Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni miyim yoksa bipolar mı bilmiyorum! Nasıl anlaşılır?

benkım

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
2sı aynı degılmı yaaa sımdı arastırdım şizofren yazıyorum şizofreni cıkıyo ama doktor sen bipolar hastasısın dıyo ama ben o şizofren şikayetlerım aynısı bendede oluyo ne yapayım ben sımdı

kardes ses duyuyorsan halusunasyon goruyorsan gerceklerle ortusmeyen dusuncelerın varsa bunalara ınanıyorsan ruyayla gercegı ayırt edemıyorsan sızofrensındır.Tabı sızofrenılerın cesıtlerı var paronoya yapıosan ınsanların sana karsı planları olduklarını takıp edıldıgını dusunuyorsan felan paronoıdsındır . Ayrısmamıs sizofreni basit sızofrenı gıbı cesıtlerıde vardır ama doktorlar en ıyısını bılı takıp surecınden sonra aılenlede gorusup halın hakkında bılgı aldıklarıdna doktorlar gozlem yaparak en dogru kararı verırler.

Uzun süre tedavi olmadan bunu anlayamazsın kardeşim. O yüzden doktorumla uzun bı sure ilaçların oturana kadar sıkı fıkı olmaya bak yoksa kurtaramazsinn durumunu o şekilde kendini ve hastalığını daha iyi tanır ona göre hareket eder uyum sağlayabilirsin.

Sizosalgun dedıklerın hepsı oluyo aynen ole hayallr takıp edılme vs
Breh81 21 yasından berı ılac kullanıyorum butun ılacları denedım 25 tane doktor degıstırdım yıne fayda yok ılaclar az gelıyor
Sizosalgun bipolar dakı sikayetler ve şizofren şikayetlerıyle bırlesık bende sımdı ben neyım yanı onu anlamadım

benkım
Tam anlamıyla kimse iyilesemiyo ki zaten iyileşmeye değil hayatını sorumluluklarıni yerine getirmeye çalışmak lazım hastalığı 2 plana atmadan hayat surmuyo bunuda ilaçlar daha kolay hale getiriyor ben ilaclida ilacsizda zor dönemler ataklar geçirdim şükür kimseye bişi yapmadım iyi insan olmaya sorumluluklarini yerine getirmekten başka bı şansımız yok üzgünüm.
benkım bende şizoaffektif var istersen bı araştır dediklerine benzettim ama doktorun bunu daha iyi belirtir

Son düzenleme:
Şizofreni hastalığı ile bipolar bozukluk arasındaki fark nedir?

Şizofreni hastalığı ile Bipolar Bozukluk arasındaki fark nedir arkadaşlar ?

şizofreniyi kabul etmiyorum her şey gerçek

Sizofrenide psikotik sorunlar ve duygusal küntlesme veya düzlesmeyi ön planda oluyor genelde.
Bipolar bozuklugunda duygudurumu degisimi ön planda oluyor.

Bipolar bozukluk duygudurum bozukluğu olarak sınıflandırılırken, şizofreni bozukluğu gerçekçi ve hayali deneyimlerin birbirinden ayırt edilemediği sanrısal bir bozukluk olarak kategorize edilir.
ÖzgürKız ın dediği gibi neyin ön planda olduğu önemli çünkü bipolar da gerçeklik kopuşu olabilir. Ki bende oldu.

Bildiğim kadarıyla Bipolar daha saldırgan oluyor. Bu yüzden Depakin kullanıyorlar.

yoooo ben depakın kullanmıyorum saldırgan degılım bı kere

benim tanıdığım iki kişi kullanıyor taşkınlık durumları için sanırım

Lityum vermişlerdi bir de.

-sungate
Saldırganlik geçirilen atağa o anki düşüncenin yoğunluğu ve bozukluğuna bağlı birşey su daha saldirgandir diyen daha hiç görmedim tamamen uydurma bisiy.

ben neyim bu hastalık nedır :)

şizoaffettif bozukluk yazıyo nasıl anlatsam daha dımın burda gordum bipolar şekıllerı mı var yanı baska adıyla pipolar hasta adı gıbı anlatamadım bana yardım edın ne demek bu ben anlatamıyorum derdımı kımseye konuya yardımcı olursanız anlatıcam bipolar mı bu baska adı ne varmı ne denıyor aklıma gelınce yazıcam

şizoeffektif demek bazen bıpolar bazende sızofrenı ozellıklerı gosterıyor demek ıkısıde cok sıddelı olmasada mevcut demek.

demekkı ondan işe almıyorlar benı ama ınternetde şizofreni az degıskenlık yapar dıyo yanı az dıyo şizofren olur dıyo

şizofrenı bıpoları almazlar hatta depresyon hastalarını bıle almıyorlar cunku calısma psıkolojısını kaldıramaz dıye dusunuyorlar bıpolar yada sızofren yada sızoeffektıfsen ekpss tek cozum gbı özel bıle almıyor cunku devlet harıc dıgerlerı maksımum fayda saglamak ıster .

Şizoaffektif bozukluk, şizofreni ve duygudurum bozukluğu öğelerinin her ikisini de içerir.
Psikotik belirtiler gerçeklikle temasın kaybolması anlamına gelir, halüsinasyonlar (aslında var olmayan şeyler görme ya da sesler duyma) ve delüzyonlar (yanlış, sabit inançlar)
Duygudurum bozukluğu belirtileri çok düşük ya da çok yüksek ruh hali, enerji ve iştah değişimleri, konsantrasyon bozukluğu ve günlük işlerin yerine getirilmesinde yetersiz kalma vardır
Şizoaffektif hastalık bu iki belirti grubu arasında yakın bir bağlantı kurar. Şizoaffektif bozukluk, şizofreniyle birlikte, en sık görülen ciddi psikiyatrik bozukluklardan biridir

bide şunu demek ıstıyorum yazın farklı kışın farklı oluyom doktora anlatıyorum ilaçları kullan gecer dıyo bide sunuda ilave edıcem ensem çok agrı yapıyo ilaçları kullanınca gecıyo agrı kesıcı aktarcıdan otlar aldım olmadı kahve içtim olmadı alkol aldım gecmedı doktora gıttım emar cektırdım yıne gecmedı ilaç kullandım gectı benım sorun ensede mı ordan mı gelıyo duygular Sizosalgun

yeniengelli

evet dedıgınde haklısın bırı benı yoneltıyo ne ısterse yapıyorum doktora anlatıyorum olur bole seyler dıyo gecer dıyo zar zor iş buldum ama kendımı kontrol edemıyom içimden ses sunu yap surayı supur bole sole karsındakı ksıye yapma sununla konusma evlenme ona takılma bırcok sey en yakın arkadaslarıma kaybettım ama sunu solemek ıstıyorum ıcımdekı sesı yapınca karsımdakı kısıler benı cok sevıyo ama ben sevmesını ıstemıyom ne yapmam lazım

Şizoaffektif bozukluğun klinik belirti ve bulguları, bütün psikotik bozukluklar ve duygudurum bozukluklarının belirtilerini, değişen bir seyirle içerir bu nedenle belirtileri kişiden kişiye büyük oranda farklılık gösterir.
Eşzamanlı şizofreni ve duygudurum belirtileri olan hastalar genellikle antipsikotiklerle birlikte antidepresan ya da timoleptik (duydugurum dalgalanmalarını engelleyen, düzenleyici)ilaçlarla tedavi edilir
Doktorunuza ile açık ve net şekilde sorunlarınızı aktarın doktorunuzun tedavi şekli yada doz miktarı ayarlaması ile sıkıntılarınızdan bir nebzede olsa kurtulacağınızı umuyorum

yeniengelli ben 2008 den beri hastayım bu tanı kondu 13 doktor 22 ilaç degıstırdım yaramıyo kıme gıttıysem anlamıyor benı arkadasım bıle yok işi dusen arıyor benı bn kıme anlatayım derdımı onuda sole barı

Bende Atipik psikoz hastasıyım Diğer psikoz türlerinden farklı olarak atipik psikozda birçok belirti bir arada görülebilir. Bu nedenle teşhis ve tedavi edilmesi en zor psikoz türlerinden biridir
7 sene onlarca doktorun ardında sadece ilaç yazdırmak için hiç tanımadığım bir psikiatri bir doktoruna gittim
Söylediği tek şey böyle olmaz ilaçlarını değiştireceğim dedi ve 3 senedir hayatım ilaç değişiminden sonra düzene girdi
Pes etmek yok

En ağırı ilaçları bırakmak bence
O zaman paraşütsüz yere çakılırsın
Doğrusu kimse tutamaz

9 buçuk yıl oldu bana bir adım öteye bile 40 yıl düşünüp öyle gidiyorum. Çok çalıştım AMA bu kullandığım ilaçlar sayesinde oldu yalana gerek yok.

dogandemirci11

haklısın bu olayı bastan anlatmk ısterdım ama iş yeri zorla goturuyor bende cok zor iş buldum benı kaybetmek ıstemedıklerını soluyorlar bıde ilaçları kullanmadıgım zaman ENSEMde buyuk derecede agrı olusuyor duramıyorum ve calısamıyorum çalısmayıncada bakan olmuyo annem oldu bıde alkollu babam var oda aldıgı maası kendı yıyo daha anlatayım mı ıster mısın ne zorluklarla yasıyorum

benkım Anladım seni nerede yaşıyorsun istanbulda yaşıyorsan bir de erenköy ruh ve sinir hastalıklarına git diyecektim
Durumunu anlıyorum bende işsizim anne ve babamında bir ayağı çukurda ne yapacağımı bilmiyorum ,işini kaybetme bu arada ,çalıştığın insanlar da iyi birileriymiş
bunların dışında ne gibi zorluklar çekiyorsun yaş kaç?

dogandemirci11 anladıgın ıcın tsk ederım iş yerındekı abılere dogru solıyınce kızmıyorlar daha cok sevdıler ama iş basvurusuna gıttıgım yerlere dogru soledım sadece buraya yalan soledım form doldururken yalan attım ondan sonra dogru soledım ben buyum dedım onlarda arastırmıs saten sımdı saolsunlar bırakmıyorlar dedıgım gıbı hata yapma ona gayret edıyorum kafam yoruluyor ama mutluyum içimdeki sesi dınlıyorum benı goturuyor yoneltıyor benı ne zaman doktora gıtmemı o soluyr hocaya gıdeyım dedım bulamadım bulsam bıle gıtmedım ızın vermedı ıcımdekı ses 35 yasındayım denızlıde yasıyorum abımgıl var 2 tane takılıyorum ama benım sıkayetler neden yazın artıyo onu arastırıyorum

Üst Alt