Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olan kardeşimin üzerine dükkan var. Vergi indirimi nasıl alabilir?

Mihrimah01

Yasaklı Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Kardeşim esnaftir dükkanı vardır. Kardeşim şizofreni hastasıdır 2 yıldır. 25 yaşındadır. Askerden önce 2010 yılında ilk sigorta giriş tarihi ve 1700 prim günü vardır. Kardeşim çalışamıyor rahatsızlığından dolayı 2 yıldır. Babam yatırmakta iş yerinin vergisini kardeşimin primlerini babam odemekte . kardesim calisamiyor . Ailesi 2 cocugu var. Babam cok zorlaniyor . Kardesimin devletten bir hakki varsa faydalanmasini istiyorum 2 cocugu icin kardesimin vergi muafiyeti veya vergi indirimi veya malulen emeklilik gibi hakları varmıdır. Ne yapabiliriz.?

Kardeşinin özür derecesi kaç ? Yüzde % 60 ve üzeriyse 1800 gün primle malulen emekli olabilir..

Daha özürlü raporu çıkaramadık. Nasıl nerden basvuralim ona karar verirsek .vergi indirimi olur mu malulen mi olur . Hangisi karar versek kuruma başvuracağız.

Gaziantep'desiniz. Ankara'dan doğuya gitmedim ama size en yakın TIP FAKÜLTESİ / PSİKİYATRİ servisine randevu alın. Poliklinikte doktor kardeşini muayene eder. Uygun görürse HEYETE sevkeder. Bu heyette en az 2 tane Prof. veya Doç. olur. 5-10 tane de asistan doktor falan olur. İnceleyip özür derecesini belirlerler. Sonra tıp fakültesinin dekanlığına yazı gider. İmza işleri bittikten sonra kardeşinin özür derecesini gösteren raporu alırsınız. Diğer sorduklarınızı cevaplayamıyorum. Daha bilgili arkadaşlar bilebilir.

Teşekkür ederim. @porsekusyon . Evet dükkan ve vergi indirimi hakkında bilenler yazarsa sevinirim

mehmet b.

vergi indirimini çok bir anlam ifade etmez aslında. Ama sanat erbabı statüsünde ise, ödenen gelir vergisinde aylık 100 tl avantaj sağlar.

Eğer hastalık ilk sigortalı olunan tarihten sonra olmuş ya da zamanla ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeye ulaşmış ise, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gin primle malulen emeklilik mümkündür.

Not: Askerlik yapmışsa, yapılan süre borçlanılabilir ve böylece emekliliğe temel olan sigorta başlangıç tarihi borçlanılan gün kadar öne alınabilir.

Eğer maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak işgücü kaybı yoksa, ama sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, bu durumda erken Yaşlılık emekliliği mümkündür. Bunun şartları da:

bagkur.PNG

OturanBoğa teşekkür ederim. 1997 de ilk sigorta girişim var 5 ay 150 gün. Sonra işten ayrıldım ve 10 yıl sigortam yoktu . 2007 de bağkur ödemeye başladım. 10 yıldır bağkur ödüyorum. Şimdi ben kaç yıldan beri sigortalı oluyorum 10 yıl mı. 20 yıldan beri mi . Arada ödemediği 10 yıl boşluk var . Hangisi oluyor ?
Sigortalılık süresi nedir .benim için hangisi doğrudur

mehmet b.

gün/ay1997 yılı sigorta başlangıcı sayılır (eğer o tarihte 18 yaşı dolmamışsa, o zaman emekliliğe temel sigorta başlangıcı 18 yaşını tamamladığınız gün sayılır)

Üst Alt