Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Sağlık kurulu raporu çıkartmalı mıyım?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

31 yaşındayım 4 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum 2004 yılında ssk başlagıcım oldu ve 675 gün ssk prim günüm var ondan sonra 2 yıl 7 ay kadarda istage bağlı bağkur prim günüm var ve halen isteğe bağlı bağkur ödemekteyim 1800 günü doldurup maululen emekli olmayı düşünüyorum eğer olamasamazsam erken emeklilik düşünüyorum . Doktorumla konuştum %80 oranında rapor alabileceğimi söyledi sizce sağlık kurulu raporu çıkartmalımıyım

malulen emekli olurken bir faydası olurmu raporun eğer rapor çıkartırsam ne gibi faydası olur

hangi haklardan yararlanabilirim sizce rapor çıkartmalıyım .

Şuan hiç bir şey yapmayın rapor çıkarsanız bile malulen emekli olurken kurum tekrar yeni rapor ister ve kurum sevki şarttır. Önerim isteğe bağlı prim ödeyeceğinize bir iş yerinde ssk lı çalışan olun ssk primi ödeyin ssk emekli maaşı bağ-kur a göre daha fazladır. Sizde biliyorsunuz ki malulen emeklilik şartları 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri rapordur.

Cevabınız için teşekkürler..
Şu an çalışacak durumda olmadığımdan malesef isteğe bağlı bağkur ödemekten başka şansım yok .

bende %80 şizofrenı hastasıyım bence raporunuzu cıkarın 2022 maasına baglanırsınız ve prımınızı odersınız

Cevabınız için teşekkür ederim . Hem isteğe bağlı bakur primi ödeyip hemde 2022 maaşı alınabiliyormu yeni öğrendim bunu.

Ben mesela Şizofreni tedavisi görüyorum 2 yıldır aynı doktora gidiyorum sağlık kurulu raporu almam için randevu almama gerek varmı doktorumdan yoksa randevusuzmu gideceğim.

Anladım .İstanbul - Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyorum.

randevu alıcan heyete gırıcen ondan sonra 15 gun ıcınde raporunuzu verıyorlar.bende manısa ruh saglıgı hastanesınde yattım ama suan ege unıversıtesınde tedavı goruyorum raporumu ege unıversıtesınden cıkardım 15 gun ıcınde verdıler gecmıs olsun.

raporun %80 olursa annene baban vede ablan varsa evde bakım maasıda alabılırsınız 730 tl sana baktıklarına daır kaymakamlıga basvururp bu parayıda alabılırsın ve esot kartı cıkara bılırsın.

% 80 Şizofreni ve Özürlü Raporun arka tarafında VASİ TAYİNİ GEREKİR ibaresinide yazarsa doktorlar o ZAMAN özürlü Bakım Maaşı olarakta aylık 700.TL evliyseniz Eşinize Evli değilseniz evde bulunan birine size bakma yükümü ile Sosyal il hizmetleri Müd'lüğüne Başvurarak Maaşa Bağlanır. Bilginize arz ederim.
Ayrıca Size bakmakla Yükümlü Olan Kişininde devlet Tarafından SSK sı ödenip belirli bir Tarihten sonra hem emekli oluyor. ayrıca sağlık güvencesi oluyor.

Cevabın için teşekkürler ahuse..

Bilgilendirmeniz için teşekkürler canerbaltacı..

rica ederim ne demek yeterki herkes bilgilerini aktararak birilerini bilgilendirsin. illahki benimde bilmediğim birşeyler vardır birilerinden bilgi alarak bizde bilgileniyoruz. Ben Bu olayları yaşadığım için ve halende yaşamaya devam ettiğim için size bilgilerimi aktardım.

Diyelim sağlık kurulu raporu çıkartmadan maulen emeklilik için sgkya başvurdum sgknın gönderdiği hakem hastanesindeki heyet veya sgk yeterli özürlülük derecesi yoktur diye red cevabı verirse.Mahkemeye verebilmem ve itiraz edebilmem için elimde %80 oranında bir rapor olmasının bir faydası olmazmı.

evet Yasal işlemlere başvura bilir ihmal ve kusurlu olduklarına dair beyan ederek itirazda bulunarak yeniden bilirkişi doktorları tarafından tedavi olarak rapor çıkarta bilirsiniz. ben aynı sizin düşündüğünüz gibi yaptım ve kazandım.
ancak belirteyim ki bu yasal işlemleriniz hususunda kesinlikle bir avukata başvur ve avukat aracılığı ile yap çünkü karşı tarafın o anki saldırışlarına beyanlarına ve gerçek dışı taleplerine sen cevap vermekle başaramazsın.
şöyle düşün
1 koyuna 1 kurt saldırırsa koyun tabiki kurda karşı gelemez çünkü güçsüz kalır ve kurt koyunu yer bitirir.
ama koyunun yanında birde koruma olarak koyun dostu kurdu olursa saldıran kurdu dost kurt etkisis hale getirir. çünkü dost kurt ve saldıran kurt aynı kafada ve beyindeler ikisininde güçleri aynı ama bir güç sana ait olacakk diger güç karşı tarafa hadi bakalım koyunu kim yiyecek :)))
umarım demek istediğimi anladınız.

lark2 0 2;

Malülen emeklilik için Öncelilikle 1800 sikortallık ve10 yıllık süren doldumu?

Üst Alt