Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile Şizoaffektif Bozukluk farkı nedir?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
İki hastalık arasındaki fark nedir ? Yani kim şizofrendir kim şizoaffektiftir ?

Şizoaffektifte "halüsünasyon" olmaz. Bipolar boz. ile şizofreni karışımı bir hastalıktır. Ama şizofrenide kendine has (hezeyan vs) belirtiler var. Beyindeki hücrelerin kısa devre yaptığı bir hastalıktır.

Ben şizoaffektif te de halüsünasyon var diye biliyordum yok mu şimdi işitsel veya görsel ya da her ikisi sadece şizofreni de mi var .

[FONT=sans-serif]Şizoaffektif [/FONT][FONT=sans-serif]olan kişiler yüzde kaç engelli raporu verilir.? Clonex kullanıyorum.H[/FONT][FONT=sans-serif]alüsünasyon[/FONT][FONT=sans-serif] yok bende[/FONT]

şizoaffektif bende bu hastalıkdan var %75 verdıler sonra ıs bulamadım %45 dusurduler

Şizofreni ile arasında ne fark var bu hastalığın halüsünasyon görmeme mi ?

bendede aynı hastalık var ama şizoaffektif şizofren aynı hastalık yakın yanı şizofrende kendını ve baskasını yaralama oluyor sen dakma kafana bende aynısıyım anlıcan bız şizofrenız

az mı hastayım çok mu hastayım onu soruyorsun gibime geliyo

tkahveci86

Az mı çok mu hastayım diye sormuyorum öyle bir derdim yok iki teşhiste kondu farklı kurumlardan tam olarak nedir rahatsızlığım onu merak ediyorum .

normal hasta bence ben yıne ılacları bıraktım

benkım

Bana da öyle gibi geliyor :) Sallayalım gitsin en iyisi ölümlü dünya takmaya gerek yok fazla .

ben de bipolarım ilaç içiyorum milyonlarca insan gibi.. hayat güzel can baldan tatlıdır

Hayat güzel de şu şerefsizler olmasa, insan kendi kendinemi olur bipolar, şizofren, şizoaffektif… Hepsinde kalıtımın rolü var ama sosyal çevre ve bu çevrede yaşanan ve yaşatılan olaylar da bu hastalıklarda tetikleyici faktörlerdir. "Dedesi ekşi erik yemiş, torununun ağzı kamaşmış." Yani dedelerimizin yaptıkları da bizden çıkıyor; ha kalıtım deyin ha genetik bozukluk deyin... Ula dedelerim ne haltlar karıştırdınız be, psikopat olduk sizin yüzünüzden!!!

Bana da ilk önce şizoaffektif bozukluk depresif tip teşhisi konuldu, yani şizoaffektif bozukluk manik tip de vardır; bipolar ile şizofreni karışımı bir şey; sesli halisülasyonlarım da vardı hastaneye yatmadan; çok kötü bir hastalıktır; berbattır; beni İstanbul mu yuttu dersiniz; galiba PROGNOZ deniyor o gidişata... Paranoid düşünceler tavan yapar, perseküsyon görülür, gerçeği anlamada ve yorumlamada bozukluklar görülür; adı üstünde şizoaffektif bozukluk!!!

ne genetigi ya bırakın bu işleri hep çevreden geliyor hayat şartları v.s insanlarda çok şerefsiz arkadaş cevresi falan

ben paranoid tip şizofreniyim

insan teşşizini merak ediyorsa kendi kendinede koyabilir sonuçta bu insanın kendinde olan biten şeyler kafasında olup bitiyor bunu kendiside teşşizi koyabilir içgörü çok önemli bu konuda beyninde olup bitenleri googleden bilebilirsiniz

Bizde bir zamanlar bir köpeğe gökkuşağının renklerini göstermek istedik ama köpekler renk körüymüş, hiç bir köpeği de inandıramadık; bizi üzenin taaa ...... Çevremizdeki şerefsizlerin de aynı şekilde...

zaman makinesi yok ki olsa kaç yazar insanları nasıl değiştirecen en iyisi bundan sonrasında kötünün iyisi bi kıvamda sağlıklı yaşamak artık hasta olduğumuza göre daha bilinçliyiz dış etkenlere karşı

ben mesela neyin tetiklediğini buldum sosyalleşmek hastalandırıyo beni evdeyken huzurluyum herkesin çaresi farklı farklıdır tabi

Benim rahatsızlığımın sebebi de çevre hiç bir şeyim yoktu bir takım olaylar yaşadım özellikle de bir kız meselesi yüzünden arkası çorap söküğü gibi geldi ihanet,kıskançlık ,aşağılanma ,alay edilme ,çekememe ne varsa yaşadım o çevre beni hasta etti biliyorum gururumu incittiler öz güvenim sarsıldı en çokta o koydu önce takıntılar başladı okb dendi ve her şeyi takıntı yapmaya başladıkça depresyon+takıntı bu günlere geldik hayat acımasız insanlar bencil arkadaşmış ,aşkmış bilmem neymiş kimseye güvenmeyeceksin en yakınların çekemiyor seni özellikle de çok az insanla muhatap oluyorum artık böylesi daha iyi mutlu değilim ama huzurluyum bu bana yeter.

adamo
Yazdıklarının hepsine katlıyorum. Eline sağlık.

tkahveci86
Kendini gerçek yaşamdan soyutlayıp eve hapsederek iyileşemezsin. Bu sadece kaçış olur. Meslek edinip hayata karışmak. İlaçlara ilaveten çözüm yolu budur...

Şizofren ilaçlarını düzenli kullansa dahi hayat boyu başkasının yardımına ihtiyaç duyar. Şizoafektif bir iki tık daha iyidir ondan ama psikoz dönemlerinde o da aynı şizofrenler gibi koku, ses, görüntü halüsünasyonları görebilir. Prognozu hayat boyu ilaçlarını düzenli kullanırsa başkasının yardımına daha az gerek duyar veya duymaz.

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

Ben de geçmişte yaşanılan kötü anıları iki de bir hatırlama takıntısı da var hem de hiç önemli bir şey olmasa bile mesela sevmediğim bir insanın konuşmaları ,suratı falan bu durumda olan var mı ? Sinir bozucu bir şey hastalıkla bir bağı var mı bu durumun.

sokrates o herkeste var olmaması için aşırı geniş olman lazım öyle olsan bile inadına hatırlatırlar

ilaçlar bizim en büyük yardımcımız bazı huzursuzluk veren düşünceleri de kendimiz azaltıcaz

@tkahveci86 verdiğim kararların çoğu yanlış oluyor özellikle de maddi konularda çok yanlış kararlar verdim rahatsızlığımın etkisi var mı bunda yoksa çok mu safım bilemedim.

Son düzenleme:
Üst Alt