Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni kaderimizde varmış. Tek umudum bir işe yerleşmek

Şamil67

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Zonguldak liyim babam EGM den emekli 2011 de vefat etti. mülkiyet koruma ve guvenlik meslek yüksek okulu mezunuyum. silahlı kimlik kartı vardı şizofreni olduğumdan Valilikce alındı. askerliğimi hava piyade sözleşmeli er olarak yaptim. 3 yıl görev yaptım daha iyi işler yapmak için askeriyeden ayrıldım. Hayallerim vardı. .. amma ve lakin rahatsizlandim beni hastaneye polis zoruyla yatırdilar.
1. Yatista duygu durum bozukluğu 2. yatista sizofreni f.20.8 tesih konuldu. severek yapabileceğim güvenlik kariyerim bitti.
1 yıldan fazla süredir birçok ise başvuru yaptim şizofreni engelli olduğumdan hıcbır yer ise almadı. Babamdan Yadigar ev vardı onun kırasini aliyorum. Annemle beraber yaşıyoruz. Kaderimiz...

Ekpss sınavını duydum ve başvuru yaptim 2022 sınava girdim ve 80.399 puan aldım. Benim için çalışma hayatı şizofreni yle bitti. tek çarem devlet kamu sektörü atamaları bekliyorum. günlük ilaçlari kullanıyorum. Şizofren deyince insanlar korkuyor. Su anda hiçbir hastalık belirtisi yok . Ayda bir iğne oluyorum. arada sırada doktora kontrole gidiyorum. çalışmak istiyorum yaşım 30 . tek çarem devlette ise başlamak dua edin inşallah.
bekarim.hayaller ve gerçekler... günümün çoğunlukla internette geçiriyorum. Tek umudum kaldı o da ekpss ile atanmak.başıma gelecekleri bilemezdim.ummadığım anda rahatsizlandim. Allah benim gibi olanlara yardım etsin çeken bilir.
şu anda %65 engelli birey im. Çalışma konusunda kendi işimi yapmam gerek. öyle bi dönemdeki ki ülke ekonomik krizde herşey pahalı bi simit olmuş 4 tl kime ş atacaksınız zonguldak in kilimli ilcesindeyim is imkanı düşük. yatili is arıyorum bulamıyorum. bakalım hayat bize daha neler gösterecek. ben şizofreni olduğumu kabul ediyorum. evlenmek istiyorum.bunun için ilk hedef bi işimin olması.vesselâm. ..

Öncelikle geçmis olsun. Ben bedensel engelliyim
Bu hayattan şunu anladım. Paran varsa herşey kolay. Evlilikte, kariyerde, vs de..paran yoksa hicbirsey yok
Vicdansizlik bu...

Bence bızlere ozel yasa lazım.Sınavı kazanamadın ailende yok diyelim mirasında yok ozaman hayat bızım gıbıler ıcın berbat olur . Bızım gıbılere daha bır pozitif ayrımcılık olması lazım sımdı ortopedık engellı ıle bızım gıbıler bır degıl kı adam bobrek den sakat ıse iş yapabılır ve bu adam zekı ıse atanabılır ama sızofrenı oyle degıl. Şizofrenı agır bı hastalık bipolarda öyle.Normalde ıs verseler sıkıntı degıl ama bızım ıcın tek iş kapısı devlet .

Hocam merhaba;İNŞAALLAH tez zamanda atanırsın.Bende ekpss ye girmiştim.Puanlar hemen hemen yakın sayılır,83 falan puanım.Kesin o puanla atanırım diye düşünme.Hem tercihlerini yap yine sen 2024 deki EKPSS sınavına da güzelce hazırlan ben öyle yapıyorum.Hergün boş vaktini kitap okumakla geçir.Yoksa özel de iş bulmaya kalırsak halimiz harap benden sana tavsiyemdir,saygılar...

Hepimiz için bir nevi tek umut o sınav çünkü özelde adam yerine konmuyorsun iş bulamıyorsun hadl buldun adam atacak korkusuyla yaşadığından ileriye dönük bir hedef koyamıyorsun bi ev bi araba hayali bile kuramıyorusunn zaten ekonominin hali ortada bi eşya taksidine bile giremiyorsun hatta çünkü devamlığı kesin değil ben bedensel engelli olarak söylüyorum bunu sen başka bir engel grubundan sonuç olarak ortak kararı herkesin şu ki hayat bizim için eğer helede bi devlet işimiz yoksa çok çokk zor hep nolcam korkusuyla yaşamaktan bugünü yaşayamıyoruz bazen ama Allah bugünümüzü aratmasın gösterdiğinde geri bırakmasın her şarta her halimize şükür Rabbım düze çıkarır diyip yapacaklarımızın yapıp sonuç bekliyoruz işte Allah hepinizin yardımcısı olsun inşallah seninde hepimizinde ataması olur

(Gölge)
Ketya XR 300 mg ayda bir iğne xep Lion 100

Katılıyorum
Hocam merhaba;İNŞAALLAH tez zamanda atanırsın.Bende ekpss ye girmiştim.Puanlar hemen hemen yakın sayılır,83 falan puanım.Kesin o puanla atanırım diye düşünme.Hem tercihlerini yap yine sen 2024 deki EKPSS sınavına da güzelce hazırlan ben öyle yapıyorum.Hergün boş vaktini kitap okumakla geçir.Yoksa özel de iş bulmaya kalırsak halimiz harap benden sana tavsiyemdir,saygılar...

Doğru tespit katiliyorum

White Wolf Spirit
Engelli bireyler olarak sesimizi duyuramiyoruz. Bi engelli ayligi %70 altı 1200 civarı %70 üstü 1800 civarı oldu.bu aylık bir ayligina veriliyor.Akıl var mantık var bi engelli nin sadece bu aylıkla gecinmesi mümkün değil.Engelli bireyler olarak pasif kalıyoruz. Bu engelli ayligi asgari ücret olarakta devlet verse zarar etmez.is bizde bitiyor.Tbmm ye dilekçe yazdim.bu maaşla geçinmek mümkün değil iyileştirilmesi gerekiyor diye.kaç kişi tepki gösteriyor.zaten engelli olmakla eksi deyız.birde ekonomik yoksulluk belimi zi büküyor. Bizler sessiz kaldik ca bu isler düzelmez.organize olup eyleme geçmek lazim.bunuda ancak beraber birlik olarak yapabiliriz .birinin çıkıp liderlik yapması lazım. Bi mücadele verilmesi lazım. Yoksa bu düzen de ezilmeye ve dışlanmaya mahkum oluruz.

Bende şizoaffektifim. Seni çok iyi anlıyorum. Benim yaş oldu 28. Hastalanmadan önce üniversite 1. sınıfta bölüm 1. siydim. Şimdi ise 7 yılı doldurduğum içn atıldım. Af çıkacak onu bekliyorum. Şu an durumum iyi. İnşallah böyle devam eder. %43 engelli raporum var. Üniversite bitince özel sektörün beni alacağını düşünmüyorum. Tek çare ekpss.

Üst Alt