Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Ne zaman malülen emekli olabilirim?

hacıemre

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
yüzde 45 şizofreni hastasıyım 2007 sigorta başlangıcım var 10 gün primim var şu an çalışacak halim yok kimsede iş vermiyor ortada sıkıştım kaldım 2022 maaşıda yetmiyor acaba isteğe bağlı ödesem 5 yıl 1800 gün primi doldursam malülen emekliliğe başvurabilirmiyim teşekkürler.

Malulen emekli olamazsınız, 3. derece vergi indirimine sahip olmanız şartıyla 2007 sigorta girişiyle 20 yıl 4400 günle emekli olabilirsiniz..

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle emekli olabilmek için aşağıdaki şartların bulunması gerekiyor (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise 10 yıl şartı aranmaz):

12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)

çalışamıyorum malülen mekli olmak istiyorum olabilirmiyim?

yüzde kırkbeş şizofreni hastasıyım çok uyuyorum ilaçların yan etrkisi çok şu anda 1800 gün primim yok ilk işe başladığımda hastalığım yoktu 2007 de sigorta girişim var şu an çalışmıyorum kendimi bi yerde sigortalı göstersem 1800 gün primi doldursam sonra nereye başvurmam gerekiyor tşkrler ve daha ne yapabilirim başka haklarım varmı işgöremez raporu ne oluyor açıklarsanız minnettar olurum saygılar.

arkadaşım sgk il müd başvuracan onlar seni malüllük için hastaneye sevk edecekler , tek bi hastalıktan ` oran alman gerekiyor malul sayılman için ama 1800 gün primin ve 10 yıllık sigortalılık süresi olması gerekiyor bunlar varsa yaşadığın yerdeki sgk il müdürlüğüne müracat edebilirsin olurda tek hastalıktan ` alamazsan birden fazla hastalıkla ` alırsan o konuda mahkeme yoluyla emekliğe müracat edebilirsin mahkeme açarsın ozaman

Emre, yukarıdaki mesajımda belirtilen düzeyde değilse şizofreni rahatsızlığın, maalesef 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olamazsın

Malülen emeklilik için Nasıl bir yol izlemeliyim?

Slm 28.08.1989 doğumluyum ilk sigorta girişim 02.05.2007 4 günlük bi sigortam var 2007 aralık ayında rahatsızlandım şizofreni teşhisi kondu askerlik muaf 2011 de rapor için gittim doktor %80 verebileceğini söyledi ben çalışabilirim dedim %45 rapor aldım tabi yıpratıcı bi hastalık çalışamadım malülen emeklilik düşünüyorum 1800 gün prim tamamlarsam rapor nasıl olmalı raporum şu anda %45 hemenmi yükselteyim ...

malulen emeklilik için 10 yıl süre 1800 gün veya sürekli başkasının bakımına muhtaç derecede engelli olanlara yıl şartı aranmaz sadece 1800 gün ile malulen emekli olunur.sizde bulunan rapor malulen emeklilik için geçersizdir,sgk'ya malulen emeklilik için başvuracaksınız sgk sizi sevk ettiği hastanede %60 ve üstü oranında rapor alır ve sgk sizin raporunuzu onaylarsa malulen emekli olunur

Bugünden alacağın rapor bir işe yaramaz. Malulen emeklilik için 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartı tamamlandığında malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksın, seni hastaneye sevk edecekler. Orada maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğuna dair rapor verilirse ve sgk sağlık kurulu da bunu onarsa, malulen emekli edileceksin.

Malülen emeklilik lütfen bi bakın

İyi günler 28.08.1989 doğumluyum 2007 tarihinde ilk sigorta girişim var 15 günlük engelli raporum yüzde 45 sürekli 2011 de aldım istesem doktor yüzde 80 yapabiliyor malülen emekli olabilmek için ne yapmalıyım bide ben bakım maaşına başvurucam diyelim rapor oranım yükseldi genede malülen emekli olabilirmiyim lütfen yardım edin...

hacıemre

10 yıl sigorta süresi ve 1800 gün primi tamamlayıp kuruma nmalulen emeklilik başvurusu yapacaksınız.
Kurum sizi hastaneye sevk edecek, tek rahatsızlıktan en az %60 ve üzeri rapor alabilirseniz malulen emekli edilebilirsiniz.

Üst Alt