Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım, ataklarım son dönemde sıklaştı. Ne önerirsiniz?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 20 yıldır şizofreni hastasıyım yaşım 40 ve devlet memuruyum, son 1,5 yıldır 12-3 yıldır olmayan ataklarım geri döndü, bunda son 2 yılda işyerinde yaşadığım olumsuzlukların büyük etkisi var.
Emekliliğime çok az kaldı artık bu şartlarda daha fazla çalışmak istemiyorum başka bir işyerinde çalışabilme ihtimali olsaydı bir süre daha deneyebilirdim ama o ihtimal de ne yazık ki yok gözüküyor. Sizce emekli olursam ataklarım geçer mi yoksa daha mı kötü olurum, kararsız kaldım, bir de tabiki emekli olursam gelir düşüklüğü olacak bu da kafamı karıştırıyor ama dediğim gibi artık bu şartlarda çalışmak istemiyorum ne yapmalıyım???

Son düzenleme:
Sabretmelisin. Kamuda Çalışmayınca gelirin azalacak ve boşta olacaksın bu seni dahada yorabilir.

Sabredecek halim kalmadı bugüne kadar her türlü mobbinge karşı direndim ama olan bana oldu, psikolojim çökmüş durumda artık en ufak şeyler bile bana dokunuyor. Neredeyse hergün işyerindeki kişilerle tartışıyorum onları ve olanları düşündüğüm zaman bile aşırı bunalıyorum ve psikolojim bozuluyor. İşe gideceğim zaman moralim ve psikolojim dibe vuruyor.

Son düzenleme:
ekonomist79

anksiyetene dikkat et ekonomist. bende yeni memurum bende ayni seyleri dusunuyorum sonra bosta kalirsam ne yaparim diyorum. koca bir hic cevabini aliyorum. kafani dagit oyle anlarda. dusuncelerini yonetmeye calis. nlp modelleme diye bir sey varmis denemedim kendi uzerimde ama baya ise yariyormus anksiyete vs tedavisinde. birakma kendini

Düşüncelerime normal zamanlarda hakimim zaten ama atak halinde farklı düşünceler ve duygular yaşıyorum. Atak halinde herşey simsiyah beyaz yok ve bu durum işyerinde beni çok zorluyor. Evde ataklarım çok daha hafif geçiyor ama işyerinde ataklarımdan çok korkuyorum keşke hiç atak yaşamasam ben de isterim 65 e kadar devletten yata yata maaş almak ama birincisi ben devlette yatarak para almıyorum ikincisi bu şartlarda kendimi çalışacak durumda görmüyorum.

bende mobinge uğramış biriyim gercekten çok zor neler yaşadım bide biliyonya senin açığını arıyorlar kendileride gayet rahat birbirlerini kolluyorlar sana herşeyleri batıyor onlar seni moralsiz görüncede mutlu oluyorlar ben buna çok direndim müdürüm beni sevıyordu hep derdi bana kafana takma onlar öyle yaptıkça sadece işini yap gülümseeee bak onlar nasıl bozulcak deli olcaklar naptıklarına ettiklerine göz koyma oralı olma sen kafana takıyorsun derdi git kız ayarla gez masa tenisini oyna sosyal aktivitelere katıl iş sonrası arkadaşların olsun kendini kapama hayata baya direndim uyguladım tabi süreç uzayınca yoruldum sinirlendim yine bi gün gidip istifa edip pes ettim ayrıldım konuşarak sonrada pişman oldum onlar orada çalışırken bn işimden oldum halbuki dediği çok doğruydu gülümse onlar ne dıyorsa napıyorsa yapsın sen bilyonki onlar insan olsa engelli birine öyle davranmazlardı sanada dıyceğim o ki elinden geldiği kadarıyla işten çıkınca düşünme yaşananları sosyal hayatın olsun gülümseeyerek çalış derim elbette baktınki olmuyorr ayrılırsın yinede ama emekliliğine kadar kendi kendine deki köprüyü gecene kadar sabır de

Maalesef aynn dayanamscak hale geldim mobingin danıskası dün atak geçirdim maalesef arkadaşlar Allah böle insanlardan uzak tutsun bizi kekler börekler poğaçalar sen insan değilsin iş vermezler güzel yalakalık yaparlar istifa edicem artık 😔😔

Maalesef bnde zor dayanıyorum ekonomist bey eğer geçiminiz zorlanacak ise bırakmayın evde daha çok zorlanırsınız ama bu sizi eminim canınızı sıkar sizi anlıyorum nefes alamaz, duramaz hale getirip sonrada deli gözüyle bakarlar fakat size tavsiyem o ortamdan uzak durun bölümümüzü değiştirin tabi olursa.. Allah yardımcımız olsun bu arada arkadaşlar hayırlı cumalar

Allah, cümleten yardımcımız olsun.

Atakların nasıl oluyor? Ne yaşıyorsun o an. Halüsinasyonmu görüyorsun sesmi duyuyorsun nasıl oluyor bahsedermisin biraz

şu kafaya takmama kafada kurmamanın ilacı olsa dünya da hastalık diye bir şey kalmaz ya eminim...her şey kafaya takmakla başlıyor net!!

Stres, stres, stres. Psikolojik hastalıkların baş düşmanı hep budur. Ben şansıma çalışmıyorum o yüzden şanslıyım. Aradan da bayağı bir zaman geçmiş. Ne oldu? Emekli oldunuz mu? Bir an önce sizi huzursuz eden yerlerden ayrılmaya bakın. Hem emekli olduktan sonra bir kursa yazılır kafa dinlersiniz. Resim olabilir, bir müzik enstrümanı çalmak olabilir, işaret dili olabilir, on parmak klavye olabilir...
Daha da ne isterseniz işte.

Üst Alt