Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olan abimin 2022 maaşına bağlanması için ne yapmalıyız?

bıktım77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Umarım yardım eden arkadaşlar çıkar. Bizim sorunumu şöyle:
41 yaşında bir ağabeyim var eskiden beri ruhsal sorunları var bize zamanında çok çektirmiştir(annemi dövmeye kalkmalar,kırmalar,dökmeler gibi) neyse çok uzatıp konuyu dağıtmayacağım şuan bizimle yaşamıyor yaşayamıyoruz açıkçası kendisi de istemiyor

şuan hiç bir geliri yok hayatında hiç çalışamadım hep anneannemin emekli maaşıyla geçindi hiç evden çıkmıyor hep evde artık daha sinmiş durumda kırıp dökmeler saldımaları yok. Gel gelelim anneannem vefat etti doğal olarak emekli maaşı kesildi

şimdi ben 3 ayrı eve(kendi evim-annemin evi ve ağabeyimin evi) kira ödemek zorunda kalacağım. Tabi bu benim için çok çok zor.
Annem onu 2011 yılında maaş bağlanması için erenköye götürmüş orada kendisine kronik şizofren+psikoz ve bi hastalık daha var hatırlayamadım şuan teşhisi konmş fakat raporu sgk kabul etmemiş çünkü üzerinde engellilik derecesini gösteren bi ibare yok sadece hastalık adları yazıyor. Annem doktorla konuştuğunda pek ilgilenmemiş bu rapor böyle diye başından savuşturmuş.

Şimdi sizden ricam;
Nasıl bir yol izlemeliyiz ne yapmamız nereden başlamamız gerekiyor hiçbir şey bilmiyoruz o raporla bişeyler yapılabilir mi ne olur yardım edin çok bunaldım.
Şimdiden yardım eden herkesten Allah razı olsun.

Sosyal dayanışma vakfına gidiniz
Bunlar yeni rapor almamız için kağıt verir
O istek kağıdı hastaneye
Artık hastane yeni sağlık rapor çıkarıp sosyal dayanışma Vakfı'na gönderir

bıktım77
abiniz için SGK'ya gitmişsiniz ve bir rapor götürmüşsünüz.
SGK'ya yetim aylığı için mi başvurmuştunuz? raporu siz kendiniz mi aldınız yoksa sgk sevkiyle mi almıştınız?

bahsettiğiniz rapor şu şekilde mi düzenlenmiş?
engelli sağlık kurulu raporunun ön ve arka yüzü için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/sa...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946

engelli sağlık kurulu raporunun sonucu kısmında özür oranı yazıyla ve rakamla yazılmış mı?

Tekrar merhaba
sosyal yardım dayanışma vakfını aradım biz kağıt vermiyoruz siz kendiniz hastaneye gidip kendiniz rapor alacaksınız diyor Allah aşkına şunun nasıl yapıldığını madde madde yazarmısınız ilk önce nerden başlamalıyım
bide şizofreni olduğu için yeni alacaım raporu normal bir devlert hastanesinden alabilir myiim yoksa illa akıl sağlığı ile ilgili bir hastaneye mi gitmem gerekiyor
şimdiden tşk ederim

teşhiste
kronik şizofren + mental retardasyon yazıyor 2011 de verilen raporda engellilik derecesi ne olur
umarım birileri yardım eder :(

bıktım77
önce rapor vermeye yetkili olan herhangı bir hastaneden engellı oldugna dair rapor almanız lazım.hastanede rapor başvursunda hangı amaç için istediğinizi belgeye işletmenz gerekıyor evde bakım maaşı,2022 maaşı engellı kımlıgı vs gibi.rapor aldıktan kerri vakfa gidersniz başvuru yaparsınız .(başvuruyu kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından yapılması hâlinde vekâletname örneği ve yetkılı hastaneden alınmış engel oranının yazılı oldugu raporla başvuru yapılır)başvuru yaptıgınıza dair belgenızı vakıftan alırsınız .evinize durumunuzu incelemeye bilgilerin dogrulugnu teyıt etmeye vakıftan heyet gelır ve heyetın raporuna göre kurul toplanır ve olumlu yada olumsuz 1 ay gibi bi sürede cevap verilir

Üst Alt