Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni için kullanılabilecek yan etkisi az antipsikotik ilaçlar?

yokyok

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
annem alevlenme döneminde paranoid şizofreni durumunda. kendi kendine konuşuyor uyumuyor sanrıları olabiliyor ancak saldırganlık veya öfke yok. doktoru risperdal yazdı 2mg ancak yeterli gelmiyor.4 mg da clopixol diye bir hap içiyor. risperdal çok ciddi unutkanlık yaptı.her hasta birbirinden farklı bunu biliyorum ancak yan etkisi unutkanlık yapıcı etkisi az olan ileri yaşta kullanılan yakınlarınızdan ya da kendinizden deneyimlediğiniz ilaçlar var mı ya da böyle bir ilaç var mı gündelik yaşamı aksatmayan. teşekkür ederim.

öncelikle çok çok geçmiş olsun ,bu paylaştıklarını doktorunuzla paylaşmanızı tavsiye ederim burada alacagınız yorumların bılımsel hıcbır dayanagı olmayacaktır hatta zararı bıle olabilir

olanzapin klozapin gerçi ikiside yan sanayi

Xeplion 75mg kullanıyorum ilk kullanıldığı zaman yan etkisi oluyor ama zamanla azalıyor yan etkisi yok denilecek kadar az oluyor

paranoid şizofrenide bildiğim kadarıyla doktorlar risperdalı daha çok veriyorlar.paranoid olup ta risperdal kullanan tanıdığım insanlar oldu. ama yan etkisi az olarak dersen abilify olabilir solian da olabilir ama yüksek doz gerekir yan etkileri artar ama abilify fazla yan etkisi yok.ama bence doktorunu dinleyin çünkü paranoid tiplerde sanırım risperdal daha etkili.

işitsel halüsinasyon

Annem 66 yaşında ve 6 aydır sesler duymakta.

Depakin ve risperdal 4 mg kullanıyor ancak sesler devam ediyor. doktorumuz doz ya da ilaç değiştirmiyor şimdilik. Risperdal depresyon yapıyor çok ancak depresyon için verilen antidepresan da sesleri kuvvetlendiriyor.

Duyduğu seslerden kurtulanlar ne kadar sürede kurtuldu ya da hep devam mı ediyor bu süreç ?

Ses duyanlar nasıl tedavilerle iyileştiler ya da iyileştiler mi acaba deneyimleriniz neler ?

Alevlenmeye yol açmayan antidepresan var mı antipsikotiklerin depresyon etkisini dindirebilecek.

Herkesin bünyesi birbirinden farklı ve en sağlıklısı doktorumuza danışmak hepsini biliyorum ancak annem doktorunu değiştirmiyor ve doktora da soru sorunca cevap alamıyorum pek. Doktorumuz reçetede yazmadıkça asla ilaç alma ya da değiştirme söz konusu olamaz sadece fikir almak için sorduğumu belirtmek isterim.

teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sevgili yokyok her insan eşsiz ve benzersizdir. Her ilaçın etkiside tepkiside kişiden kişiye fark ediyor. Zorunlu bir yol biliyorum ama doktorunuzla görüşmeniz faydalıdır. Doktorunuzla belki başka bir ilaça geçebilirsiniz. Forumde elbet yararlı bilgiler vardır ama burda ki üyelere faydalı olupta annenizde ters etki yapabilir. Bu yüzden doktorunuza danışmanız en iyisi.

tabii ki zaten dediğim gibi öyle bir şey olamaz kimse kafasına göre ilaç alamaz.asla almamalı azıcık bilinçliyse. fakat hasta deneyimlerinden yararlanmak da çok önemli olabiliyor. ortak bir takım yan etkiler olabiliyor hastalarda ya da ortak bir takım şikayetlere iyi gelmesi de mümkün olabiliyor. ben onu da önemsiyorum doktora danışıp sormak açısından.şu şu ilaç grubu tedavide etkin olabilir mi gibi. ne yazık ki doktorlar bazen düşünemeyebiliyor yoğunluktan ya da her ne sebeptense.
Örneğin risperdal ciddi depresyon etkisi yarattı annemde bu da ortak bir durummuş aslında seratonin mekanizmasına etki ediyor. doktorumuz değiştirmiyor yapacak bir şey yok. başka bir doktora gitmeye ikna edebilsem keşke ama ikna olmuyor. bakalım.
sonuç olarak tek karar verici elbette doktorumuz aksi düşünülemez.

annenizin kullandığı [FONT=sans-serif]clopixol hap için doktorunuza sorun [/FONT][FONT=sans-serif]clopixol depot var bu ilacın iğne versiyonu ve 2 haftada bir vuruluyor iğne.[/FONT]

En iyisini yine bi üniversite hastanesinde gözetiminde karar veriyorlar

iğneyi yıllarca oldu sonra hapa geçti çok uzun zamandır kullandığı için etkisi azalmış olabilir dendi.atak uzun zamandır olmuyordu ses ise daha önce duymamıştı.çok teşekkür ederiz.

haklısınız ben de çok istiyorum. ikna edemiyorum umarım edebilirim başka bir doktor konusunda.çok teşekkürler.

benim annemde paranoid tip ve risperdal 2mg kullanıyor.malesef hastaneye goturemıyorsunuz asla hasta oldugunu kabul etmıyor hastaneye gıtsede durumu depresyonmus gıbı anlatıyor.annem baya duzeldı hatta evi geçindirecek duruma geldi.umudunuzu kaybetmeyin.
ilac konusunda da risperdal 8mga kadar kullanılabılıyor 4mg ve 6 mg en etkın dozlar o dozlara gecmenızı tavsıye ederım.normalde kısıtlı bılgımle bu konuda bısey demezdım ama durumdan dolayı soyledım yıne arkadasların dedıgı gıbı doktora goturebılıyosanız goturun.goturemıyosanızda yerınızde olsam boyle yapardım

dozu artırmıyor doktorumuz. paranoid semptomlar en hızlı kurtulduğumuz şey oldu ama sesler gitmiyor. bu yüzden danışmak istedim bu durumu yaşan kişi ve yakınlarına. 6 aydır belli aralıklarla 4 mg çıktık. 1 aydır 4 mg dayız. doktorumuz yaşça oldukça büyük bir doktor temkinli her şeyde yeni ilaçlar konusunda deneyimi artıracak fazla hasta görmemiş olabilir emekli uzun süredir yükseltmeye çekiniyor gibi geldi yan etkilerden korktuğu için mi bilmiyorum.

risperdal depresyon yapıyor yoğun annemde bir de sinirlilik uykusuzluk ama uyuşuk olma durumu da isteksizlik her şeye. şükür ki ilaç içiyor doktoruna çok çok uzun senelerdir gidiyor diye. umarım ikna ederim farklı doktora gitmeye.

umarım herkes uygun ilacı ve tedaviyi en kolay şekilde bulabilir kolaylıkla ve en yan etkisiz biçimde.

Bence en ıyı ılac rexapin ama ben mesela paranoid degilim türüne göre değişlik ilaclar olabiliyor olabilir.

forumlardan ilaç sorup tedavi aramak da neyin nesi nerde görülmüş forumdakilerin şifa dağıttığı.. İnsanlığın çivisi çıktı yaw..

şifa aramıyorum. iletilerimde de defalarca belirttim. deneyimlerini sordum insanların. bu kadar tepki verecek bir şey sormadım. hayat zaten zor bir de buradan insanlara lütfen kaba davranmayın.

cevap veren herkese çok ama çok teşekkür ederim. sanıyorum başlık yanlış anlaşıldı sadece fikir sormuştum. adminden başlığı kaldırmasını rica edeceğim.

bence de baslikta bir sıkıntı yok. her doktor farkli bir ekolde egitim alir ve farkli farmakolojik ilaclari kiliniklerinde tercih eder. burada onrmli olan ilaci siz dediniz diye kullanmak degil yan etkileriyle birlikte yazarsaniz kiyaslamali( eger kullandiginiz baska ilaclar olduysa) diger insanlara ışık tutar. bilgisi artar. hepsi bu. bence baslik kalsin

Seroquel, zyprexa, risperdal, leponex, Largactil, Abilify ... bunların hepsini kullandım. yan etkisi en az olanı risperdal idi. Tabi kişiye göre değişir. Kendi açımdan karşılaştırma yaptım

Üst Alt