Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni için doktor tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

uzgun32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar;
Bir yakınımız şizofreni tanısı koyulalı 10 yılı geçti . Ama maalesef hastalığını kabul etmiyor, ilaç kullanmak istemiyor... İlaç kullanmadığı zaman kesinlikle ikna edemiyoruz. Daha yeni hastanede 60+ gün kaldı ama hastane çıkışı tekrar ilaçları bıraktı... Şuan yine atak döneminde ve hastaneye gitmeye de ikna olmuyor. Benim anlamadığım hastanede tam iyileşmeden neden taburcu eder veya bu hastalıkla ilgili bölgelerde sadece bu rahatsızlığa bakacak hastaneler olmalı. Dr lar yetersiz diye gözlemledim gittiğimiz hastanelerde. Benim merak ettiğim ve sormak istediğim şey şu... Karadeniz bölgesinde ya da marmara bölgesinde çok memnun kaldığınız dr var mı ? varsa isimlerini yazarmısınız? İlaçlarını bıraktığı bu dönemlerde bizler neler yapmalıyız ... İnanın hasta olduğunda bir tek o üzülmüyor, ailecek perişan haldeyiz. Gözlerinin içine bakıyoruz o mutlu olsa biz ondan daha fazla mutlu oluyoruz. Artık bizlerde destek alacak duruma geldik çünkü son 2 yıldır çok fazla atak geçiriyor.

cok cok kolay bi cözüm yolu var doktora götürüp 1 ay yeten igneler varmış ondan vurduracaz diyeceksin igne onu bi ay idare eder zorlada olsun vurdurun ilk igneden sonra düzelirse 2 inci igneyi yaptırırken o kadar zorluk cekmezsiniz

geçmiş olsun öncelikle diyarbakırda empati dal merkezi var orası olabilir antalyada iyi doktorlar var ayrıca manisa diye duymuştum diyarbakırda empati dal merkezinde seyfullah tekin diye bir doktor var görüştünüz mü ?

tb2nhf
Depo iğne yapıldı hastanede yatarken, ama biz bir faydasını göremedik ve sezemedik te maalesef :(

eren_21
Çok teşekkürler ama malesef güneydoğu da değiliz şuan bize özellikle karadeniz bölgesinde dr lazm ya da en kötü ihtimalle istanbul da.

istanbul da şizofreni için uzman bir doktor var
istanbul aydın universtesinde
prof dr ahmet tiryaki
avrupa yakasında
florya daki hastanede bakıyor hastalarrına
ben çok fayda gördüm tavsiye ederim

mmmy1983

elazığ da var normal hastaları muayene eden bir doktor değil yani ayda bir günü var araştırma hastanesinde ağır hastalara bakıyor
ben çok memnun kaldım kendisinden

murat atmaca araştırırsan görürsünüz

Bende hastaligi red ediyordum. Ilaclari atardim kullanmszdim. Sonradan diktorum seni yoruyoruz sen depo igne vurun dedi. Ayda bir yaptiriyorum. Guzel oluyor ilac aldim almadim derdi yik. Simdi benim ilacin 3 aylik deposu cikacakmis yilda dort defa vurunacagim. Allah razi olsun devletten.
Tedavi olmasam belki evlenemezdim cocuk sahibi olamazdim.

destkop

Ah be kardeşim, keşke bizim ki de kabullense... Malesef kabullenmiyo

Prof. Dr. Alp Üçok / İstanbul üniv. Çapa tıp fakültesi / psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı

Merhaba iyi bayramlar. Senin bu anlatıkların hrpsi benim kardeşimde de mevcut sanki beni kardeşimi anlatmış gibisin. Sizin hastanız nasıl oldu inşallah iyi olmuştur. Bizde Bi türlü doğru tedaviyi bulamadık hastanıza iyi gelen bi ilaç veya bi yedavi bulabildiyseniz paylaşabilirsiniz bizimle. Tekrar geçmiş olsun

uzgun32

Atak geçirdiğini nerden biliyorsun nasıl anladın teşhis ettin.??

Dediğin gibiyse son 2 yılda çok fazla atak geçirdiyse boş yere uğraşma. Hasta her atak geçirdiğinde iyileşmesi de o kadar zorlaşır imkansıza doğru yol alır hastalığın seyri.. İlaca cevap vermez Şizofrenide depresyonda aynı şekilde çıkmaza girer. İyileşmez ve ilaca cevap vermez hale gelir.

Dediğin gibi değilse atak geçirmemişse depo iğne ve terapi ile yaklaşın hastalığın ne olduğunu anlarsa kurtulmak için çabalamaya başlar..

Gebze Konak hastanesi tavsiye ederim Dr Mehmet Bülent Akman çok iyi doktor

Üst Alt