Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni Hastası Çocuğun Babaya Nafaka Davası Açması ve Dilekçe Örneği [Hukuk]

Nil.

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kardeşimin -vasisi olarak benim- babaya nafaka davası açmak için belirli bir dilekçe örneği var mıdır ? Kendimiz mi hazırlamalıyız?

Nafaka davasının sonucunu hızlandırmak için sonradan istenebilecek hangi belgeleri şimdiden temin etmeliyim ?

Birkaç ek bilgi vermek isterim;

- annemin bakmakla yükümlü olduğu 22 yaşında üniversite de okuyan erkek kardeşim ve 28 yaşındaki şizofreni olan erkek kardeşim var.

- üçümüzün velayeti annem ve babam 98 senesinde boşandıklarında babaya verilmişti. (nafaka davasında bir etkisi olur mu?)

- annemin şu an ssk emekli maaşından başka geliri yok. (bunu belgelememiz gerekir mi)

- üniversite de okuyan kardeşimin okuduğuna dair belge gerekli midir? ve annemin kardeşimin hesabına her ay yatırdığı 150 200 tl yi belgelememiz gerekir mi?

- baba karakol tarafından halen bulunmadığı, yer ve adresi belirli olmaması nafaka davasını nasıl etkiler? tebligat yapılamayacağı için davayı uzatır mı? (babanın kimlik bilgileri, emekli sicil numarası, kullandığı ilaçların eczaneden alınmış listesi ve psikolojik problemleri olduğunu belirten birkaç belge elimizde mevcuttur)

-Gider göstergeleri ile nafaka miktar talebi dilekçeye yazılır mı? davayı açan mı isteğini belirtir, hakimin kararına mı bırakılır?

Nafaka davasının erken sonuçlanması için hangi belgeleri ekleyip nasıl bir dilekçe yazmalı ve hangi ekleri ilave etmeliyim?

Bir korkumu endişemi, yeri değil ama paylaşmak isterim izniniz ile;
nafaka davasını açtıktan sonra, babanın yapabileceklerini düşünmek tedirgin ediyor beni. Yani; ben evladıma bakmak istiyorum bana versinler bakayım, nafaka vermiyorum,gelsin yanıma bakayım,,
çocuğumu onlardan almak için ben de dava açıyorum gibi bir atak da hukuken bulunabilir mi?
Çünkü birlikte yaşarlar iken kardeşimi kölesi olarak kullanıyordu. Evin temizliğini, bulaşıklarıni, kendi bakımını yaptırıyordu. Ve hemen her gün,, sen hastasın, hasta halinle bana yüksün, senin yüzünden rahat yüzü göremiyorum, gibi daha birçok zedeleyici yıpratıcı sözler ile psikolojik şiddet uyguluyordu.
Dahası kardeşimi sabah 6 dan akşam 6 ya kadar evden dışarı çıkartıyordu. Bu saatin aşşağısında eve gelirsen eve almam. Git ne yapıyorsan yap. Evde durma, birşeyler sat. Seni evde görmek istemiyorum, burası benim evim gelirsen eve almam camide yatarsın, sokakta yatarsın gibi sözleri kullanmaktan zerre kadar çekinmiyordu.

Kardeşimi bir şekilde hukuk yolu ile alabilmesinden çok korkuyorum. Halk eğitimin düzenlediği yaşlı bakım kursuna göndermek istemişti kardeşimi, kendine bakması için eğitim aldırıcaktı.
Babanın kardeşime yaptığı eziyetlerin ardı arkası yokki..Hangisini anlatsam bir diğeri geliyor aklıma..Sen bu kafayla ancak çöpçü olursun, çöpçülük için başvur, alırlarsa seni para kazanmış olursun, kimse seni bu hasta halinle kabul etmez. Şizofrensin sen. Hastasın..

Yüksek ücretli avukat tutmaktan hiç çekinmez yapmak istediği yapmak için. Legal veya illegal bir yöntem ile kardeşimi yanına alabilir mi?

Bu konuda arkadaşımıza yardımcı olacak kimse var mı?

Google'da aratınca (bkz: nafaka davası dilekçe) bir çok dilekçe örneği çıkıyor. Bu dilekçelerden de yararlanılabilir, mahkeme çevresinde iş tutan arzuhalcilere de küçük bi ücret karşılığında yazdırılabilir...

Bir de şuradan yararlanabilirsiniz diye düşünüyorum:

RUSİHAK Akıl ve Ruh Sağlığı Alanında Dayanışma Merkezi
Tel: 212 225 27 81 & 212 225 27 65​

Bülent Bey, Allah razı olsun sizden.. çok çok teşekkür ediyorum..

verdiğiniz telefonu az evvel gördüm, ve hemen aradım

ilgi ile problemimi dinlediler. hukuksal işlemler ile ilgilenen yetkili ve avukat ile haftaya görüşme günü ayarlayıp gün içerisinde bana döneceklerini söylediler.

bizi nereden duydunuz diye sordular. site isminden, sizden iletinizden bahsettim, not aldılar, görüşmek üzere deyip kapattık.. çok memnun kaldım.. eli öpülesi bir site burası.. siz de öylesiniz.. teşekkür ederim tekrar..

İşinizin görülmesine çok sevindim. :)

Geçen seneydi sanırım RUSİHAK'tan bir arkadaşla hasbelkader tanışmıştık internet üzerinden. Hatta o zaman bir de banner'larını yayınlamıştım burada... O günden beri aklımdadır, benzer sorularla karşılaştığımda oraya yönlendiriyorum...

rusihak_banner.gif

Epeydir yazmamıştım.

Hem ilerlemeler hem gerilemeler oldu. Az az anlatmak isterim.

Adli yardım bürosu aracılığı ile bir buçuk iki ay içinde ücretsiz avukat atandı.

Avukat yönlendirmesi ile şubat 2012 de açmış olduğum özürlü kardeşime bakmayan babama açtığım nafaka davasında

temmuz ayında verilen arar karar ile 300 tl küsür nafaka bağlandı.

Şizofreni olan kardeşimin vasisi olarak adliyeden ilk paramı geçtiğimiz ay aldım.

İkinci duruşma için aralık 2012 nin ilk günlerine verildi.

Başlangıcı paylaştığım gibi süreci de paylaşmak istedim.

Hukuk işlemleri yavaş ilerliyor fakat ilerliyor.

Üst Alt