Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastası olan biri babası ölünce babasının emekli maaşını alabilir mi?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bir şizofreni hastası (erkek) babasının sağlık durumundan yararlanabildiğine göre babası öldükten sonra onun emekli maaşını alabilrimi bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.Daha önce bir kaç kişiden duymuştum babası öldükten sonra emekli maaşını alabilir diye bu doğrumudur.

Evet, eğer kişi maluliyet derecesinde (% 60 ve üzeri) raporlu ise, o kişi yaşı ne olursa olsun Hak Sahibi sıfatıyla Yetim Aylığı alır.

OturanBoğa;

Peki Bülent abi bu kişi çalışıyorsa vermiyorlar dimi babasının emekli maaşını?

fatıh kardes bu kısı calısıyorsa emeklı maasını alamaz babanın aldıgı maası alır calısırsa kesılır aynı anda ıkı sosyal guvence olamaz

bu maaşın miktarı ne olur acaba baba öldükten sonra atiyorum baba 1000TL aliyorsa oğluna bağlanacak yetim aylığı ne kadar olur yüzde kaçı kesilerek bağlanır maaş acaba

Cevap için Teşekkürler arkadaşlar .Peki % kaçını alabilir.

kunta;

yok kardeş demek istediğim şu benim
farzet ben çalışıyorum 1000 Tl maaş alıyorum ` ve üzeri raporum var. Baba rahmetli oldu 1500 Tl. Emekli maaşı vardı. Oğlu çalıştığı için maaş hiç mi verilmez yoksa bir kısmı mı verilir?

fatih530;

Sen çalışıyorsan yani sosyal güvencen varsa raporun dahi olsa babandan maaş alamazsın.

lark202;

hah beklediğim cevap buydu sağol kardeş

benim sorum çalışmayan kişi ölen babasının maaşıın % kaçını alır arkadaşlar bu durumda olup maaş bağlatan biri varsa cevap verebilir

kunta babası olen malul engellı bulentın dedıgı gıbı %60 ve uzerınde engelı olan kısı babasının maasını alır yanı nekadar alıyorsa hepsını 1000 se bın benım bır arkadsım alıyor ssk lı olursa maası kesılır zaten emeklı olmus gıbı maas alıyor gerek kalmıyor calısmasına baba 1500 alıyorsa tamamını alıyor malul oldugunu gostermenız yeterlı sonra maas ıcın talep edın

peki arkadaşlar %80 engelli şizofren hastası gerekli malul hasta engelli raporlarını aldı ve şuanda şuanda emekli babasının sağlık haklarından yararlanıyor babasının vefatı durumunda otomatikman maaş bağlanıyormu sgk tekrar tekrar rapormu istiyor

kunta malul oldugunu gosteren belge ıle sgk ya basrursan sorun olmaz babanın maasını alırsınız yapmanız gereken ozaman geldıgınde nufustan babanın vefat etdıgıne daır bır belge ıle senın maullul oldugunu gosteren belge ıle sgk ya gıdıp muracat etmek

fulya35;

tamamı olamaz. % 40 olması gerek.
Tamamı eşe bile verilmiyor

peki aynı durumda hem annesinin hemde babasının emekli maaşını alabilir mi?

Üst Alt