Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Malulen emeklilik için önceden rapor çıkartmalı mıyım?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Şizofreni hastasıyım.Malulen emeklilik için başvurucam sağlık raporum yok çıkartmalımıyım.Sgk nın kurum sevki olarak gönderdiği hastanenin verdiği oranın geçerli olduğunu biliyorum.Yinede rapor çıkartırsam bir faydası olurmu. Yoksa hiç gerek yokmu.Özellikle şizofreni ve benzeri bozukluklardan emekli olan arkadaşlar siz emekli olmadan önce sağlık kurulu raporunuz varmıydı.?

lark202

SGK ya malülen emeklilik için başvuru yapın onlar sizi hastaneye sevk edeceklerdir.
Onun haricinde aldığınız raporların bir hükmü yok...

Merhaba arkadaşlar şizofreni hastası ve emeklilik hakkında bir sorum olacaktı
2004 ssk girişli 667 gün ssk a yatırıldıldı. 2010 yılında isteğe bağlı sigortaya geçildi 3117 günde isteğe bağlı sigorta var toplamda 3784 gün var.
Şizofreni hastası ama rapor yok.malulen emeklilik haricinde nasıl emekli olunabilir.isteğe bağlı sigortası olan vergi indirimi ile emekli olabiliyormu böyle birşey varmı .malulen emeklilik haricinde nasıl emekli olunabilir.Birde rapor yok rapor çıkartmak gereklimi .
Emeklilik için tablo vardı o tabloyu bulamadım eklermisiniz o tabloyu.

BuTcHeR bu söylediğiniz kural hangi emeklilik için geçerli.

Malülen emeklilik için geçerli.
Malülen emeklilikte SGK sevkiyle yeni rapor almak esastır.

BuTcHeR ben malullen emekliliği sormuyorum malullen emeklilik haricinde nasıl emekli olabilirim onu sordum sanırım mesajı okumadınız.Başlığı değiştirmişler benim sorum bu yonde.

Vergi indirimi yoluyla emeklilik mümkün.
Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

İlk sigorta giriş tarihiniz 01.10.2008 tarihinden önce ise,vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz.
Bunun için %40 ve üzeri bir raporunuzun olması gerekiyor.Raporla vergi dairesine vergi indirimi için başvurmalısınız.
Vergi indirimi aldığınız takdirde ilk sigorta giriş tarihinize göre,çalışma yılı ve prim gün sayısı şartlarının yerine getirerek yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR
Mesajım görünmüyormu yukarda yazmıştım tekrar yazayım .
2004 ssk başlangıcı ,2010 dan itibaren isteğe bağlı bağkur ödeniyor bağkur hala devam etmekte. toplamda 3784 gün ödendi şimdiye kadar.

Kuruma emeklilik için dilekçe vermeniz gerekiyor.
SGK lı olarak çalıştığınız gün sayısı kadar ilk işe giriş tarihiniz gerçi çekilir.
Misal 350 gün ssk gününüz varsa,bağkur giriş tarihiniz 350 gün geriye gidecek.

velhasıl08

Emeklilik kriterleriniz aşağıdaki gibi olacak. Emeklilik zamanı Bağkur sevki ile hastaneden alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak.

gün/ay/2004 +

bagkur.PNG

Üst Alt