Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile paranoid kişilik bozukluğu arasındaki fark nedir?

Members

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Şizofreni ile Paranoid Kişilik Bozukluğu arasındaki fark nedir.Bende ses görüntü koku yok.Takıntılarım var.

Bu konuda bilgisi olan yok mu.??? Ben [FONT=sans-serif]Paranoid Kişilik Bozukluğum olabilir diye düşünüyorum.Ses görüntü koku şüphe yok.Takıntılarım var[/FONT]

Members biliyor olman gerektiği gibi Türk internet ortamı devasa bir çöplük. Konudan habersiz bilgisiz eğitimsiz makale yazarları " bilimsel !!! " makaleler yazıyorlar ve insanlarımız da bunu okudukça " bende mi Şizofrenim... Paranoid kişiliğe de benziyorum " diye evhamlanıyorlar. Bu yanlış bir durum ama önüne geçmenin nasılı da cevapsız malesef...

Belki sende evhamlandın bir doktorla görüş "Psikiyatrist ile" ve bir sıkıntı varsa erken teşhisin önemini iyi bilmek gerekir.

Şunuda ekliyim ses görüntü şu bu herkeste olmaz ve olacak diye birşey de yok. Onlar teşhis aşamasında tek başına bir anlam ifade etmezler...

Ses görüntü şüphe vs. yoksa zaten bu hastalıklara sahip değilsin demektir.

Takıntı obsesif kompülsif bozukluk diye adlandırılıyor psikiyatride. Tedavide antidepresan veriliyor. Psikotik değil nevrotik bir bozukluk yani. Şizofreni ise psikotik bir hastalık, ki bu hastalıklar arasında en ağır seyredeni. Psikotik hastalıklarda verilen ilaçlar ise antipsikotik adında çok daha ağır ilaçlar.

Geçmiş olsun.

niçevo

12 yıl önce yaşamış olduğum bir olayı tekrarlıyorum.Clonex kullanıyorum

Members

Benziodiazepin grubunda bir maddeymiş şimdi baktım. Takıntılarını rahatlatmak gevşetmek için veriliyor. Antisiyolitik yani sakinleştirici. Zaten uykuya da sebebiyet veriyor bu madde. Hatta tecavüz bu maddelere sahip ilaçlar (ativan, xanax vs.) bayıltıcı olduğu için tecavüz hapı olarak da geçer antispsikiyatri savunucuları vs. tarafından. Yeşil reçeteyle satılıyor, ki takıntı korkuyla da bütün bir duygu olduğu için varoşlarda cesaret vermesi için kullanılıyor hırsızlık, gasp gibi hadiselerde.

Rahatlatan bir kafası var, ama ciddi bağımlılık riski olduğunu düşünüyorum benziodiazepin olmasından dolayı. Zaten başka bir çeşit benziodiazepin ihtiva eden Ativan bağımlılık yapmasıyla meşhur hatta eroin kadar şiddetli bağımlılık yaptığı iddia edilen bir ilaç.

Kullanırken çok ama çok dikkatli olmak lazım.

[FONT=sans-serif]Clonex şizofreni ilacıdır[/FONT]

Paranoya

Ya kardeşim ben burada İngilizce makaleleri okuyup araştırıp yazıyorum birilerine yardımcı olmaya çalışıyorum sen meydan boş deyip çok bir şey biliyormuşsun gibi kafadan atıyorsun.

Ne haliniz varsa görün cidden.

Deveye diken, insana...

niçevo niçevo bey yanılmış olamazmısınız antipsikotik bir ilaçtır clonex dirençli şizofrenlere veriliyor şizofrenide son çare de deniliyor bu ilaç için

https://en.wikipedia.org/wiki/Clonazepam

Alın kardeşim İngilizce'niz yetiyorsa okuyun.

Ancak cahil cesaretiyle sallayıp duruyorsunuz.

Memleket böyle bir yer çünkü cehalet el üstünde tutulur insanlar kara cehaletleriyle torpil kayırma iltimas sayesinde yolunu bulur.

Dediğim gibi ne haliniz varsa görün. Tenezzül ettim yardım etmeye çalıştım. Öfkeden içimi sıkıntı bastı yok yere yine.

Ruhsal / Duygusal engelli bir kişi şizofreni olarak tanımlanabilir mi?

Merhaba

Ruhsal Duygusal Engelli rahatsızlığı olan var mı.???. Ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz.Hangi ilacı kullanıyorsunuz

Burdaki herkes ruhsal ve duygusal. Zekadan nadir vardır. Ben ilişkilerimi düzelttim. Kimseye bağımlı yaşamıyorum herkese çizgi çektim ve haklarımı savunuyorum artık.
Her psikoz sıkıntı yaşıycak çok kötü olcak diye bişey yok sanırım. ben 8 senedir rahatsızım. ilk 3 sene kolaydı pek takmazdım paranoyaları. sonraki 2 sene biraz daha zordu. Ve sonraki 2 sene kabus gibiydi. şimdi idare ediyorum bi aralar bugünleri yaşamak için dua etmiştim.
Demiştim ki cinlere beni salın nolur sonsuza kadar dünyaya geleyim hiç hayat yaşamıycam sokaklarda yaşarım bide kendi dizime sıkıp kendimi sakat bırakıcaktım zorluk olsun diye. Şimdi daha iyisi beni buldu hiç şikayet eder miyim...

Şuan cinler var mı yokmu bilmiyorum şüphedeyim. İlaç kullanmıyorum çünkü iyileşme korkum var tamamen iyileşirsem bunun için ceza yiyebilirim diye korkuyorum.

Limooon

Ruhsal Duygusal engelli bir kişi şizofreni olarak tanımlanabilir mi Farklı bir şey mi? Ben hastalığa 2010 yılında yakalandım.Şizofreni teşhisi konuldu.Clonex kullanıyorum Şizofrenin belirtileri yok bende bazen şüphe oluyor.Bu kadar acaba diyorum ben Ruhsal duygusal engellimiyim.??

Members

Ruhsal duygusal engelli şizofreni türleri depresyon anksiyete bipolar okb vs bunların hepsi ruhsal ve duygusal . ekpss de zaten böyle bi bölüm yok mu ? ruhsal ve duygusal bide zihinsel var.
Şizofreni zaten hafiflediği zaman hep şüphe yapar. E kpss için mi soruyosunuz ? yoksa hayat için mi ?

Limooon

Ehliyet yenileme için soruyorum.Doktor hangi ruhsal duruma göre bana sürücü olur raporu verir onu merak ediyorum.Bende ses görüntü koku yok çün ki hepsi geride kaldı.Doktorun güvenini kazanmak zorundayım.

Members hastalığının ne olduğu bence çok önemli değil. bende hastanede psikoz türevleri yazılıydı. ehliyet için sağlık ocağından gönderdiler. hiçbişey sormadan ehliyet alabilir raporu verdi. yani senin dışardan nasıl gözüktüğüne bakar. atak geçiriyo musun mesela. veya halisinasyon görüyo musun. korkaklık var mı araba kullanırken tereddüt yapar mısın. bunlara bakar. dışardan pek hasta olduğunu belli etmiyosan ve doktoruda ikna edersen alırsın.

Limooon
Ben ehliyetimi rahatsızlamadan önce almıştım.Araba kullanmada sorun yaşamıyorum.Atak falanda yok.Direksiyon başına geçince her şeyi geride bırakıyorum.Ehliyet yenileme 31 Aralık 2022 ne yapmamı önerirsin.?Size ne kadar süreyle muayne şartı koydular.Genelde 1 yıl veriliyormuş.Bu arada engelim %45

Members

Ben raporu almamıştım daha ama hastanede 4 doktorda psikoz türevleri yazılıydı. gittim doktora temiz kağıdı aldım direk. bide şey var yani eğer ki o doktordan alamasaydım yandaki doktordan alabilir miyim bilmiyorum ama direk verdi ztn.
Senin raporsuzken ehliyeti alman daha iyi. Enazından bi vukuat işlemediğini ispatlarsan çok rahat verirler diye düşünüyorum. Kontrol şartını bilmiyorum bana kmse bişey söylemedi. Ehliyet duruyo arabada yok zaten duruyo öyle boşta. İlerde alırım belki. Ama benim raporum bitti biticek zaten daha almam rapor çalışmam lazım benim kafa dağıtmak için.

Paranoid bozuklukta sanrılar bizar olmayan türdendir. Uzmanlar fark edebilir. Ancak şizofrenide bizar sanrı söz konusudur. Herkes anlayabilir.

Members geçmişte yaşanan bir olayı zihnimden atamıyordum basit bir kız meselesi gibi geldi takmam kafama dedim o ortamdan uzaklaştım ama olayı takıntı yapmışım mevzu aşkta değil aslında hırs ,gurur ,intikam ,hakkımda yalan yanlış konuşulması ,insanların dönekliği seni anında satması v.s....daha bir sürü şey yaşadım bu olay yüzünden psikilojik hastalık ilk böyle başladı önce okb dendi uzun bir süre sonra bipolara kadar gitti yaşadığın her ne ise bir an önce kurtulmaya bak konuyu kapat beyninde bitir yapabilirsen .

paranoid şizofren kafasında kurdugu hayalı seylerın paranoyasını yapar olmayan şeylerın şizofren olmayan paranoıdler ıse var olandan yola cıkarak paranoya yaparlar. :)

sokrates

Benimde geçmişte yaşadığım bazı olumsuz olaylar oldu.Bunları kafama takıyorum.

Paranoid şizofrenide akustik ve optik birsamlar görülürken paranoid kişilik bozukluğunda halüsinasyon görülmez

Üst Alt