Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olabilir miyim, belirtiler uyuyor mu?

ekinsipahii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben galiba şizofren olduğumu düşünüyorum, Zamanında bazı uyuşturucular kullandım, Ve mesela bazen sokakta yürüken İnsanları şeytan veya melek zannediuorum,ama artık zannetmiyorum Ve İnsanlar düşüncelerime cevap veriyo gibi oluyor, ÖRNEK:Ben mesela O tam bi gerizekalı diyorum, O anda bir saniye içerisinde sokakta birisi konuşurken aynen harbiden gerizekalı diyip gülüyo. Ve adamın ağzıma bakıyorum adam harbiden konuşuyor, Ve dediklerimi söylüyor. Bende bunu kafamda sanki bana söylemmiş gibi oluyorum. Tam olarak sizin yaşadığımız nedir veya psikoz tam olarak ne oluyor, ayrıca şuanda insanların haraketlerinen bazı anlamlar çıkarıp o an ne düşündüklerini çıkarabiliyorum bazen, Gerçekten bi kaç kere Düşüncelerini çıkarabildiğim zamanlar oldu ama insanlar genelde o konuda insanlar yalan söylüyor ve geçmişte çok şey yaşadım ve hayat okulu gibi bişeye gittim hatta hayat üniversitesi master derecesi denebilir, Oyüzden çok güzel yorum yapabiliyorum insanlar hakkında,Ve yaşadığım şeylerin bana bunları verdiğini düşünüyorum Ve yaptığım şeyde tamamen yorumlar ve doğrular, insanların yüzüne şeytanları görüyorum veya düşüncelerinizi anlayabiliyorum gibi bişey hiçbi zaman demedim dememde

Sorun şu
Şizofreni böyle başlayabilir mi ?
ben bazen korkum oluyor ama onunda sebebi insanlar galiba benim deli olduğumu düşünüyor diye bu benim korkum çünkü ben deli olduğumu düşünüyorum insanlara biraz çaktırıyorum arada ama anlamıyolar insanlar çok salak geliyolar bir akıllı benim gibi geliyo bu dünya bana, ama yanlız olmayı sevmiyorum ve arkadaşlarımlada iyi geçiniyorum iyiyz hepsiyle

ailede şizofreni olan biri yok babam bipolar hastası ama

Kardes uyusturucu kullanimi ilerde sizofreniye cevirebiliyor bidr dediklerinden anladigim kadariyla paranoya yapmissin allah muhafaza ilerde paranoid sizofren olabilirsin dusuncelerini bos seylerden cevir kendini mesgul et uyusturucuyu birak zaten sizofrenidede halisinasyon gorebilion dikkat et derim.

Şu an şizofren olmuşsun.

Koşa koşa pskiatriye git, eğer çok geç kalırsan bu rahatsızlığın kronikleşir yani kalıcı olur. Uyuşturucu kullanmaya Devan edersen şu an yanmakta olan beynine benzin dökersin, onun için derhal dokta git.

Koşa koşa git yada otur delirişini seyret.....!!!!

Şizofreni ile alakası yok doktora uyuşturucu kullandıgınızı mutlaka söyleyin size maddeye baglı psikoz teşhisi koyacak eger uyuşturucu kullandıgınızı söylemezseniz yanlış ilac yazar şu anki durumdan beter olursunuz anlayacagınız madde kullanmakta bu belirtileri gösterir sizuyuşturucu ile kafayı bu hale getiriyorsunuz bizim de dogal halimiz bu aradaki fark bu yani

Ilk olarak Allah sizofreni hastalarina saglik versin, Sizofreni cok zor bisey, arkadasim bize 3 saat anlatmisti, isigin icinde bi adam goruyomus o onla konusuyomus oda gercek hayatta konusuyomus falan, ve empati yaptigimda ne kadar zor bisey oldugunu anladim ve Hepinize desteklerimi iletiyorum, Psikoz yapmiyor mu uyusturucu kullanimi, Yoksa sizofrenide mi yapiyor :eek:

Ayrica uystuculari kullanirken cocuktum herseyi duzeltip doktora gidip daha sonra tekrar kullansam 23 yasinda falan suan 18 gasindayim yavas yavas ergenlikten cikiyorum, bazi aile fertlerim hergun iciyolar

Ben sizofren miyim suan

Bi kere insanlara anlattim ama onuda Onlari goremiyorum diye olmustu, uzuldum bi kizi seytan zannediyodum ve ozamanlar gercek zamnediyodum onlari ve Yazin bi köyde herkese melek seytan diyip diyip durdum ama ondan sonra uzun bi sure sonra Duzeldim ve suan 2 senedir kimseye anlatmiyorum cunku gercek olmadiklarini biliyorum ve baya nadirlestiler ozamanlara gore, ve bana dudugdurum bozukluğu ilaçları verdiler ozamanlar ben kimseye söylememiştim harbiden daha beter oldum

Son düzenleme:
Senin üzerinde kelimelerin hiç bir tesiri yok
Derhal pskiatri doktoruna git.
Yok gitmiyorsan bu konuyu kapat.

Yorum yazmak yerine doktora gitmelisin.

Sizofreni hastaları sizofren olduklarini kabul etmezler genelde . Uyusturucu beynin yapisini bozuyor sizofrenidr beyin hastaligi zaten ondada beyin bozuk hayal mekanizmasi cok calisiyor gercekle hayali ayirt edemiyor. Sizofren hastasisin xemiyom ama uyusturucuya devam edersen ilerde olabilirsin.

Adam cümle kuramıyor konuşma yetisi dahi bozulmuş, büyük ihtimallede bonzai içiyordur.
2 yıldırda piskoz yaşıyor.

Tedaviye cevap verirse şizofreni değildir.
Cevap vermezse büyük ihtimalde cevap vermeyecek o zaman şizofren tanısının alır.
Sonuçta 2 yıl piskoz ve madde kullanıyor.

Beyin hassastır

Yakında ilk iş onu yapacağım zaten :)

uyuşturucuyuda bırakalı 5 ay oldu. Artık bidada içmem, o kafamın içinde oluyo tüm olaylar

Üst Alt