Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olması sürücü belgesi almaya engel mi?

Mrb doktor ile görüşüp aile hekiminizin sağlık kuruluna sevki ile 3 ay- 6 ay - 1 yıl- 3 yıl veya 5 yıl kontrol şartı ile ehliyet alabilinir.

*DORLİ*

aile hekiminden sonra devlet hastanesindeki uzmana gideceğim, raporu o onaylayacak;

il sağlık kurumuna gitmiyorum galiba öylemidir?

Sağlık kurulundan onay alınca il sağlık kuruluna gideceksin oradan trafik şubeye başvuracaksın . Mutlaka kontrol olma zamanını yazdır raporuna 6 ay mı 1 yıl mı o ibareyi unutmamak gerekir.

Ehliyet konusunda = Tedavi olduğun hekim onayı ile sağlık kurulundan süre şartlı sürücü olur raporu alman gerekir . Hekim sürücü olur onayı verirse önce sağlık ocağına gideceksin devlet hastanesi psikiyatri bölümüne sevk yaptırarak sağlık kuruluna gireceksin . Onaylı raporu alınca il sağlık müdürlüğüne ve trafik şubeye gideceksin .

ahmet75
Bende %45 ayrışmamış şizofren raporu var. İlk ehliyetimi 2001 de almıştım. Şimdi 2027 yılına kadar geçerli yeni ehliyetim var. 1-2 yılda bir kontrol falan gibi şartlar da yok. :)) Ne mutlu Türk'üm diyene !

Sizosalgun
Hasan Mezarcı, bu yazdıklarınıza en bariz örnek olarak aklıma gelen kişi... Kendini mesih ilan etmişti. Araştırırsanız ilginç bilgilere ulaşırsınız.

Şizofrenlilere neden ehliyet vermiyorlar Trafikte tehlikeli mi oluyorlar.
Lütfen bilgi veriniz
alenot
@-DORLION-
ahmet22
Trafik canavarı mı oluyorlar

Sizosalgun

basit şizofrenide agır sen kendinkini hafifmi zannediyosun aldanıyosun kurtulamazsın şizofreninin çeşitleri arasında var zaten basit şizofreni puanlamadada aynı ++ şizofreninin en iyi huylusu tedaviye cevap vereni paranoid tip şizofrenidir kitaplar böyle der

@yalniz06 Erdal :) kullanılan psikotik ilaçların yan etkileri fazla olduğu ve karar vermekte zorluk , reflex düşürme ve dikkat dağınıklığı yaptığı için ehliyet önerilmiyor . Kişinin kullandığı ilaca adaptosyonuna , tedavisinin devam ettirip ettirmediğine , yan etkilerin düşüklüğü ile günlük hayata uyumuna bakılarak sürücü olur denir .
Katatonik şizofren durumu varsa daha riskli sürücü olması .

@yalniz06
bi canavar varsa oda şizofren olmayan kategorisindekiler :) şaka şaka

ya , şimdi bazı ilaçlar hatta çoğu ilaç uyku yapıyor mesela invega ,olanzapin (zyzapin,rexapin,zyprexa grubu) , xanax , gibi ilaçlar uyku yapıyor ondan direksiyon başında uyumasın diye.

Şizofreni hastasıyım araç alıp kullanabilirmiyim???

Merhaba dostlar. %62 şizofreni ve OKB hastasıyım. Raporum diyelimki %90 oldu ehliyetim iptal olurmu. Vasi tayin ederlermi yanı aracı hem kendim kullansbilirmiyim. Saygılar

themoon

Raporu ne için aldığınız belirleyici oluyor. Emeklilik için heyete giriyorsanız, o heyet sürücü belgesi varsa onun iptali için emniyet'e yazı yazabilir. Ama diğer rapor işlemlerinde heyet sürücü belgesini sorgulamaz...

Oranın %90 olması da doğrudan vasi atanmasına neden olmaz. Ama heyet rapora "vasi tayini gerekir" yazarsa, ya da siz "zihinsel" değerlendirme içeren bir raporla araç alımına başvurursanız, o zaman Noter ve Emniyet araç alımı için vasi tayinini şart koşar.

Ne yaptıysam Ehliyet alamıyorum bi akıl verin

Şizofreni raporum var ama arkadaşlar akşamları 3mg ilaç alıyorum sadece hizmetli memur oldum diyorum ama yinede vermiyorlar. Heyete cıktım seni izleyen doktoruna söyle o yönlendirsin dediler.

ne yapayım arkadaşlar akıl verin bana

yurt dışından mı gidip alayım yoksa başka yolu nedir bu işin ?

Senin doktor anladığım kadarıyla yurt dışında. Siz buradaki doktora sizi tedavi eden doktorun yurt dışında olduğunu söylediniz mi? ayrıca anladığım kadarıyla şizofren hastalarının ehliyet almasında bir problem var ki doktor sizden doktorunuzun yönlendirmesini istiyor. Artık nasıl bir sistemleri vardır bilemiyorum ama senin tedavi sürecini gösteren bir evrak göndermesi lazım doktorunun yada bir üst yazı. diğer doktorun ile görüşüp süreci hızlandırman lazım. diğer seçenek olarak burada bir doktora tedavi olursun bir süre ondan sonra onun yönlendirmesi ile tekrar ehliyete başvurursun.

Üst Alt