Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastası yakını evde bakım maaşı alabilir mi?

Mihrimah01

Yasaklı Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Genel bi anlayış var . Evde bakım deyince insanların aklına yatalak hastalar geliyor. Mesela organ nakli olan insanlar var . Evet yatağa mahküm değil ama bakım da şart . Şizofren hastası da evet yatağa mahküm değil ama sonuçta öz bakımını yapamayan dünyadan bi haber şizofren bipolar gibi hastalar var . Sorum şu ki evde bakım alınabilir mi böyle bi durumda ?
Kalem abla

Mihrimah01
Yardımcı olmaya çalışalım,evde bakım maaşı almak için illaki yatalak olması yatağa bağlı olması gerekmez,Eğer raporunuz ağır engelli Evet şeklinde ise,Evet evde bakım maaşı alabilirsiniz,Tabi bazı şartlar var muhtaclık sınırını aşmamanız lazım...

Kağan55 ağır özürlü aldık diyelim . Ondan sonraki süreci merak ediyorum . Heyet geliyormuş eve muhtaçlık sınırı derken o miktar nedir ?

Mihrimah01
Ağır engelli Evet olan raporla birlikte,aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz,sonra eve heyet geliyor ve sizden bazı evraklar isteniyor,hem hane kontrolü yapılıyor ,

01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1219,35 TL

01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için kişi başına düşen aylık gelir sınırı,609,67 TLolmuştur..

Şartları sağlarsanız Hem evde bakım hem 2022 maaşı alabilirsiniz....

Hanede kişi başı gelir kriteri 1219 TL yı geçmemesi gerekir

Şizofreni hastası da evde bakım hizmeti alır ama eve gelen heyetin değerlendirmesinin olumlu çıkması lazım.

Herşey uygun görülürse bankadan hesap açın, numarasını bize getirin derler,
bu cümleyi söyledilerse sonuç olumlu çıkmıştır yani tamamdır.

Mihrimah01

Bana inanmadınız mı?
Şizofreni ağır engelli (Evet)Raporu olan ve muttaclık sınırı'nı aşmayan her şizofreni hastası(yakını),evde bakım maaşı alabilir...

Kağan55 yooo inanmamakla alakası yok . Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için .Madem alınıyorsa forumda illaki alan vardır diye sordum .

Mihrimah01

Bu işleri çok iyi biliyorum ,o yüzden kesin ve net yukarıda yazdığım neyse o.
Geçmiş olsun...

Evet . Arkadaşlar evde bakım başvurusunu yaptım . Ağır özürlü evet %80 olarak onaylandı.ve kuruma gönderildi Yanlız rapor 2 yıl süreli onaylanmış . Bizim daha önce sürekli raporumuz da vardı . Neden süreli olmuştur anlamadım memura sorduğum da bakanlık böyle istiyor . Raporlar süreli olmuştur dedi . Şimdi aile ve sosyal politikalar Bakanlığının haber etmesini mi bekleyeceğiz ?

O rapor 2 yıl süreli ama
Kurumdan gelen heyet bakıma muhtaç mı diye onaylayacakmı bakalım, daha önce bir araştırma var inceliyorlar
Bu önemli

merhaba arkadaşlar %80 ağır engelli (evet) raporum BTA psikotik tanım var tek başıma pek dışarı çıkamıyorum duyduğum seslerden dolayı falan bu durumda yakınıma bakım maaşı bağlanır mı

@nostale

Yeni Engelli Rapor Oranı tablosunda, BTA Psikoz şu gruba giriyor:

a) Tedaviyle işlevselliği düzelen %0
b) Tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen %40
c) Tedaviyle işlevselliği düzelmeyen %80

Siz de %80 oranında rapor almışsınız ve ağır engelli.

Buraya kadar bir sorun yok, geriye kalan
* Gelir Kriterinizin uygun olması
* Eve gelecek olan heyetin değerlendirmesi ve onayı.
Bunlar uygunsa maaş bağlanır.

abim ve ben şizofren hastasıyız abim %80 ben %46 abim 80 olduğu için bakım parası alıyor bizimkisi ırsi

Mihrimah01 bildiğim kadarıyla maaş bodrosu rapor aile sosyal müdürlüğünden evraklar ne isterlerse onları yapın beklemede kalın 1ay içerisinde eve bakıyorlar abime sorular sordular öyle yalnız çok soru sorarlarmış doğru eksiksiz cevap vermeniz lazım

Soru Sormayla kalmayıp denettiriyorlar bile 😊
Asker kışlada gibi,Yat kalk koş diye

Burada bir uyarı yapayım, eğer hanede emekli maaşı alan varsa

senede 2 defa alınan Bayram İkramiyesi

artık gelire dahil edilmiyor 22 şubat 2019'da kaldırıldı bu.

herhangi bir yanlış hesaplamaya karşı aklınızda bulunsun.

Herkeze hayırlı günler. Ben MS hastasıyım Malulen emekliyim ağır engelli raporumda var.Ayrıca aynı hanede Dayım ve üniversiteye giden oğlum ile birlikte 3 kişi yaşıyoruz,Dayım 75 yaşında koah hastası ve prostat sorunu yüzünden ameliyat riskli olduğu için sonda ile yaşamak zorunda.kendiside emekli.Yani aynı hanede 2 kişi bakıma ihtiyaç duyuyoruz,Saolsun dayımın kızı bize yardımcı oluyor ama onun içinde zor.Evde bakım maaşına başvurmak istiyoruz kuzenim hemen karşı apartmanda oturuyor. biz aynı hanede 3 kişiyiz ben dayım ve oğlum toplam gelirimiz 3,400 TL civarında bu şartlar altında hem dayım hem benim için evde bakım maaşından faydalanabilirmiyiz? Bakıcı olarak kuzenim olcak

@Mihrimah01

hesaplamayı onlar yapacak ama siz de beyan ettiğiniz gelirleri kontrol edin.
Bahsettiğim emekli ikramiyesi şöyle hesaba katılıyordu
yani emekli kişi ikramiyesi dolayısı ile ayda 166 lira fazladan hesaba katılıyordu bu artık iptal.
olur da zorlanırsannız sınırı geçerseniz diye belirtmek istedim ikramiye meselesini.

@BoraÖzçelik
Aynı evde 2 ağır engelli bakım maaşı alacaksa +1 kişi olarak haneye bir kişi eklenmiş gibi hesaplanıyor.
Yani 3 kişi iseniz 4 kişi olarak hesaplanacak.

3 kişi olunca verdiğiniz rakama göre kişi başı gelir 1133 lira
4 kişi hesaplanınca 850 lira

her iki durumda da uygun geliriniz 1219 tl sınırını aşmıyor.

Aynı evde olmayan Bakıcının ise hastanın yakınında ikamet etmesi
ve günlük en az 8 saat bakım hizmetini aksatmadan yapması yeterli.

Zorro bizde kışladaki gibi yaparız . Yat kalk koş 😂 😂😂😂 önemli olan netice de bakım maaşı bağlansın yeter ki 🙏🙏🙏
@BÜTÜYLE FARKINDAYIM! Zorro ya bakıcı bul 😂 sende olabilirsin çok iyi bakarsın 😂😂😂

Son düzenleme:
ona bakıcı makıcı olmam bakım evine düşşün günde 1 kat sopası var adam olur o zaman belki

Bakım evinde hayat. var
Öyle değil mi Engellibakım
Engellilerin doğum günü bile kutlanıyor
Düzenli yaşam tarzı vardır

Üst Alt