forbes Nash! Tedavi olmuş demeyeyimde kendi zekası sayesinde şizofreniyi kontrol altına almayı başarmış. Üstelik bu kişi bir matematikçi idi, soğuk savaş döneminde orduda şifre çözücü olarak çalışıyordu ve "oyun teorisi" buluşuyla Nobel Ekonomi Ödülü almıştır. Hayatı "A Beautiful Mind" yani "Akıl Oyunları" isimli filme konu olmuştu.

yaw ne kadar cahilsiniz kardeşim bu hastalığın cinlerle hiç bi alakası yok.ayrıca tedavi olmak deyince aklınıza ilaçsız yaşamak geliyor ama zaten pek çok hastalık ilaçsız yaşamayı imkansız hale getiriyor.tansiyon,şeker,organ nakli v.s.siz cinci hocaya gidin o zaman,başkalarını böyle yanlış yönlerdimeye hakkız yok.

şizofrenı hastalıgı ıle ılgılı okunacak dua fatıha dır arkadaslar buda 5 vakıt namazla olur peygamberımız sav akılda ve aklında sorunu olanlar fatıha okusun demıs

madem öyle bana tedavi olmuş bir tane şizofren hastası gösterin siz doktorlar her şeyi biz biliriz sanıyorsunuz sonra daya ilacı vatandaşa prim al

Öncelikle, ben hasta falan bakmıyor, doktorluk da yapmıyorum. Dolayısıyla ne ilaç yazma, ne prim alma gibi bir kaygım yok. :) :)

Şizofreninin tedavisi olmadığını zaten söyledim. Ama tedavisi olmayan hastalıklar cinlerden kaynaklanır diye bir şey de yok! :) Burada felçli arkadaşlar var. Onun da tedavisi yok. Bu arkadaşlara hangi cinler musallat olmuş? :)

Şizofreni hastası olup, cinleri çıkartılınca iyileşen kimse var mı tanıdığınız? :) :)

Arabanızın arıza yaptığında "bu arabaya cin girdi" demiyor, bir tamirciye gidiyorsunuz, o da ölçüp biçip, mesela "akü bitmiş" diyor değil mi? Tıp bilimi de hastalıkları böyle ölçüp biçiyor... cin girmiş diye kolayına kaçmıyor. Hastalıkların nedenini, mekanizmasını araştırıp çaresini bulmaya çalışıyor. Siz bunlar hakkında hiç bir fikir sahibi olmadan teşhis koyuyorsunuz. Oldu mu şimdi? :)

şem i ayıp etmışın bılmeyerek . meta fızık yada dığer boyut varlıklar etkılese bıle beyınde hasar kalır hıç olmazsa o hasarı dengelemeye ılaç alınır . yenı yapılan faz deneme sonuçlarından olumlu yanıtlr alınıyor beyın uzerındekı dopamın maddesının kontrolu için . (örnek ben ) . aşırı uçlu olma arkadaşım yardım ederken . eskı nesıl ve yenı nesıl ılaclar hastayı kısıtlama ve uyuşturmadan mevcuttu . yenı yapılan nano teknolojı ilaçlar ıle bu sorun gıderılıyor . önceden ev ıle hastane arasında kısıtlı olan hasta arkadaslarımız şimdi toplum içine karışmaya ve topluma adapte olmaya basladı . bılırsın kı şem i arkadasım şizofrenlerın beyın ve duygu yapıları çok farklıdır . bızler de normal sağlam ınsanlardan daha az tepkı verırız .( tv lerde abartıldığı gıbı değil suç potansıyelımız daha azdır . ) yenı yenı hayata tutanmaya çalışan arkadaslarımıza sabır ve sevgı gösterelım . ( kendı kabuğunu kırmasına izin verelım. ) dua yada sihir inanc sorunudur ve hassas konudur . RABBİM TÜM ARKADAŞLARIMA SAĞLIK VE HUZUR VERSIN .

MeTePe;

anlamıyorsanız bakmıyorsanız o zaman yorumda yapmıyacaksınız yok arabadan faln filandan laf kalabalıgı yapıp alaycı bi tavırla haklı çıkmaya çalışmışsınız..
evet benim bu hastalıkdan iyileşen 5 den fazla yakın tanıgım var biliyorumda söylüyorum sizin gibi bilmedigim anlamadıgım konuya maydonoz olmuyorum...

Sayın şem-i,

Sanırım ya ben anlatamıyorum, ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Kusur bende olsun... O yüzden tek tek anlatacağım.

1. Bilmiyorum, anlamıyorum demedim... hasta bakmıyorum, ilaç yazmıyorum dedim. Çünkü siz işin kolayına kaçıp mantıklı bir yanıt verine "doktorların ilaç yazıp prim almak için böyle söylediğini" iddia ettiniz. Ben prim de almıyorum, ilaç da yazmıyorum. Yani söylediğiniz gerekçe benim için geçerli değil.

2. Sizin eğitiminiz nedir bilmiyorum ama ben Hacettepe İngilizce Tıp mezunuyum. Psikiyatri seçmeli ders olarak ayrıca gördüğüm bir bölüm. Ayrıca, 20 yıldan uzun süredir zihinsel engelli çocuklarla çalışıyorum. Yani psikolojik sorunlara eminim sizden daha fazla maruz kalmışlığım vardır.

3. Siz bilmeyebilirsiniz ama kronik psikozlarla ilişkilendirilen, tespit edilmiş çeşitli genler mevcuttur. Ayrıca ailede bu hastalıklara sahip kişiler olması sonraki nesillerde bu hastalıkların görülme riskini de arttırmaktadır. Bildiğim kadarıyla cinlerin babadan oğula hastalık aktarma becerisi gibi bir şey yok. Bu hastalık belirtilerinin ilaç olarak kullanılan çeşitli kimyasallarla düzelebilmesi de bunların in-cin işi değil, beden kimyasıyla ilişkili olduğunu gösterir. İnler ve cinlere herhangi bir ilacın etkili olduğuna dair bir iddia varsa da ben henüz bunu duymadım.

4. Benim size "bilmediğiniz konuda yorum yapmayın" demem gerekirken, sizin bana böyle bir şey söylemeniz komik olmuş. Demek ki bir tıp öğrencisi 6-7 yıl boyunca, tuğla kalınlığındaki hastalık mekanizmalarını açıklayan kitapları boşuna okuyor, binlerce bilim adamı bu konularda boşuna araştırma yapıp emek harcıyor. Aslında bir cinci hocaya gidip bir sakal attıklarında çözülecek dertler için bunca çaba ve emek niye?

5. Sizin bu hastalıklardan iyileşen tanıdıklarınız ya bir mucizeye maruz kalmışlar, ya da yanlış teşhis konulmuş. Sadece nevrotik hastalıklarda telkin yoluyla iyileşmeler görülebilir. Kronik psikozlarda hastalığın gerilediği ve aktifleştiği dönemler vardır. Hastalık hiç bir zaman tümüyle ortadan kalkmaz. Şizofreni "süreğen" bir hastalıktır. 2 aspirin alarak veya cin çıkartarak iyileşmez. Kişisel olarak mucizelere inanmam ancak psikolojik sorunlar nedeniyle "sahte felç veya körlük" gibi durumların güçlü telkinlerle tedavi olacağına inanırım. Bunlarda zaten organik bir hastalık yoktur, psikolojik durumlardır.

Bence bu maydonoz, roka muhabbetini daha fazla uzatmayın. Sahte hocalar zaten umut tacirliği yaparak pek çok insanı yeterince kandırıyor.

Son olarak;
James Randy isimli bir amerikalı zengin, bahsettiğiniz gibi becerilerini ispat eden kişilere 1 milyon dolar ödül veriyor. O cin çıkartan hocanın tek yapması gereken şey şahitlerin huzurunda şizofreni tanısı almış bir hastayı iyileştirmek. İsterseniz haber verin, ödül yabancıya gitmesin. Böyle değerlerimiz harcanmasın.

Kaynak: James Randi - Vikipedi

şizofrenide tedaviyle işlevselliği düzelen
ve tedaviyle işlevselliği düzelmeyen şeklinde sınıflandırma vardır.
yani kimi hastalar ilaç tedavisine yanıt verirken bazıları da ilaçlardan fayda görmez..
bu yüzden durumu kötüye gidenlere ilaç tedavisinin yanısıra elektroşok tedavisi ile beyne elektrik verilmekte.
her şizofreni iyileşir diye bir şey yok yani..

MeTePe;

yazdıklarınızın hepsini okumadım bir kısmını okudum onu cevaplayım uygun zaman digerlerinede cevap veririrm ,öncelikle çok okuyan çok bilmez bunu bi anlamanız lazım ,siz dr larında bu hastalıgı var vay efendim şu kadar sene okumuşum ,evet okumuşsun ama kardeşim anlamadıgın işe karışmayacaksın dr olman her şeyi anladıgın anlamına gelmez...

bu üke bir çok halk doktorlarını amerikaya kaptırdı orada tedaviler yapıyorlar sizin gibi drlar bunu kendilerine yediremediler çünki nasıl olur okumayan biri bunu nasıl yapar diye ,ben daha çocuk yaşda idim bi halk dr kansere ilaç yaptı ve bi çok kişiyi iyleştirdi bi gün bi tv programına katıldı hazmedemeyen toktorlardan sözlü saldırı aldı ,bizim ülkemizde kabul edilmedi ama amerikadan teklif aldı hem daha çok kazandı hemde orada çalışıyor ülkemizin kaybı bu ... dogruya dogru deseniz ölürmüsünüz...

size yakın bi örnek olarak babam kardeşim ve kendimi örnek vereyim babam şeker hastasıydı günde 4 sefer insülin oluyordu 3 senedir iyi çok şükür bi şeyi kalmadı oruçda tutuyor şeker hastalıgındandan eser yok.bnedede şeker başlangıcı vardı ilaç kullanıyordum babanım kullandıgı ilacı bende kullandım 3 senedir bendede şekerden eser yok,kardeşimde aynı şeker başlangıcı vardı ve geçti...
ayrıca yakın tanıdıklarımızdan isim isim örnek vericemki yalan demeyin hatta kendilerini arayıp sorabilirsiniz teyzemin dünürü bi ablamız , ve genç b,i kardeşimiz bunlarda ileri derecede kemik erimesi toid ve nodüller vardı ege ünv bi sürü tetkik tedavi felan nodüller yok olmadı kemik erimes,i zaten günümüzde durdurulamıyor neyse bu halk doktoru sayesinde hem kemik erimeleri tamamen durdu hemde nodüller yok oldu doktorlar şaşırdılar onlara dadik tedavi şeklini kendileri adres aldılar ve gittiler ilaç almışlar ordan , buna ne diyceksiniz doktor bey ögrenmenin sonu yok tugla kadar kitaplar yetmiyor demekki azcık tevazulu olup ögrenmeye gönüllü olun...

saglık ocagı doktorumuz kullandıgımız bu bitkisel ilaçlardan istedi onada verdik ...

bitkisel ilaç veya kimyasal ilaç farketmez,sonuçta seninde,babanında şekeri ilaçla iileşmiş oluyor arkadaşım.ben bitkisel ilaca karşı diilim.şizofreni cin girmesi olayı diildir.ben cin konusuna karşıyım.şizofreni basit anlatımıyla,beyindeki kimyasal dengesizliktir.aksini ispat edebilen hoca olsaydı,insanlarda salak diil herhalde.herkes hocaya giderdi,cinini çıkartıp iileşirdi.dünyada bi sen misin akıllı.safsatalarını kendine sakla.

ASUMAN0;

bildiginiz gibi devam edin:)

MeTePe;
öncelikle çok okuyan çok bilmez bunu bi anlamanız lazım ,siz dr larında bu hastalıgı var vay efendim şu kadar sene okumuşum ,evet okumuşsun ama kardeşim anlamadıgın işe karışmayacaksın dr olman her şeyi anladıgın anlamına gelmez...

Bu nasıl saçma bir mantık anlayamadım?
Ben çok okuyan çok bilir demedim. Ama herhalde meslek sahibi olan kişi o mesleği sokaktaki adamdan daha iyi bilir. Doktor olmak için okumak gerekmiyorsa vay halimize... biz eşeklik edip yıllarımızı boşa harcamışız.. Muska yazmayı öğrensek daha kolay olurmuş.

"Anlamadığın işe karışmayacaksın" derken... ben doktor olarak bu işten biraz anlarım da, siz ne iş yapıyorsunuz? Hadi benim bir nebze karışma hakkım var. Siz bu konuda hangi bilgi, deneyim, eğitim, görgüye göre fikir beyan ediyorsunuz? Sonuçta kek tarifinden değil, şizofreni hastalığından bahsediyoruz. Herkesin fikir üretebileceği bir konu değil...

bu üke bir çok halk doktorlarını amerikaya kaptırdı orada tedaviler yapıyorlar sizin gibi drlar bunu kendilerine yediremediler çünki nasıl olur okumayan biri bunu nasıl yapar diye ,ben daha çocuk yaşda idim bi halk dr kansere ilaç yaptı ve bi çok kişiyi iyleştirdi bi gün bi tv programına katıldı hazmedemeyen toktorlardan sözlü saldırı aldı ,bizim ülkemizde kabul edilmedi ama amerikadan teklif aldı hem daha çok kazandı hemde orada çalışıyor ülkemizin kaybı bu ... dogruya dogru deseniz ölürmüsünüz...

Sizin çocuk yaşta bahsettiğiniz kişi Zakkumdan kanser ilacı ürettiğini iddia eden Dr. Ziya Özel'dir. Geriye dönük bilim kurulu araştırmasında hasta falan tedavi etmediği, sonuçlarının işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. Lisansı iptal edildiği için mecburen yurtdışına gitmiş, kanser ilacı yapacağım diye firma kurmuştur. Bu firma 20 yılda halen 2. faz ilaç deneylerinin ötesine geçememiş, bir işe yaradığı gösterilemediği için sponsor da bulamamıştır.

Yani söyledikleriniz zerre kadar doğru değil! Sizn masal gibi anlattığınız bu olayı ben bizzat doktor olarak görüp, yaşadım.

O adama özenip, zakkumu kaynatıp suyunu içen yüzlerce hasta zehirlenerek ölmüştür. Üstelik bu hastalardan bir kısmı da ümitsiz kanser hastaları değil, tedavi edilebilir hastalardır.

Amerikaya çok sayıda doktor kaptırdığımız doğrudur. Üstelik de bunların ciddi bir kısmı benim arkadaşlarım olur. Ancak bunlar "halk doktoru" falan değil, GERÇEK doktordur. Halk doktoru dediğiniz kişilerden olsa olsa şarlatan olur. Bildiğim kadarıyla ABD bilim adamlarını göçmen alıyor ama şarlatan kadrosu açtığını henüz duymadım.

Şimdi ben size burada oturup günlerce bilimsel tekniğin ne olduğunu, nasıl bir şey olduğunu hızlandırılmış kursla anlatamam. Ancak özet olarak şunu söyleyebilirim; bilimsel yöntemler bir şeyin doğruluğunu test etmeden onun doğru olduğunu kabul etmezler. Sahte bilim veya şarlatanlık tam tersini iddia eder. Aynı sizin verdiğiniz örneklerde olduğu gibi, "ben de şeker başlangıcı vardı, adama gittim iyileştim" dediğinizde bilim şu soruları sorar:

1. Şeker başlangıcı teşhisi doğru mudur?
2. Bu hastalığın kendi kendine iyileşme oranı nedir?
3. Bu hastalığa iyi gelen gıdalar, diyetler nelerdir?
4. Hastalığı tedavi ettiğini söyleyen kişiye bu hastalıkla kaç kişi başvurmuş, kaç tanesi iyileşmiştir.
5. Aynı şikayetle hastaneye kaç kişi başvurmuş, kaçı tedavi olmuştur.
6. Hastalığın sinsi duruma geçmediği, tedavi olduğu doğrulanmış mıdır?
....
...

Buna benzer pek çok soruya yanıtları topladıktan sonra, bahsi geçen yöntemin (örneğin cin çıkarmanın) işe yarayıp yaramadığını söyleyebilirsiniz. Aksi halde şarlatanlar insanı ayakta uyuturlar.

Örnek olarak, pek çok psikosomatik hastalıkta PLASEBO tedavisi % 60 civarında etkilidir. Plasebo dediğimiz ilaç görünümlü şeker tabletidir. Tedavi edici hiç bir özelliği yoktur. Hastanın ilaç aldığını sanması için deney gruplarında verilir. Gerçek bir tedavi olmamasına rağmen 10 kişiden 6 tanesinde hastanın şikayeti geçebilir. Bu durum SAHTE İLACIN (şeker tabletinin) işe yaradığını değil, hastanın şikayetlerinin telkinle iyileşebileceğini gösterir. ŞARLATANLAR veya SAHTE doktorlar genellikle bu özellikte yararlanır. Kendilerine aynı şikayetle gelen 100 kişiden 3 tanesi iyileşse bile, sanki her giden tedavi oluyormuş izlenimi yaratırlar.

Laf çok uzadı. Daha önce de linkini verdim. Bu değerli kıymetlerimiz harcanmasın. Bakın ABD'li zengin BİR MİLYON DOLAR ödül veriyor. Kemiksiz, kılçıksız para... Tek yapması gereken şey tarafsız gözlemcilerin önünde bir hastayı tedavi etmesi. Hemen kendisine söyleyin. Eğer hakkını yerler de ödülünü vermezlerse inanın onun yerine ben elimde avucumda ne varsa vereceğim. Yeterki kendine güvenip ödüle talip olsun. :)

Hodri meydan.

Son düzenleme:
benim rahatsizligim sizofreni deil ama bende psikoz geciriyorum ilk 5 yil surekli sarsildim hep sinir psikoza geldim 1 2 gunluk ve korkularla yasadim suan dogru ilaci kullaniyorum 2 yilda iyilesen beyin doktorlarin dmesine gre 1 yilda iyilesmis cok sukur allaha....ve ilaclarim azaltilcak... islevseligim iyi sadece uyku problemi var biraz onuda atlatirsam normal inandan farkim kalmayacak sukur hatta atlatmak uzereyim... semptomlari devam etmeyen insanlarda var sizofreni olup onu biliyorum

Üst Alt