Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak..?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
sevgili arkadaşlar başa cıkmanın yolu o gördügünüz halüsinasyonlara görsenizde inanmamak sesler duysanızda inanmamak sanrıları hastalıktan geldigini kabul etmek bi aileniz oldugunu düşünmek sizi hayata baglıyor ve hastalıgınızı yeniyorsunuz varmı başka önerisi olan yazsın lütfen

online bir oyuna başla en büyük tavsiyemdir eğer bu oyunu çok seversen bide hayatın o oyun oluyor ve bir süre sonra bakıyorsunuz ki ne sizofreni ne başka bir şey ..

o oyunda ticaret yapmak o oyunda lv kasmak falan insanın başını meşgul ediyor ve en önemlisi yeni dostluklar ediniyorsun hemde çok güzel dostluklar mesela;

- oyuna gelmeyince direk cepten arıyorlar beni kardeşim nerdesin neden gelmedin diye :)

deneyelim bakalım bi

ayrıca hobiniz ne olursa olsun hobi ile ugraşmak cok iyi geliyordiyolar

Dua edin,insanin kendinden cok daha guclu bir varliga siginmaya ihtiyaci var,elinizden geldigi kadar ibadet edin,sakinlestirir,iyi gelir.
Tabi ki,surekli doktora da gidin,gerekirse ilaclarin dozunu falan ayarlar.

on yıldır cin görüyorum iki ay önce doktora gittim psikoz teşhisi koydu
gece görüyorum gündüz sıkıntı yok
on yıldır oynamadığım oyun yapmadığım bir şey kalmadı nafile
ölene kadar böyle devam edecek ilaç felan hikaye

şizofren

S.a abim 15 yıl önce askerde birini bicakladiktan sonra cezaevinde kaldı geldiğinde ilkzamanlar saldırgandı tanımiyordu şimdi calışmaz evden fazla cıkmaz doktordan hastaneden korkar kendi kendine güler tembel ilaç kullanmiyor artk fazla te tuk heyete girdi 80rapor verdiler 3aylikmaas baglandı teşhis zeka kaybimi şizofrenmi anlamadım tavsiyeleriniz ve görüsleriniz icn simdiden tşk

raporunda teşhisi yazar raporuna bakar teşhisini yazarsanız arkadaşlar yardimcı olcaktır ayrıca teşhis kodunuda yazın f20 f29 gibi mesela iyi günler

şizofreninin de artık türü çoğaldı baş etmek için bence önce kabullenmek lazım.
hastalığı ve kendini iyi tanımak
ilaçları iyi kullanmak
düzgün beslenmek alkol sigaradan uzak durmak
spor yapmak
ve en önemlisi stresten uzak durmak gerek

arkadaşlar kuruldaki tecrübeli doktorlar söyledi yer degişikligi yani ikamet degişikliginin 100 de 100 şizofrene iyi geldigi söylendi zamanın da başıma geldi varmı başka bildigi olan

evet yaşanılan çevrenin iyi geldiği kesin bende bir kaç kez test etttim çok iyi geliyor

bence ailenin tavrı çok önemli şizofrenide.şizofrenler başkalarıyla kolay iletişim kuramazlar ama doktorlar insanlarla iletişimi,onlardan kopmamayı tavsiye ediyor.bu durumda aile ile kurulan iletişimin iyi olmasının şizofreniye ii geldiğini düşünüyorum.hobi edinmek,bol yürüyüş yapmak gibi çok bilinen şeyler var.onlarında çok faydasını gördüm.dua etmeninde çok yararlı olduğuna inanıyorum.

şizofrenler işlediği günahlardan sorumlumudur acaba? valla cidden çok merak ettim..bana şizofreni raporu verdilerde..ben çok günah işliyorum..acaba yırtarmıyım diye düşünüyorum bazen :)

Çokça tartışılan ve sorulan konu ahiret ve şizofreni tamamen duygu düşünme ve karar verme olgusu yoksa doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek kişiler muaf ahirette . Ben günah işleyeyim cezası olmaz düşüncesi senin doğruyu yanlışı algıladığını gösterir .Günahın ve haramın kötü olduğunu ayırt edebiliyorsun . Çok çok ileri aşamada hastalar var düşünme ve vücut hareket kontrolü olmayan onlar için af var .

çokça tartışılan ve sorulan konu ahiret ve şizofreni tamamen duygu düşünme ve karar verme olgusu yoksa doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek kişiler muaf ahirette . Ben günah işleyeyim cezası olmaz düşüncesi senin doğruyu yanlışı algıladığını gösterir .günahın ve haramın kötü olduğunu ayırt edebiliyorsun . çok çok ileri aşamada hastalar var düşünme ve vücut hareket kontrolü olmayan onlar için af var .

evet idrak var bende..ama belkide işte duygu ve idrakı kontrol edemiyorsam hastalığın etkisiyle diye düşündüm.aklım başımda.neyin günah neyin haram olduğunu biliyorum.anlatmak istediğim tam olarak acaba hastalığın etkisiyle kendime engel olamıyor olabilirmiyim...belki cezam hafifler veya allah affeder beni de..allah herkesi affetsin...

Yüce yaratan af edicidir fakat cinayet gibi haramı af etmez . biz insanların yapacağı duygu ve hareketlerimizi kontrol etmeye uğrasmamız. bu uğraş ile imtihan edilir kullar . verdiği çaba değerlendirilir mizanda. tam hakkıyla yerine getirmek çok zor . hele ki bu rahatsızlıkta dahada zor . duygu durum bozukluğu olur düşünce bozukluğu yaşanır tam değerlendirme yapılması gerçekten zor . bizim yapacağımız bildiğimiz yada bilmediğimiz hatalardan dolayı RABBİN affına sığınmak.

bence ailenin tavrı çok önemli şizofrenide.şizofrenler başkalarıyla kolay iletişim kuramazlar ama doktorlar insanlarla iletişimi,onlardan kopmamayı tavsiye ediyor.bu durumda aile ile kurulan iletişimin iyi olmasının şizofreniye ii geldiğini düşünüyorum.hobi edinmek,bol yürüyüş yapmak gibi çok bilinen şeyler var.onlarında çok faydasını gördüm.dua etmeninde çok yararlı olduğuna inanıyorum.

iletişim ve hobiler çok önemli en başta spor +1111

şüphesiz Allah çok affedendir.
hastalığın alevli dönemlerinde kontrolün ve algının tamamen bozulduğu anlarda bence günahsız olabilir kişi yani işledikleri günah sayılmayabilir
ama hastalık ilaçla kontrol altındayken çok ta bu durum bizi bağlamaz gibi geliyor
bir şey daha var
şizofreni başlı başına bir bela bir illet bu bir dert
eğer Rabbimiz bize bunu laik gördüyse bu günahlarımızın kefareti de olabilir bu dünyada.
yani günahsız bir şekilde cennetede girebiliriz
ee orada hastalığın olmadığını düşünürsek umutlu olmak lazım :)
benim ilmim bunları söyletiyor .
her fikre saygım sonsuz

insan kendinin herşeyidir. yönetebildiğimiz bir beynimiz var
o yüzden dirençli dirayetli ve sabırlı olarak önce kendi içinizde bir ışık yakmanızı öneririm.

şizofreni hayal kurabilirmi bunu hiç düşündünüzmü müzük dinliyorum mesela boşa dinliyorum o eski normal oldugum dönemdeki gibi olmuyor hiç

yeşillik olsun diyemi ilaç yutuyon o zaman;);););););)

mmmy1983
öbür taraf varmıki gidipte gelen varmı:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

paranoya

gidip de gelen yok ama bir çok kaynakta başta Kuran da ahiret ve cennet -cehennem anlatılıyor. :D :D

müzik konusuna gelince paranoya bende eskiden şarkılardan anlamlar çıkarıyor üzerime alınıyor bana bir işaretmiş gibi geliyordu.
çok şükür hepsi gitti
bende şuan sen gibi dinliyorum. boş boş
ama hayal kurma yeteneğim pek kaybolmuş değil.
zaten şizofrenler yaratıcı olur boş boş şeyleri planlayabiliyorum :)

mmmy1983

hastalık belirtilerini söylemiyorum normalde o eski duygular heyacanlar yok

paranoya

evet evet haklısın
bu heyecansızlığı anladım
daha donuk daha tepkisiz birazda işte nasıl diyim heyecanını kaybetmiş oluyorsun.
mesela sevinebileceğin bir duruma istediğin veya normalde verebileceğin tepkiyi veremiyorsun
aynı şey üzülmede de geçerli
bunlar hep ilaçlardan işte dostum

uzun vadeli yan etkiler
doktorlardan biri söylemişti
donuk yapar
tam tabiri ile ruhsuz :(

Üst Alt