Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni - kendi kendime...

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
Bu hikayenin 5 te biri...

Herşey askere gitmeden önce başladı.Askere gitmeme birkaç ay kala sağlık ocağı doktorum askere gitmeden önce mutlaka hepatit B aşını yaptır,ama aşıyı yaptırmadan önce devlet hastanesinde kan ver,hepatit B vs taraması yapsınlar.Sonrada korunma amaçlı hepatit B aşını yaptır ve öyle askere git dedi.Askere gitmeme kısa bir süre kala aile hekimi min dediğini yaptım devlet hastanesine gittim ve hepatit B ye karşı aşılanmak istiyorum, yakında askere gideceğim dedim.Benden kan aldılar,sonucun ertesi gün çıkacağı söylendi.Ertesi gün sonuçları almak için hastaneye gittim.Sonucunuz enfeksiyon hastalıkları doktorunun ekranında,kendisiyle görüşmeniz gerekiyor dediler ve beni polikliniğe yönlendirdiler.Enfeksiyon hastalıkları doktoru ile görüştüm bana heyecanlanma ve panik yapma kanında hepatit B ye rastladık,test sonucun pozitif çıktı.Ama bu kesin sonuç değil,bazen yalancı pozitif sonuçlar alıyoruz.Senin gerçekten pozitif olup olmadığını anlayabilmemiz için DNA-RNA ya bakmamız gerekiyor.Ama bu test devlette şuan yok.Seni özel bir laboratuvara yönlendireceğim orada kan ver ve sonuçlarla birlikte buraya gel dedi.Dediğini yaptım,özel laboratuvarda kan verdim ve sonuçlarla birlikte devlet hastanesi enfeksiyon hastalıkları polikliniğine geri döndüm.Doktorum sonuçlara baktı ve çok şanslısın,sonucun negatif.İlk yaptığımız testte çıkan pozitif sonuç yalancıymış.Bazen böyle durumlar oluyor, işte bizde bu yüzden ilk testte sonucu pozitif çıkan hastalardan daha gelişmiş bir teknik olan dna-rna yöntemiyle doğrulama testi istiyoruz.Hiç bir şeyin yok son derece sağlıklısın dedi.Ben evime döndüm.Ama neye uğradığımı şaşırmıştım.Birkaç gün sonra askere gittim.Ama psikolojim bozuldu.Depresyona girdim.Aklımda sürekli hepatit B vardı.Ya hastaysam diye düşünüyordum.Sonuçta ilk yapılan testin sonucu pozitif çıkmıştı,ikinci yapılan doğrulama testinin sonucu negatifti.Ama ya ikinci yapılan test te hatalıysa v.s diye düşünmeye başladım.Askerde yemek yememeye ,gece uyumamaya başladım,kilo veriyordum hızla.Kimseyle konuşmuyordum,sürekli ağlıyorum,intihar düşünceleri olmaya başladı bende.Sonra beni 15 gün adana Ekrem Tok ruh ve sinir hastanesinde,15 gün İskenderun asker hastanesi psikiyatri servisinde yatırdılar. Düzelmedim.En son beni Ankara Gata psikiyatri servisine yatırdılar.Tam 1 ay boyunca gözlem altında yattım.Sonuç olarak bana tedavi ile işlevselliği düzelmeyen davranışları paranoyaklık tarzında bozulmuş OKB ve majör depresyon teşhisi koydular ve çürük verip askerlikle ilişiğimi kestiler.Eve döndüm,hayatım kabusa döndü.İşe girdim çalışmaya başladım ama insanlarla ilişkilerim bozuldu.Herkesten şüphelenmeye başladım,sürekli tartışıyordum herkesle.Arkadaşım kalmadı hiç, yanlızlaştım.Hayattan nefret eder ve her şeyi sorgular biri oldum.Sonra tekrar hastaneye başvurdum. Paranoyaklığım,yalnız biri olmam,içe kapanıklığım ve tuhaf düşüncelerim oldu.Psikolojim bozuldu iyice.Bu sefer sistemi ve devleti sorgulamaya başladım.Devlet kurumlarını ve kişileri sürekli Bimer'e şikayet etmeye başladım.Haksızlığa tahammülüm kalmadı.Sistem tarafından yönetildiğimiz ve hastalıkların dünyaya egemen olmaya çalışan süper zengin ve güçlü aileler tarafından özel laboratuvarlarda bilim adamlarına bilerek yaptırıldığını ve dünyaya yayıldığına inandım.Bu sefer bana hastanede paranoid şizofreni teşhisi koydular ve rapor verdiler.İlaç kullanmam istendi.Ama benimkisi şizofreni değildi okb ve depresyon olduğumu kabul ettim ama şizofreniyi kabul etmedim hiç.İlaç kullanmıyorum iki yıldır.Özel sektörde çalışıyorum.Son derece normal bir hayatım var.İlaç kullanmadan normal bir hayat yaşıyor olmam şizofreni olmadığımın kanıtı.Hayatımda şuandaki en büyük sorun,hastalık takıntım. Hiv virüsünden çok korkuyorum.İki haftada bir hiv testi yaptırıyorum , sonuçlar hep negatif ama ben yinede yaptırmaya devam ediyorum.İç çamaşırları ma sürekli çamaşır suyu döküyorum,annem neden iç çamaşırlarına çamaşır suyu döküyorsun,bak hepsi mahvolmuş beyaz lekeler var iç çamaşırında dedi.Tabi anneme, size hiv bulaşmasından korkuyorum bu yüzden eğer iç çamaşırı ma benden hiv bulaşmışsa,sen onu makinaya atarken iç çamaşırından sana hiv geçmesin diye , iç çamaşırları ma çamaşır suyu döküyorum diyemedim.Geçen gün servisle eve dönerken yolda 34 HİV ... plakalı bir araba gördüm,servisin içinde terlemeye başladım.Sonra servisten indim ve ağlamaya başladım.Kesin hiv kaptım ve Allah bana arabanın plakasıyla mesaj yolladı dedim.Onun dışında geçen ay Göztepe eğitim hastanesine gittim,enfeksiyon hastalıklarına.Enfeksiyon polikliniğinin kapısında prof Dr.Haluk Vahaboğlu yazıyordu.Bir an yazı karakterleri gözümde uçuştu.Haluk Vahapoğlu.İsim ve Soyisminin baş harflerini yan yana getir HV, ortaya İ koy. SONUÇ: HİV buda mı bana bir mesajdı.Bazen kartal devlet hastanesine gidip kendime diazem yaptırıyorum rahatlamak için.Bazende hastanenin bahçesine gidip acil servisinin karşısında oturup acili izliyorum,biraz rahatlatıyor beni hastaneyi izlemek ve o an orada olmak bana güven veriyor.Tam 11 tane sahte mail adresim var.Bu mail adreslerinden İnternetten mail adreslerini bulduğum enfeksiyon hastalıkları doktorlarına bazen gerçek olan,bazende senaryosunu biraz değiştirdiğim kurgu yazılar gönderiyorum.Şöyle ilişkim oldu böyle ilişkim oldu.Bana bu tarzda bir ilişkide hiv bulaşma riski nedir diye.Tam 11 tane sahte farklı mail adresi. Hergün aynanın karşısına geçip cep telefonun ışığıyla boğazıma bakıyorum acaba hiv belirtisi varmı diye.Vücudumdaki bütün her şeyi hiv ile ilişkilendiriyorum.Başım ağrıdı hiv yüzünden,dişim ağrıdı hiv yüzünden,karnım ağrıdı hiv yüzünden,farenjit oldum hiv yüzünden gibi.Artık çalışmak bile istemiyorum.Hayatımın odak noktası şuan hiv ve yaşadığım majör depresyon.Çıldırmak üzereyim.Eczaneye gidip kafama göre antibiyotik alıyorum,ağız çalkalama şurubu,ağız içi pomadlar. Vitamin hapları v.s..Hiç gücüm kalmadı.ARTIK DAYANAMIYORUM.Ölmek istiyorum

kardeşim Allah yardımcın olsun senin durumunu anlayamam ama kendimi senin yerine koydum ben olsam kafamı dağıtacak şeylerle uğraşırım mesela neyden zevk alıyosan onu yap aklına hiv gelirse aksini düşün çünkü hep negatif çıkıyor aksini düşünmemeye çalış

mkaya64

dediğini yapmaya çok çalıştım.sinemaya gitmeyi çok severdim önceden.Artık sinemaya gidince filmin ortasında filmi bırakıp çıkıyorum.Hiç bir şeyden zevk almıyorum ki artık.Şuanda şirketteyim. bugün boğazım ağrıyor,yemin ederim ki şirket tuvaletine gidip en az 5 defa telefonun ışığıyla boğazıma baktım..acaba hiv miyim düşüncesi hep aklımda..her saniye hiç gitmiyor aklımdan..hayatım kabus gibi..uyku yok,arkadaş yok...zaten artık insanlarla ilişki kuramıyorum..hep yalnız bir adamım..şüphecilik çok var bende..hayatın anlamını da sorguluyorum..dünya düzeni,kapitalizm,emperyalizm,güç savaşları..hastalıkları bilerek süper zengin aileler yaptırıyor ve dünyaya salıyorlar.Çünkü dünya nufüsunun azalması gerek..öz kaynakları yetmiyor..hiv virüsünü de bunlar yaptılar ve başımıza bela ettiler..

kardeşim zordur haklısın ama kendini zor durumlara sok mesela sinemadasın filmden sıkılsan bile tamamlamaya bak bu sitede ne zor durumda olanlar vardır mesela benim boyum kısa hep alay ederler cüce diye ama ben zamanla alıştım benim durumumla senin durumun farklı ama hepimiz imtihan dünyasındayız Rabbim bizi sınıyor güçlü olmamız lazım

kardeşim sen hiv virüsünü kafaya takmışsın hiv virüsüyle bukadar ilgilendiğine göre bulaşma şekillerinide biliyorsundur bu virüs öyle nezle grip gibi kolay kolay bulaşmaz kan ve cinsel ilişki yoluyla bulaşabilir oda ülkemizde sayısı çokta fazla değildir geçenlerde halkımızın ne denli duyarsız olduğunu göstermek için bir proğram yapılmıştı göya kadın hayat kadını adamla anlaşıyor ama bende hiv var diyor adamlar ne diyor amaaaaan atın ölümü arpadan olsun diyor bak bunlar gerçek gizli kamerayla çekilmiş hem hiv virüslü olduğunu bilerek basit bir prezaervatifle bile önlem alıp ilişkiye girenler var ne kadar doğru orası tartışılır ama hiv virüsüne gelene kadar ne hastalıklar var mesela türkiyede ölümlerin en çoğu kalp damar hastalıklarından olur daha sonra kanser çeşitleri hiv sıralamada bile yoktur zannetmem yani onun için boş düşüncelerle hayatı zindan etme kendine.
fringe

Benim de nacizane fikrim korkularının üstüne git. HİV virüsü taşıyan tedavi gören insanlarla görüş. yaşadıklarını durumlarını analiz et ve kendinle kıyasla.

Selam fringe senin mesele ile benim meselem bir bakıma aynı. Hiv konusundan bahsediyorum. Bende her süpheli veya suphesiz ilşkiide hiv kaptım diye endişeleniyor durmadan test yaptırıyor ve çıkan negatif sonuçlara bir türlü inanmıyordum. Ne mi oldu? Aylarca zaten bana zindan olan bir hayatı dahada çekilmez kıldım. Psikolojik sorunum yetmezmiş gibi birde kafayı hiv ile bozdum ozel laboratuvar lara varımı yogumu verip test yaptırıyor durmadan içki içiyor kederleniyordum. (İçki ile aram önceden hiç yoktu. Hiv fobisi yüzünden tanıştık )
Testler hep negatif çıkıyor du ama iki gün sonra içim içimi yemeye devam ediyordu ya test sırasından kanlar karışmış ise ya benden önce kan veren kişi hiv li ise ve hemşire iğneyi değiştirmeden aynı iğneyle benden de kan aldıysa gibi salakça saçma sapan olduğunu bildiğim ama buna rağmen bana inanilmaz acı veren vesvese ler le hayati kendime zindan ediyordum
Sonunda ne mi oldu?
Hiv takıntım büyük oranda geçti en azından artık test olmuyorum.
Bana getirisi ve götürüsü ne mi oldu?

Getirisi hiv i tanıma fırsatım oldu
Bulaş yollarından tut tedavisine testlerine kadar aklına gelebilecek her ince ayrıntısına kadar tanidim hiv i ve şuan aklıma gelince kendimi " boşver hiv sende olsa da o kadar büyük sorun değil çok basit bir tedavisi var" dıye kendimi teselli ediyorum. Gerçek te bu inan öyle hastalıklar var ki insanı kısa sürede yiyip bitiriyor aman vermiyor hiv bunların yanında oyuncak. Tabi zorluklarına birşey demiyorum ama diğer hastalıklara kıyasla pek az zararlı.
Götürüsune gelince
Yukarıda da değindiğim gibi şuan hayatimda alkol varsa bunun en önemli sebebi hatta tek sebebi hiv fobisidir.

Sana tavsiyem bu konuyu en kısa sürede kapatman yada frenlemen başka türlü çok zararlı çıkarsın.
Testini doğru zamanda olduysan ki olduğuna eminim güven. Sonuç değişmiyor ben çok uğraştım ama negatif tüm saplantılarıma takıntılarıma rağmen değişmedi. Zâten aksini de istemedim ama dedigim gibi vesveseler izin vermiyor saglikli düşünmene.

Bu hiv konusunda benle konusmak istersen mesaj atabilirsin deneyimlerimi uzun uzun anlatirim.

Hiv fobisi konusundan psikolojik destek te aldım ben. Doktor'un dediklerini dusnununce rahatlıyordum sende psikolojik destek almayı ihmal etme.

işte olay bu..bunun öncesi ve sonrası da var..bu sadece ortasından kısa bir paragraf diyelim..hikayenin tamamı bu değil..

11,10 a randevu aldım,doktora gideceğim..sanırım tekrar ilaca başlayacağım..

Dün mmpı testi yapıldı..590 soru..samimi bir şekilde cevapladım.
Sonuç şu:

Klinik alt ölçeklere bakıldığında mevcut yükselme değerlerine göre;

böyle bireylerin; temel özellikleri kızgınlık,küskünlük,güvensizlik,somurtkanlık,sinir lilik,eleştiriye ve başkalarının isteklerine karşı aşırı duyarlılık ve suçun başkaları üzerine yansıtılması olabilir.bu bireyler kendilerini çok çabuk reddedilmiş hissedebilirler,yetersiz veri ve öngörü ile sonuçlara varabilirler.düşünceleri,tipik olarak nasıl ihmal edildikleri,başkalarının nasıl hatalı olduğu ve kendilerini nasıl koruyabilecekleri üzerinde odaklanabilir. Zor durumlar yada sorunları yaratmada kendi rollerinin ne olduğu üzerinde düşünmeyebilirler. Böyle bireylerin öykülerinde ,ciddi sosyal ilişki sorunları,çok az yakın ilişkiler ve sıklıkla ilaç kullanımı yada alkolizm olabilir.

Başkalarının kendileriyle çok fazla ilgilenmesini isteyebilirler,ancak aynı davranış kendilerinden beklendiğinde gücenip kızabilirler.

Yetişkin erkeklerde bu kod sıklıkla psikotik ya da pre-psikotik durumlar ile yada borderline kişiliklerle bağlantılı olabilir.böyle bireylerin hepsinde kuşkuculuk,güvensizlik ve aşırı genelleme ile paranoid özellikler olabilir.

..

Arkadaşlar dün ( 11,10,2016 ) mmpı testi yapıldı.sonuç bu çıktı.bana daha önce paranoid şizofreni teşhisi konulmuştu ve %45 rapor verilmişti. Bakın test sonucunda paranoid şizofreniden bahsetmiyor bile..size söylemiştim şizofreni olmadığımı..bu test sonucu da kanıtı

fringe... Hadi diyelim şizofren sin ne olacak? Elden birşey mi gelir? Bu konuya fazla takılma artık rapor verildi diye bu hastalık üstüne tapu edilmedi.. Yoksa yoktur keyfine bak raporun canı cehenneme

@benyoruldumhayat

ama o rapor herşeye engel.
evlenme
ehliyet
yurt dışına çıkış
v.s v.s

bu arada dün test yaptırdım,negatif..

Kardeşim seni biraz anlıyorum. Bana atipik psikoz tanısı konuldu ve bu tanıdan raporluyum. Fakat şizofreni tanısı konulsaydı ben de kafama çok takardım. Yani seni anladığım konu burası. Ama yine de tıpa, doktorlara bir şans ver ve ilaçlarını kullanmaya devam et. Benim doktorumun bana dediği gibi tanıyı umursama, tanıyı görme bile ve tedaviye odaklan. İlaçlar sayesinde zamanla düşüncelerin rayına oturacak. Her konuda tıpa güvenebilirsin. Seni umursayan tıp diye bir şey var sonuçta. Ben tıp sayesinde, doktorum sayesinde iyi oldum. İnan sen de daha iyi olacaksın.

kafana takma sorun etme. insanlara inan güven. hepatit bile olsan tehlikeli bi hastalık değil korkulacak birşey yok. dediğim gibi takma rahat ol. herşeyin düzeldiğini göreceksin.

umarım..ilaca başladım tekrar...prozac ve nervium...daha önce de çok fazla ilaç kullanmıştım hiç biri iyi gelmemişti..belki bunlar iyi gelir.

Üst Alt