Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni mi OKB mi olduğumdan emin değilim..?

mevzuu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
( yazı çok uzun gelebilir kusura bakmayın bunları doktoruma da danışıcam tabiki burada kendim gibi insanlarla paylaşıp danışmak ve aynı zaman da not alıp doktoruma da söyleme amacım var)

ben 1 yıl serequel kullandım ama işe yaramamaya başlayınca soliana geçtim şimdiki doktorum solianı kesti ve şuan invega kullanıyorum benim hastalığım şizofreni mi okb mi ? bazı şeyleri yaparken yanlış olduğunu biliyorum ama yapıyorum bazı şeyleri yaparkende birileri yüzünden bişey olmasın diye yapıyorum bu iki hastalığın birlikte görülme ihtimali var mı ?
solianı bıraktığımdan beri eski huylarımın bazıları geri döndü mesela instegramda resimleri kaydırırken bazı resimler sıkıntı verdiği için kaydırmaya devam edemiyorum
telefonu bırakıyorum ders çalışırken bazen aklıma bişeyler geliyo 10 dakika sanki kafamdan bişeyleri atmaya çalışıyorum sizce ne olabilir benim durumum ? daha önemsiz bir konuya gelirsem ben kilo almaktan şikayetçiyim bu ilaçları kullanırken kilomuzu korumanın bir yolu yok mu ? daha önceden risperdal yüzünden verdiğim kiloları geri almıştım şimdide serequel ve solian ile 8 kilo aldım invega dahada arttıracak gibi ideal kiloma ulaşmak için kilo vermek ilacımı kullanmaya devam ederken mümkün mü ?

artık doktoruma sorarım tabi cevap verir mi bilmiyorum teşekkür ederim

çok teşekkür ederim hepimizin

mevzuu
Psikolojik rahatsızlıklarda tam tanı koymaları kolay olmuyor, nacizane tavsiyem üniversite hastanelerinde hoca muaynesi olabilirsiniz. Kilo alımına gelirsek, psikolojik ilaçların çoğu kilo aldırıyor, bunun içinde olabildiğince spor yapmanız yararınıza olacaktır. Geçmiş olsun

İlaçlar ile alınan kilo vücuttan gitmiyor ben yaklaşık 1 yıldır ilaç kullanıyorum ve 4 yıldır fitness yapıyorum kullandığım ilaçlar aşırı hacimlendirdi beni vücudum sarktı yanaklarımda yağ tabakaları oluştu genişliyorsun

ilaçların kilo aldırma nedenlerinden biri de aşırı iştah artması.
iştah kapatan takviye ürünler kullanılabilir.
tabi spor ve diyet şart.

NaftalinKokusu

sevgili naftalin, ben bu önerileri yaparken bizzat kendimin ve çevremde gözümle gördüğüm sonuçlardan bu tavsiyeyi yaptım. Ben 15 yıldır olanzapin kullanıyorum, ne kadar iştah açtırdığını da bilerek bu yorumları yaptığımı belirtmek isterim. Spor yapmama gibi bir lüksümüz yok bu tedavi yönteminde

hayal_prensi_ank

haklısınız ama ben artık sıkıldım birtek spor değil ben salona gittiğim dönem sadece kilomu korudum olduğum yerde saydım beselenmemi düzenleyemediğim için bi aşama kaydedemedim zaten kalabalık ortamlarda daraldığım ve salonda insanların bana itici yaklaşımları sonucuda gitmeyi bıraktım hayatımın birtek bu alanında değil her alanında ne yaparsam yapayım yerimde sayıyorum ders çalışıyorum kafamı tam veremiyorum dershaneye gidiyorum arkadaşım yok 2 senedirde görüştüğüm kimse yok zaten elimden geldiği kadar çalıştım insanların gezip tozup eğlenerek yaptığı çalışma için ben kendimi çok zorladım kafamı çok zorladım aklım başka yerlere gitti kendimi kontrol edemedim yataktan çıkamadım 2 dakika ders düşünüyosam 20 dakika ilginç düşüncelerle uğraştım hiç arkadaşım olmadan dershanede dışlanarak bi dönem geçirdim ve bukadar uğraşın sonunda 90 bine girebildim hastalığım olmasaydı daha farklı olurmuydu bilmiyorum belkide ben kendimi avutuyorumdur ama her mücadelemde olması gerekenden az ilerlemekten yerimde saymaktan bıktım sanırım benim sinirim birazda bundan kaynaklanıyo ama şuan iyi gibiyim o dönemde çok zorlanmıştım artık bişeyler elde etmeye açılıcam teşekkür ederim herkese yanıtları için alıntılama yapmayı bilmiyorum kusura bakmayın

mevzuu
Kusura bakacak bir durum yok :)) Yaşadıklarınızı ve geçmişte çektiğiniz zorlukları çok iyi anlayabiliyorum çünkü bende aynı durumlardan geçmiş biri olarak. Kendini yalnız hissetme, herkesle aynı olmamız seni hayata küstürmesine izin vermemeye çalış. İstediğin zaman benden de fikir alabilirsin. Kendine iyi bak

Şizofren olabilir mi bilmiyorum ama okb gibi görünüyor. hatta vergi indirimi için rapor almaya hastaneye giderseniz sağlamdır ruhsal hiçbir bozukluğu yoktur bile yazabilirler... Forumda bu konularda uzman üyeler varmıdır acaba bu tarz konularda bizleri aydınlatsalar.

Antipsikotik ilaçlar genellikle kilo aldırır , iştah artırımı ve aşırı tatlı yeme isteği ortaya çıkartır .
Bu ilaçlara örnek olarak klorpromazin , klozapin ,haloperidol , olanzapin ve risperidon türleridir .
Benim değinmek istediğim uyarı bu ilaçları kullanırken günde 200 ml süt veya yoğurt tüketilmesidir . Mide , barsak ve böbrek rahatsızlıkları vermemesi için düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir . Yan etkileri azaltır ve sindirim rahatsızlıklarının önüne geçilmiş olunur.

*DORLİ*

olanzapin dehşet aldırıyor kilo. keşke hiç gelmeseydik dünyaya diyorum bazen
sonra da bakıyorum hayat güzele benziyor oturup izliyorum bir film gibi insanları

iyiki burası var
gerçek hayatta kimse anlamıyor bizi

Bir sıkıntısı daha var bu ilaç kullanımında dile gelmeyen . Aşırı sigara içme isteği ile kahve tüketimi çoğalır.
Erkeklerde göğüs büyümesi yapar çünkü bu ilaçlar içinde kadın hormonu östrojen artırıcı madde var .
Zamanla ilaç doz değişiminde bu etkiler azalır .

*DORLİ*

östrojen hormonunu tam olarak artırmıyor.
onun yerine prolaktin denen hem erkekte hem kadında bulunan bir hormonu artırıyor.
bu hormon kadınlarda doğum sonrası süt gelmesini sağlar
erkekte de orgazm sırasında zirveye çıkar ve uyarılmayı engeller.

bu hormon yükselince erkekte testesteron baskılanır ve düşer
bizde sanarız ki östrojen hormonu yükseldi
aslında dolaylı olarak yükseltiyor. testesteron düşünce östrojen daha aktif duruma geçiyor.
olay bu

Üst Alt