Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. %70 oranında raporum var. Ankara rapor oranımı düşürür mü?

cukudak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 20 yıldır şizofreni hastasıyım 1800 günümü doldurdum ve 20 yıl öncesinden bugune kadar kronik olan hastalığın tüm kayıtları hastane yatışlarım belgelerim dosyamda mevcuttu. heyete çıktım sonuç %70 çalışamaz raporu verdi. Ancak orada bir bey yüzde 66 ya yakın oranların ankaradaki kuruldan geri döndüğünü söyledi. orada dosyadaki tüm evraklar göz önünde bulundurularak karar verilmiyor mu hiç şansım yok mu yada bu konuda yapabilecegim hukuki birsey olabilir mi bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler.

Bir sorun olacağını sanmıyorum. Maluliyet cetveli der ki, "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" maluliyeti gerektirir.
Siz bu tanıma uygunsanız, sgk emekliliğinizi onaylayacaktır. Merak etmeyin...

merhaba bende bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelli bir bireyim. benim rapor oranımda %70 bende ilk başta oranımı düşürürler diye çok korkuyordum. bende ankaraya gönderdim.inanırmısın 1 ay sürmedi %70 olarak onaylandı. bence onaylanır

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Umarım bu ve benzer durumdaki tüm diger arkadaslarda bir an once malulen emeklilik hakkına kavusurlar. bu yararlı forum ve hızlı bilgi paylaşımı icinde ayrıca teşekkürler.

Tekrar merhabalar,
Erenköy hastanesinden aldıgım %70lik saglık raporu sosyal guvenlik kurumundan sanırım yeterli görülmeyip üniversite hastanelerinden ikinci bir rapor isteniyor.
hastane secimi bana kalmış. hangisinde sürecin nasıl işledigini bilmedigimden marmara mı çapa mı cerrahpasa mi karar veremiyorum acaba bunların hangisinden en cabuk sonuca ulaşırım.
erenköyün verdigi rapor üniversite hast.den döner mi yada neye baglı.

ilk aldıgım rapor maaşın başlangıc tarihi için gecerli degil mi ikinci raporun tarihi mi başlangıç tarihgi olacak aralık 2009 da işlemlere başlayıp 4 ayda ilk rapor sonuçlandı amaçları bize zaman kaybettirmek mi yoksa kronik affektik bozukluğu ve erenköyün raporunamı güvenmiyor bu sağlık kurulu.

bu konularda tecrübelerinizi önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 1800 gün üstünden emekli olan birine tahmini ne kadar maaş bağlanıyor.

teşekkürler.

biraz geç gördüm ama cevap yazayım bari.... Bende Frontal Lob Sendromu var iş kazası sonucu; 100/60 olarak verdim ama SGK bunu 100/70 yapmış yani demem o ki aldığın oranın önemi yok SGK da da teşhis için oranlar var teşhise bakıyorlar ve karşılığını sana yazıyorlar teşhis çok önemli...

Üst Alt