Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Zeka geriliği de olduğu nasıl anlaşılır?

toprak01

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben %80 şizofreni hastasıyım. Zeka geriliği olup olmadığını ispatlamak için napmamız lazım. Yani heyete girerken psikiyatri den zeka testimi istemeliyiz yardım lütfen???

Şayet sende gerçekten zeka geriliği varsa, neden fırçalasın ki doktor seni!?

bunu bende düşündüm.10 senelik şizofreni geçmişim var ama bazı zeka durumlarımın geriledğini düşünüyorum. dokorla konuştuğumda sende öyle birşey yok dedi
ilaveten zeka her yaşta farklıdır dedi

hep uyanıklık peşindesiniz...

o işler öyle olmuyor zeka geriliğim var teste gireyim hemen zeka geriliği raporu versinler yok öyle
ailenin küçüklüğünde testyaptırması lazım
rapor isterler

on yıldır şizofreniyim zeka gerliğini bırak doktorlar hep ileri zekalısın dediler
zeka geriliği olan kişi gelip burada ben zeka geriliyim demez :))

herkesin kendiniz gibi kötü niyetli düşünmeyin
şizofrenide görülen atakların uzun sürmesi sonucunda zekada gerileme olabilir diyor doktorlar
işkembeden sallamayın var ki sorduk doktora
sizde olmayabilir
ki bende de yok. ama olabilir yani bu tıpda geçen bir konu.

kötü niyetli olup suistimal edilebilir ancak herkes böyle yapıyor diye düşünüp insanları zan altında bırakmak hem ayıp hem günah.

Zeka geriliği olduğu nasıl anlaşılır?

Merhaba arkadaşlarım. Kardeşimin nickinden yazıyorum kardeşim kendini tam açıklıyamıyor. Kendisi şizofreni hastası çok saldırganlığı var. Acaba zeka geriliği olduğunu yasal olarak nasıl ispatlar ve rapora dökebiliriz. Saygılar cümleden

Zihinsel engelli ibaresini rapora hangi doktor ekler?

Merhaba arkadaşlar. Kardeşim için zihinsel engelli ibaresini hangi doktor uygun görürse alırız. Kendisi zaman zaman saldırganlaşıyor hukuken bir tedbir almak istiyoruz. Hangi doktor dan alınır zihinsel engelli tanısı. Teşekkür ediyorum

Önce pskiyatri ordan pskoloğa yönlendircek

Sizinkinin zihinle ilgili dğl hastalığı neki

flora19

Kardeşim şizofreni hastası para hesabından ce saatten anlamıyor kendisi sizce zihinsel ibaresi olan rapor verirlermi bu durum da???

toprak01 pskolok test yapacak ona göre teşhis koyucak ikusuna bakcak sonra rapora yazacak ikuyu

70 80 sınır zeka öle başlıyo kademe kademe

Mental zeka

Pskiyatri yönlendirir

Arkadaşlar zihinsel engelliliktir zeka gerilimi değil, buda doğuştan olur. Birden veya şizofreniden dolayı zekan gerilemez. Eğer zihinsel engelliysen; Bunun ispati içinde 18 yaş öncesi IQ testi yapılmış olmalı.
Şizofreni beyin hastalığıdır, kullanılan ilaçlar ağırdır. Beyin yavaş çalışabilir veya algılarda sorun olabilir ama zekan asla gerilemez! Bunun tıpta yeri yoktur.

Kardeşime psikolog test yaparken ne gibi sorular sorar bilginiz varmı acaba???

Bu testlerin çeşitleri vardır. Sorular olabilir, çizim olabilir, matamatik soru olabilir (2+2 gibi). Psikologun hangisini kullandığına bağlı.

toprak01

İku testi labirent çizme atasözü falan sorar

Bide bikaçta soru sorar

Ayyıldızda kaç üçgen var mesela güneş nerden doğar batar mantık soruları hep

Metali ney çeker 5tane söle felan

Şizofren ruhsal sanırsam zekayla ilgili olduğunu sanmıyom doktor karar verir artık

Gerek görürse zeka testi ister

kardeşim zeka testi için psikologa giderken senden önceki rapor istenir...Daha sonra psikolog sana çok basit sorular sorar atıyorum duvarı gösterir bu neyden yapılır der...Sonra adını yazmanı ister renkleri sorar...ona göre sınır hafif orta ağır mental olduğun ortaya çıkar ..ben 2 kişiyi zihinsel olarak heyete koydum...Biri sınır 25 biri hafif 50 aldı siz alamazsınız...Sizin zekada problem yok doktor bakınca bile anlıyor zaten...azcık sohbet ederek...

şizofren zihinsel degilse neden raporlarda özür gurubunda zihinselde çarpı var bana açıklarmısınız

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Zihinsel ruhsal bozukluk anlamına geliyor.her zihinsel zekamı oluyor

Olan testler var çözemezseniz zaten mental bozukluk yazıyo doktor

olurmu saçmalamayın yanında ruhsal duygusal kutucuguda var
aslında her insanın ayku testi yaptırması lazım

Ahmet T

Kardeşim öncelik le ALLAH şifa versin. Raporunuz da mental yazıyormu şizofreni işaretlimi?

büyük konuşmayayım ama 50 MİLYAR MAAŞ alacağımı bilsem zeka geriliğine düçar olmak istemem

nasıl bir gurursuzluktur bu
resmen para için ben gerizekalıyım diyorsunuz
şizofreni zihinsel engelli değildir
zihin engelli doğuştan gelen birşeydir
şimdi benimde kullandığım ilaçlar için algıda problem yaratıyor bendemi öyleyim
zihin engelli kişi gelipte burulurda bu konu peşinde koşamaz
siz oturun çalışın hak yemeyin

siz burda konuşuyorsunuz ya
ben başvuru yaparken zihin engelli birini gerçekten gördüm
o yüzden siz zihin engelli değilsiniz

Pskiyatri doktoru kendi dedi zeka özrü olarak alanlara pek iş verilmiyor ehliyette alamaz bunu bilin ona göre alın

Üst Alt