Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile ilaçsız yaşamak mümkün mü?

Coni bosi

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar doktor teşhisime duygu durum bozukluğu koydu ama şizofren belirtilerim var. Şikayetlerimi sıralayıp.
İçimden insanlarla konuşuyordum iç ses olarak konuşuyordum ve yanıt alıyordum. Düşüncelerimi çalıp başkası başkasına söylüyordu, babam eliyle hareket yapıyordu o öyle yapınca kontrol edildiğimi sanıyordum, hareket edince beden diliyle insanlara yürüdüğümü ve yanlış anlaşıldığımı sanıyordum insanlar konuşunca bana bi şey dediler sanıyordum.
Bunların paranoya ve sanır olduğunun farkındayım ve ilaçları bırakmayı düşünüyorum. Bunları kafamda oturttum daha rahatsızlansamda bunların bilincinde olduğum için bi şey olmayacağını düşünüyorum. Belki de kendiliğinden düzelir. Bu arada uyuşturucu kullandıktan 7 ay sonra ortaya çıktı o dönemler çok stresliydim ondan da olmuş olabilir, siz ne düşünüyorsunuz ilaçsız bu hastalıkla uğraşan var mı ya da ilaçsız iyileşenler var mı aranızda yorumlarınızı bekliyorum.

Coni bosi İlaçsız olmaz kafamda oturtum farkındalığım var diyorsun ya onlar ilaçlar sayesinde oluyor o şeyler ilaçları bıraktığın zaman hemen değil ama bir süre sonra eskisinden daha kötü olursun ve bu farkındalığın kaybolur gerçekten inanmaya başlarsın o seslere.

Bende kafamda sesler duyuyorum. İç ses olarak. Karşılıklı konuşma oluyor. Bana emir veriyorlar. İlaçlarim olmasa çoktan onlara inanmaya başlamış, akıl sağlığımı yitirmiştim. Sakın kafanıza göre ilaçlarınızı bırakmayın.

Maddeden uzak dur belirli süre sonra düzelir sin ama ilaçlarını kullan duzeldigini hissedeceksin

Dayanılmaz ve katlanılmaz olacağı keskin. İlaçlarınızı bırakmayın arkadaşlar.

bünyem artık ilaçlara alıştı iki gün içmeyince ölmeye yatıyorum

Benım teşhısden bende oleyım ama ılacı bırakıyom bıdaha baslıyom cunku calsıyorum ılacı ıcersem yapamıyorum kı calısamıyorum doktora soledım butun ılacları denedın lıthurıl ıcıyorum sımdı yıne bıraktım 14 senden berı ılesmedım olmucak

Bir video izlemiştim annesinin kendisini öldüreceğini sanıyormuş metafetaminden kalan bir şeymiş ama o ilaçsız yaşıyordu bildiğim kadarıyla, bence ilaçsız yaşamak mümkün ve her insan düzelebilir. Farkındalık önemli ve bence aramızda düzelmelerde var psikozu atlatan biri de vardı aramızda. Düzelenler elbet vardır yorumlarımızı bekliyorum

Bence bunları yaşayan sağlıklı insanlar da var ama kimseye bir şey söylemiyorlar bi müddet bunlarla yaşamaya başladığında belirli bi süre sonra geçiyor

Coni bosi

Kendine şu an mazeret arıyorsun benim oğlum ve babam şizofren ben ilaçları içmeyince ne duruma geldiklerini birebir yıllardır yaşıyorum.
google ve youtube dan kendinize teşhiş koymayı bırakın birisi çıkıyor bir video çekiyor durumu belli değil doğru söyleyip söylemediği belli değil kumar oynamaya değer mi bir tane ilaçsız düzelen varsa 1000 tanede ilaç olmadan düzelmeyen var.

Coni bosi işin içine uyuşturucu falan girmiş uyuşturucusuz ve ilaçsız dene bakalım birde ne olacak ?

Uyuşturucuyu sadece bir kere kullandım ondan 7 ay sonra başladı kullanmıyorum yani bir de çok stresliydim ondan da olmuş olabilir

Zaman zaman gelip yaşadıklarımı tazeleyeceğim ilacı yakında bırakıyorum

Maddeye bağlı psikotik bozukluk. İlaçlarını bırakırsan daha beter olrarak tekrarlar ve ağırlaşırsın

dreamfail
Eczanelerde ilaç biterse eğer bizde mecburen bırakırız.
Başka şekilde ilaç bırakma lüksümüz yok bu dünyada.

İçinizde bi umut ışığı olmalı, benim umudum hiç bitmeyecek. Gelişmeleri yazacağım burdan

[SIZE=2]​[/SIZE]@RssCip BEN YAPTIRMAM YA OLMEK DAHA GUZEL BENCE OLUMU BAYILMAK ZANNET MIYORUM AMA IYI GELIR BENCE

Üst Alt