Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni, okb, ankisiyete bozukluğu, kronik depresyona hangi oranda rapor verirler?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar şizofreniden 100 de 45 oranında raporum var. Ama düzenli olarak gittiğim bir doktor bende okb ve ankisiyete bozukluğu ve kronik depresyon teşhisleride koydu. Bunlardan da rapor alsam rapor oranım toplam kaç olur. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Butunuyle farkindayim

Ayri ayri rapor veriyorlar mi bunu cozer

şizofreniden niye 100 de 45 oran verildi

Şizofrende Tedavi ile kısmen düzelen %45 tadavi ile düzelmeyen %80...okb %30 depresyon ve anksiyete aynı değerlendiriliyor en fazla %20..Ama doktorun sizi iyi değerlendirmesi gerekiyor...Sağlık bakanlığı psikiyatrik hastalıklar için ne oran verileceğine dair genelgesi var Ancak yine de son sözü doktorun ve heyet veriyor..isterse %100der isterse %45 der..heyete kalmış..

Evet eğer şizofren ve okb tanısı varsa tek raporda şizofren +obsesif kompulsif bozukluk yazıyorlar ve % oranlarıda ayrı ayrı yazıp toplamı sonuç bölümüne yazıyorlar..Ama dediğim gibi Son karar heyet doktorunun vereceği orandır..

Oguzhan55

Tesekur ederim karisik ankisitiye defresif bozukluk budami ayri oluyor

Depresif bozukluk hakkında uzunca bir yazı yazmıştım Ama hangi başlığa yazdım hatırlayamıyorum ..depresif boz depresyon demek karışık anksiyete yaygın anksiyete Vs bunlar Tek başlık altında ansyete kaygı bozukluğu demektir..

Şimdi şöyle izah edeyim Sana şizofreni tanısı konmuşsa ve okb tanısıda varsa raporda ikisini de değerlendirirler çünki şizofren okb tamamen farklı hastalıklar Şizofren içinde okb de olur ama genelde ayrı bir hastalıktır ve oran vermek zorundalar mesela okb ye 75 de verebilir 30 da.şizofrene 45 de verebilir 80 de.tamamen heyete bağlı..bu iki tanı varsa diğerlerini değerlendirmezler..

Oguzhan55

Bende kaygi yokki hocam ben onu anlamadim hrralde bu ay tesisim degisir

Oguzhan55

Şikayetim halisasyonlar gormek tv deki olayda sanki ben varmisim gibi kimseye guvenmemek kimseyi sevmemek birde oncedende kendime zarar verirdim son 4 aydir baska doktora gectim normalde 3 yildir gidiyorum psikyatriye bu doktorda 4 aydir norodol sereguel xanax1mg yaziyor bu hocam

Oduna çevirir o ilaçlar adamı. Akineton vermemiş, hayret.

rivotril
Şizofreni Ama organik olmayan psikoz ada benziyor
Seslerde duyuyor musun seni yönlendiren..Peki bunların saçma olduğunu kabul ediyormusun.yada eyleme geçiyor musun Yada etrafındaki kişiller sen şunu yaptın sen bunu yaptın dediği oluyormu..

Aynen duyuyorum birde motorsiklet suruyordum icimdeki ses freni birak dedi arabaya carpttim 1 ay evde yattim

Oguzhan55

Oguzhan55

Ben bunlari doktora dedim hala bu ilaclari veriyor napacam bilmiyorum

Tamam ilaçların iyi İyi yazmış Şikayetleri ne onlar iyi gelir

Oguzhan55

Peki tam tesisimi ne zaman katar birde ben sizofreni olmak istemiyorum hocam

Kim istiyor ki:))senin raporun sürelimi Heyetemi gireceksin

Ama benim suanki tesisimde karisiknankisiye defresif bozukluk yazmis 4 aydir bu doktordayim

Benim rapor var surekli 46

Şikayetlerini şizofreni gibi duruyor bence şizofren...Ama o doktor öyle görmüş Öyle kanaat getirmiş..buna bir şey diyemem..

Oguzhan55

Tesekurler hocam 19 da yine gidecem kesin her ay geleceksin diyor dur bakim sagol tesekur

Ama heyete gireceğin zaman Şizofren hangi doktor demişse oradaki kayıtlarınıda götür

Rica ederim İyi geceler

şizofreni,şizotipal bozukluk ve delüzyonel bozukluk toplam rapor oranları

şizofreniden 45 oranında raporum var. bakırköyde geçen 10 gün yattım . epikirizime şizofrenin yanında şizotipal ve delüzyonel bozukluk yazmışlar. yüzde kaç oranında rapor alabilirim hepsinin toplamından

Üst Alt