Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile %65 rapor alırsam resmi işlerde sorun yaşar mıyım?

destkop

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2014 yılında devlet hastanesinden %45 sizofreni teşhisiyle rapor aldım. Halende muayenem ve tedavim devam ediyor. Ozaman %45 ve %80 oran vardı. Ben 80 istemiştim ama heyet 45 verdi.

Şubat ayında yönetmelik değisti. 45, 65, 80 oran çıktı. 65 oran için raporumu yeniletmek için basvuru yapsam sıkintı olur mu

%65 oran alsam ilerde resmi işlemde sikinti olurmu, araç satış, işe giriş, filan vasi...

Son düzenleme:
Kardeşim yıllardır psikiyatri tedavi görüyorum ilk defa sizde şahit oldum psikiyatri doktoruna özür oran kac olacağının konuşulduğunu

Şizofren tanısı, özellikle tam bağımlı yani ağır engelli %80 raporu olanlar, ileride her zaman sorun yaşayabilirler..
destkop

Duzeltme

2014 yılında devlet hastanesinden %45 sizofreni teşhisiyle rapor aldım. Halende muayenem ve tedavim devam ediyor. Ozaman %45 ve %80 oran vardı. Ben 80 istemiştim ama heyet 45 verdi.

Şubat ayında yönetmelik değisti. 45, 65, 80 oran çıktı. 65 oran için raporumu yeniletmek için basvuru yapsam sıkintı olur mu

%65 oran alsam ilerde resmi işlemde sikinti olurmu, araç satış, işe giriş, filan vasi...

destkop
Yeni rapor için başvuru yapabilirsiniz, bir sorun olmaz.
Ancak şizofren tanısı her zaman için problem olabilir./Geçmiş olsun...

Kağan55
Oran yükselince başka bir hastaneye sevk ederler mi. Oran niye yükselmiş diye benim rapor 2012 yılı

Son düzenleme:
Kağan55 45 in altına düsermi oran vermiyorum diyebilirlermi.

Bulgura giderken pilavdan olmayalım.

Doktor bey teşhisin konulmuş 8 yıldır tedavin var, neden rapor vermeyelim dedi

destkop
Her şey olabilir bunda garanti veremem.
Ancak siz uzun zamandır şizofren tanısı ile tedavi alıyorsunuz.böyle bir şey olacağını düşünmüyorum.Eski raporu ve epikiriz götürürseniz raporunuz çıkar merak etmeyin...

Kağan55
Epikriz götürmeyeceğim.
Tedavi olduğum hastane hakem hastane,
Raporu 2012 yılında veren doktorda görevde,
Yani 10 yıldır aynı doktora muayene oluyorum.

Doktorum onumuzdeki ay heyette kendi olacakmis. Evraklari alip direkt kendine gideceğim.

Yani hastanede ve heyette ayni yerde, her kayit var...

perseküsyon
Rapor %desi önemli değil.
Vurgulamak istediğim şey rapor %desi değil.şizofreni teşhisi alan kardeşlerimiz resmi kurumlarda sorun yaşayabilirler...

Kağan55

Tamam da ben "8 senedir" aynı kurumdayım Şizofren (F 20) olduğum da biliniyor ama bugüne kadar (çok şükür) hiçbir sorun yaşamadım...

Hiç şüphe yok ki psiko-sosyal engellilik halini yaşayan kişiler toplumca yeterince bilinmediğinden ve edinilen önyargılar sebebiyle toplumda en çok ayrımcılığa uğrayanlar arasında yer almaktadır. Potansiyel suçlu olarak anılan söz konusu kesim hakkında en mürekkep yalamışı da böyle kara cahili de!

Örneğin, az evvzel Uğur Dündar şizofreniyi bir hakaret unusuru olarak kullandı.

hozgul

Televizyonda bile hemen birini öldüren olsa, şizofren hastası , akli dengesi yerinde değil diyorlar.

Oysaki şizofreni hastasının birini öldürme ihtimali belki 80.000.000 da birdir. Şizofren hastaları başkasını öldürmekten bile korkar. Verse verse zararı kendisine verir.

merhaba,
psikolojik hastalıklarda hasteneler arası farklı teşhis konabiliyor .tıp fakültesi mezunu sağlık bakanlığında pretisyen hekim olarak çalışan biri 15 yıl sonra depresyona giriyor.aynı Şahsa erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi hekimleri ısrarla paranoid şizofreni derken ve mahkemeye kısıtlanmasını talep edip kısıtlatıyor. ,Cerrahpaşa tıp fakültesi aynı şahsa 3 ay önce özürlü sağlık kurulu raporunda m79,1 miyalji +emesyonel kişilik bozukluğu tanısı ile %67 sürekli raporu veriyor İstanbul medeniyet üniversitesi ise kişilik bozukluğu ile 2 yıl süreli sağlık kurulu raporu veriyor. sağlık bakanlığı devlet memurunu erenköyün raporuna istinaden resen isteği dışında malulen emekli ederken.daha sonra ilaçla iyileşebileceği için malulen emeklilik iptal ediliyor yargıya taşınan konuda en son adli tıp erenköyün aldırdığı vesayet kararını iptal ediyor o da kişilik bozukluğu diyor..çok karmaşık bir durum.devlet memuru olarak işine devam edebiliyor.

@destkop
Maalesef ki toplum çok bilgisiz. Hayatında hiç karşılaşmamış, öğrenmemiş ki!

@karamel45
Yok öyle demeyin, zira benzer bir karşılık vermiş oluruz.

bazi iş görüşmelerinde sikinti cikabiliyor mental engeli olmayan diye belirtme yapilir. Ya da işverene ruhsal diyince direk geri cekiliyor zaten bence önemli olan kendinizi nasil ifade edebildiğiniz önyargililar bunu kirmak bizim elimizde.Herşeyden önce kismet olursa olucak zaten.

Merhaba arkadaslar benimde bir sorum olacak Öğretmen olarak gorev yapiyorum bipolar tanisi ile tedavi goruyorum hastaligimdan dolayi geri hizmete gecmek icin heyete girdim rapor sonucunda sizoaffektif bozukluk tedaviyle islevselligi duzelmeyen yaziyor.raporu alip doktora gittigimde tekrar ogretmenlige gecmek istedigimde gecemeyebilecegimi soyledi bende ilerde ogretmenlige tekrar gecebilecegimi soyledigim.benim raporumda sizoaffektif bozukluk yazdigi icinmi tekrar ogretmenlige gecemiyorum yoksa tedaviyle islevselligi duzelmeyen yazdigi icinmi yani tedaviyle islevselligi duzelen yazsa ilerde ogretmenlik yapabilirmiyim

Bana da %80 oranında, kısmi bağımlı şizofren teşhisi kondu. Rapor 2 yıl süreli .

Kendimi bu kadar hasta hissetmiyorum ,keyfim gayet yerinde. Ama canımı sıkan durumlar oluyor bazen. İş bulmam sıkıntı olacak mesela ,emekli de olamıyorum sanırım.

Ne yapacağız bilmiyorum.

Not: raporu yeni aldim 1 hafta oluyor.

Allah yardimcin olsun kardes umarim sende bir cikis yolu bulabilirsin

Nasil yardim alicaz sordugum soru cok hayati benim icin lutfen yardimci olun

Ruthgar

şizofreniye süre koymazlar, eminmisin, şizofreni sürekli hastalıktır.

Eminim kaç kez baktim . Raporun 2 yıl süresi var

Üst Alt