Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Kafama çok fazla olayı takıyorum!?

snnds

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir filme veya bir diziye veya kitaba odaklanamıyorum. Odlandığımda beni rahatsız edecek olaylar aklıma geliyor. Özellikle utandıracak, kızdıracak geçmişle alakalı olaylar aklıma geliyor. Kendimi bu durumdan nasıl kurtarabilirim. Geçmişe olan takıntımı nasıl azaltabilirim. Ozaprin ve abizol kullanıyorum. Hayatım böyle harap oluyor. Siz nasıl atlatıyorsunuz bu durumu. Bana yol gösterebilir misiniz?

snnds...geçmişe çok takılma, sevmediğim insanların hatta ailemin bile bana söyledikleri yaptıkları haklı haksız olan herşey benimde kafama hergün çok takılır,sanki o olayı tekrardan yaşıyormuş gibi bazen kendi kendime bile konuşur yalnızken bağırır çağırırım...senelerdir bende engel olamıyorum,ama onun süresini azaltmak elimizde,o anda sevdiğim şeylere odaklanıyorum internet face instagram film dizi çıkıp dolaşmak vs..tam kopamıyorsun ama takılıp kalma seviyemi az da olsa azaltabiliyorum ben...geçmiş olsun herşey için..

Teşekkür ederim deathless bende biraz kendimi toparlayayım. Ömür geçiyor kafaya tak tak nereye kadar. Çok haklısın. Bunun sonu yok. Yazdığın için teşekür ederim.

Aynısı bende de var özellikle hiç sevmediğim tipler ve bana söyledikleri sözler aklıma gelir yıllar geçse de bu rahatsız olduğumuz için olan br durum mu kincilik mi çözemedim bu durumu ne dersiniz .

sokrates bu bizim rahatsızlığımızdan dolayı kaylanıyor bence. Çünkü başka biri bunları bir şekilde kaldırıp yoluna devam eder. Bizden daha fazla zor olaylar yaşayan insanlar var. Onlar yoluna devam ediyor. Ama biz hastalığızdan dolayı içimize atar olayı büyütüp kendi içimizde yaşıyoruz. Sinemada müslüm gürsesin hayatını anlatan müslüm filmi vardı. Gerçekten çok üzücü bir hayatı var. Ya bende bunları yaşasaydım dedim ve kendi halime şükrettim. Odaklanamama ve olumsuz olayları sürekli kafaya takma hastalığımıza özgü birsey olarak düşünüyorum. Ben 24 saatin 20 saatini beni rahatsız eden insanları düşündüğüm için uyanamıyordum yataktan kalkamıyordum.Eskiden gece uyanık olurdum gündüz yatardım . Ama bunun rahatsızlığımdan kaynaklandığını anladığımda uyku düzenim biraz olsun düzeldi. Beynimizi kontrol altında tutmak birazda bizim elimizde ama sadece gücümüzün yettiği kadar savaşıyoruz. Hastalık yinede bizi yeniyor birşekilde

Son düzenleme:
Haklısın mesela bana bir laf sokan bir tanıdık vardı o laf yüzünden günlerce acı çektim sinir oldum uykum kaçtı o kişiye deyim yerindeyse tekme tokat daldım daha sonra ama o birkaç gün bile takmadı bunu hayatına baktı ben bir söz yüzünden depresyona giriyorum elin oğlu bana mısın demiyor .

sokrates snnds aynısı bende de var birisi şaka yapsa dahi arkasında mana arıyorum gece olunce keşke şunu deseydim böle yapsaydım diye saatlerce kendimi yiyip bitiriyorum

Bu kafaya takma olayı Obsesif kompülsif Bozukluk dendi bana yıllarca sonra daha bir sürü hastalık çıktı şizofrene mi çevirdi yoksa aslında ta en başından beri mi şizofrendim ama hayali düşünce durumlarım yoktu sonradan çıktı demek ki TAKINTI adamı zamanla daha beter hasta ediyor kafaya çok takmak insanı hasta eden bu aslında o zaman.

işin daha sinir bozucu tarafıda,sinirlenip kafaya taktığımız zaman o kişiler daha rahat oldukları için kafaya takan kişilere gülmeleri ve alay etmeleri...ama işte elimizde değil oda ayrı konu,en iyisi o kişilerle hiç görüşmemek bir şekilde!

Sorun da o zaten mesela ben neredeyse 5 yıldır görmediğim insanları takıyorum aklıma geliyorlar görüşmemek çözüm olsa keşke zaten kimse ile görüştüğüm yok benim .

@deathless @sokrates ne yazık ki doğruları söylüyorsunuz biz kafaya taktığımızda onlar sevinirler. Evet 5 yıl önceyi kafaya takıyorsun ben 25 15 yıl önceki şeyleri kafaya takıyorum bir türlüde düzelemiyorum. Ama bunun için bazı savunma mekanizmaları geliştirdim. Buna neden olan hastalığım olduğunu biliyorum. Ama mesala sokrates kardesim profilinde Atatürk ün resmi var. Kimse onun gibi olamaz onun gibi bir deha gelmedi zaten.

İsteseydi ben bu kadar zorluklarla uğraştım kendimi kral veya padişah ilan ediyorum derdi. Ederdi olurdu da. Ama o sadece ideallerinın peşinden koştu ve bunu gerçekleştirdi. Şimdi bu büyük dehanın kurdğu bize emanet edilen bu ülkede sürekli hastalığımızla boğuşmak yerine onun bize emanet ettiği bu ülkeye faydalı şeyler yapmak hem hastalağımızı unutmamızı sağlayacak hemde ona karşı minnet duygumuzu karşılayacak.

Evde sürekli yalnız kalıp düşünmektense yorganı hızlıca kaldırıp senden bekleneni yapma vakti gelmedi mi. Inanın biz kafaya taktığımızda kimse ah vah demez. Dalga geçerler daha beter olsun derler. Biz ağzımızdan çıkan her kelime için sorumluluk duyar üzülürüz onlar bunu anlamaz. Bence artık kafaya taktığımız şeyler için 'boşver' demeyi artık öğrenmemiz gerekiyor.

Son düzenleme:
Nefret ettiğim iki kişi var lanet olsun tanıdığım güne iki de bir aklıma geliyorlar ne yapacağım bilemedim pis suratları aklımdan çıkmıyor nedir bu yahu nasıl bir hastalık bu kin desem kinden de beter .

Hayat bir şeyleri kafaya takacak kadar uzun değil inan her insan bir şeyi kafaya takar eğer fazlası olursa zaten hastalık olur diyeceksin bugün varım yarın yokum niye kafayı takıyorum ki aq diyeceksin bakacaksın hayatına .

Haklısın ölümlü dünya ben de öleceğim kafaya taktığım tipler de ölecek değmez üzülmeye hiçbir şey için .

Selam. Benim, haklı da olsa beni suçlayıcı şekilde konuşanlarla, şaka da olsa, takılma da olsa, tehdit içeren konuşma yapanlara çok sinir olma durumum vardı. Dışa yansıtmıyordum ama, en az 3 gün etkisinden kurtulamazdım bu sinirin. Eklem ağrılarım için uygulayıp, anında faydasını gördüğüm EFT Duygusal Arınma Teknikleri'ni, bu durumlarıma da kullandım.
"Benim bilgisayarıma bakmadın, bak silahım da var" diyen müdüre öyle kızmıştım ki, beni de sever, o dışarı gitti, ben onun odasında bilgisayarına bakarken, 15 dakika kadar etf yaptım, döne döne, söve söve. Ondan sonra artık değil şakadan, gerçek tehdit edenler bile zerre etkileyemez beni. Sizler de aşağıdaki linklere bakın, umarım faydalı olur.
Yalnız, şizofreni vb. akıl hastalıklarında, binde 1 den az kişide de olsa, aşırı duygu boşalmaları olabiliyormuş, aşağı linkteki manualde de yazıyor.
Ayrıca, Dianetik, İnsan Aklının Sınırları (L. Ron Hubbard) adlı kitapta, şizofren dahil psikolojik hastalıkların nasıl bir mekanizma ile oluştuğu anlatılıyor. Bunu anlamak, hastalığın bir ölçüde zayıflamasına sebep olurmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=u0-xr28IVcM
http://www.eftiletanis.com/EFT_Manual_Turkish_eftiletanis.com.pdf

Üst Alt