Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni kardeşimin maaşını yasal olarak kimler alabilir?

Saadet34

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Şizofreni kardeşimin maaşını yasal olarak nasıl alabilirim

Şizofreni hastası kardeşim %80 engelli. Paradan anlamaz parayı bilmez engelli maaşını en kolay yasal olarak nasıl alabilirim. PTT kart çıkartma veya PTT'den maaşı çekmek istiyorum. (Vasisi olmak istemiyorum) başka seçenekler nedir. Şuan birikmiş durumda 7 ay kardeşim benimle gelmiyor yardımcı olamıyorum çok asabi ve sinirli ayrı yaşıyoruz.

Saadet34 geçmiş olsun vasisi olmadan alamazsınız diye biliyorum neden vasisi olmak istemiyorsunuz?
İlaçlarını kullanıyormu ve doktor kontrolüne gidiyormu eğer hap olarak kullanmakta direnç gösteriyorsa aylık vurulan iğneler var onlardan yaptırmaya çalışın sinirlilik ciddi sıkıntılara sebeb olabilir.

Tedaviye cevap vermiyor diye raporda yazılmış. Ayrıca iğne veya ilaç kullanmıyor. Vasilik için mahkeme uzun sürer verdim hastanın raporu eski rapor olduğu için tekrardan kontrol ve rapor düzenlemesi için rapor isteniyor bende uğraşamam. Vekalet vb. Şeyler mümkün değil mi acaba veya kaymakamlıktan bir yazı vs alınsa.

Başka seçenek yok mu gerçekten?

Saadet34
Vasi olmasi lazim vasi kararını engelli ayligi bağlayan yere vereceksin

Saadet34
Suçlamak için yazmıyorum eminim tedavisi için uğraşmışsınızdır ama birinci önceliğiniz kardeşinizin tedavisi olmalı maaşa bir şey olmaz birikir orada.
Oğlu 10 yıldır şizofren tedavisi gören bir baba olarak bu hastalığın hasta kadar çevresinede çok zarar verdiğini ve çook sabır gerektirdiğini en iyi bilenlerden biriyim.
Ama sabırla tedavi için uğraşmak gerekir doktora götürdükten sonra ilaçları kullanmıyor ne yapayım dememek lazım siz öyle yaptınız demiyorum söylediklerinizden yola çıkarak söylüyorum eminim uğraşmışsınızdır.
Naçizane tavsiyem tedavi için savcılığa başvurup zorla hastahaneye yatırma kararı çıkartmanız hastahanede ilaçlar kontrollü verileceği için bazı şeyleri kabullenmesi daha kolay olur sinirlilik için EKT tedavisi uygulanır bu onu sakinleştirecektir bu tedavi sonrası ilgi alakayla ve sabırla Allahın izniyle hastalığı kabul edilebilir seviyeye gelecektir o zaman maaşta hallolur ayrıca maaşı paradan anlamıyorsa onla ilgilenen kimse onun alması daha uygun olur anne ve babanız yokmu onlar daha sabırlı olabilir bu konuda.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim anne baba vefat etti çok ilgilendik ilgileniyoruz halen ancak bir yere kadar sürüyor.

Üst Alt