Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ilaçları ve aşırı kilo sorunu!?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Iyi günler annem olanzapin 10mg günde 1defa zuklopentikol iğne 15 günde bir iğne. Su an 100 kiloya yaklaştı aşırı kilo alıyor buda onu olumsuz etkiliyor ben kilolu olman sorun değil sağlıklısin iyisin yeter diyorum. Hergün 30dk yürüyüş yapıyoruz

selam ben de şizofrenim ve bende de kilo sorunu var.şu an 80 kiloyum.62 den çıktım.

şöyle söyleyeyim aç yaşıyorum resmen.spor yapacak ve aç dolaşacak.bunun yemekle alakası yok.

benim ilaçlarım; olanzapin,lityum, efexor. tabi ben uzun yıllardır bu sorunu yaşıyorum.defalarca kilo alıp verdim. 77 den 52 ye düşmüşlüğüm vardır.

o da şu şekilde;
sabah ve akşam 1 er saat normal tempo yürüyüş.toplamda 7 km ediyor. yemek olarak, meyve, haşlanmış sebze, yoğurt, süt,kahvaltılık müsli.

şu an canımdan bezdim de 80 e çıktım. bana yine diyet yolları görünüyor.

Annemde sebze ağırlıklı besleniyor ekmek yemiyor bu aydır

şizofreni için kullanılan ilaçların ben kilo aldırmayanına rastlamadım
bol bol spor
tatlı ve ekmek sıfır
ve düzenli yemek yeme alışkanlığı lazım

Yemekleri düzenli ara ogunlerde meyva yiyor ekmeğine kesti . Hareketsizlik çok fazla dışarıyı pek sevmiyor

karatay diyeti öneririm
ben onun sayesinde kilo fazlamı verdim tabi sporla
şimdi de o sayede koruyabiliyorum

ngll

Lİtyumu doktorum depresyon için vermişti bana, siz ne için kullanıyorsunuz?

Üst Alt