Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile emeklilikte kontrol muayenesi ille de olur mu?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
247
Arkadaşlar şizofreni özür oranları %45 ve %80 değil mi ? yani %45 ile erken emeklilikten faydalanan birine kontrol konması durumu olmamalı diye düşünüyorum ne dersiniz bu düşünceme .

bipolardan emekli olunca her yıl kontrol mü isteniyor nasıl oluyor biliyor musunuz?

sokrates

Bu bir kural değil. Ama 1-2 kontrol muayenesi koyulması, sonrasında süresiz emekliliğin onanması daha sık karşılaşılan bir durumdur. Yine de her şey teşhisin kesinliğine bağlı.

Bipolar hastasıyım memurum erken emekli olsam kontrol muayenesinde maaşımın kesilmesi korkusu yaşar mıyım ne dersiniz .

sokrates

Daha önce de yazdığım gibi, bunun garantisini kimse veremez kardeşim. Ama rapor sürekli ise kontrol olmaması çok çok daha muhtemeldir.

OturanBoğa bir yerde 2008 den önce memur olup malülen emekli olanlar 5434 sayılı kanuna tabii oluyor ve kontrol olmuyor gibi bir şey okudum doğru mu ?

Doğru mu ? o zaman ben 2006 girişliyim malülen veya erken emekli olsam bana da kontrol olmaz değil mi ? çok sevindim ne dersiniz.

OturanBoğa

%59 sürekli raporum var. Emeklilik için başvuruda SGK beni tekrar hastaneye yollar mı acaba ?

Şimdiden Teşekkürler.

OturanBoğa lütfen yardım ben araştırıyorum internetten 2008 den önce memur olanlara kontrol yok diye bir şey bulamadım .

sokrates

Kontrol muayenesine çağrılma aslında sgk ile aynı, ama uygulamada emekli sandığı kontrole neredeyse hiç çağırmaz. Rahat ol...

hiç bir şey olmaz git emeklilige başvurunu yap epikıriz raporlarınıda ekle tıbbi dayanak oluyor onlar hiç bir sıkıntı çıkmaz

HakanEs26
Malulen Emeklilik için başvuracaksanız en az %60 iş gücü kaybı istiyorlar ve hali hazırdaki engelli raporunu kale almıyorlar SGK sizi hastaneye sevk edip yeni rapor istiyor ve maluliyet cetveli ne göre değerlendirme yapıyorlar.

KAPATTI!

En son bipolar teşhisi kondu devlet hastanesi tarafndan ancak 1.5 yıl kadar önce durumum ağırdı Manisa da yatmıştım ayrışmamış şizofreni teşhisi koyuldu . Ondan önce de devlet üniversitesi hastanesi lerinden birinde yatmıştım şizoaffektif bozukluk teşhisi kondu malülen emekli olmaya karar verirsem nasıl bir yol izleyeyim bu durumda .

Son düzenleme:
Üst Alt