Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni/Psikoz hastaları hastalık süreniz ne kadar ve gittikçe halüsinasyonlarınız iyileşti mi?

Konular
30
Reaksiyonlar
249
Gittikçe işitsel halüsinasyonlar iyileşir mi ? Yoksa daha da kötüleşir mı?

sinüs dalgası gibi düşünün ama daha düzensizi gibi. Gittikçe kötü olmaz ara ara dönemlerde iyileşmiş gibi hissettiğiniz dönemlerde olacaktır. bu dönemlerde de ilaçları aksatmamak gerekli sadece.
her hastanın hayatının en berbat dönemleri olmuştur bir çoğu bunu geride bırakmıştır. ama gelecekte de olmayacak anlamına gelmiyor. kötü olunan dönemlerde doktorla irtibatı kesmemek çok önemli. bunu bazen biz fark edemiyoruz burada bizleri takip eden yakınlarımız devreye girmeli. elbet iyi olacağın günlerde olacaktır. geçmiş olsun

Dediğin gibi bazen bu semptom bazen iyi bazen kötü dediklerine tamamen katılıyorum
Ama şuan iyiyim bendeki sesler artık - rezidüel kalıntı semptomlar inşallah geçer teşekkür ederim.
@Ben_Claudius,

Son düzenleme:
%80 raporum var benim doktor bütün ilaçları kullanmışsın demişti

en çok küfreden ve intihar et sesleri duyuyorum

Kalabalıkta ve dışarıda bile mı yani net anlıyorsun ne dediklerini

kafamın içinde birileri konuşuyor birilerini görüyorum

Bende günde 1.5 paket sigara içen biriyim
Benim hastalığım da( atipik psikoz )
Çay ve sigara içmeden duramıyorum
Bu arada atipik psikoz şizofreni denilen bir hastalıkmıdır?

Ben dışarda sürekli kavga ediyordum hatta bir arabaya zarar verdiğim için mahkemelik oldum.Suratlı araba kullanıyordum.Sonra bana arabayı yasakladı ailem,şüphecilik vardı herkes bir araya gelmiş çalışmamı ve evlenmemi engelliyorlar sanıyordum.Ondan sonra hastaneye yattım.

Hatta bulaşıcı hastalığa yakalandım sanıyordum.

Şuan hiçbir sorun yok.

tanı konulalı 10 yılı aştı son zamanlarda işitsel halisünasyonlarda ciddi azalma var görsel olarak ise hiç halisünasyon görmedim.

Bir araştırmada işitsel halüsinasyonların ilk 10 yılda tamamen kesildiği ya da fazlaca şiddetinin azaldığı ortaya konulmuştur bu oran %87'dir.

Fısıltı falan duymam ama kafamın içindeki seslerin alevlendiği oluyor

@KırıkZihin,
Ömrüm boyunca hiç ses duyma olmadı. Sadece bir kez görüntü gördümdü.
Benim 13 yıllık düzenli bir tedavim vardır.

🤓 Şizofreniye rağmen çalışabilmek ve hayatı akışında yaşamak çok keyifli oluyor. Bu hayata 1 seferlik geldik. Tadını çıkartalım değil mi?

@Descartes,
Abi senin hastalığın çok hafif sen sadece sanrılar yaşıyorsun ve ilaç kullanınca da geçiyor ama biz gibi ağır vakalar birçok semptom yaşıyoruz halüsinasyonun dan tutta anksiyetesine kadar ama maşallah sen neredeyse sağlamsın tabi hayat hoş gelir😁
Bide kendine ben şizofrenim deyipte kendine haksızlık etme senin birşeyin yok tamam geçmişte zor zamanlar geçirmiş olabilirsin ama bizde geçirdik ve hala da geçiriyoruz ama kimse senin gibi hafif vaka değil bunu unutma.

@KırıkZihin, 🙂 Beni tanımadan yorum yapma. Ne yaşadığımı nereden biliyorsun ? 17 yaşında İstanbul Tıp fakültesinde şizofreni teşhisi konuldu Ben kendim koymadım 26 senedir antipsikotik kullanıyorum. Bugüne kadar 9 DEFA hastane yatışım oldu. Ben şimdi "hafif" vaka mı oluyorum ? Sen kaç defa yattın ?

Son düzenleme:
@KırıkZihin, kimin hastalığı hafif kiminki değil diye yarışa mı gireceğiz? Kimisinde halüsinasyon yoktur ama normal bir hayat bile yaşayamaz. Hezeyan diye küçümsemeye gerek yok, insanın akli dengesi gidiyor ve farkında olmuyor

@Descartes,
Ben seni buraya yazdığın bilgiler kadarıyla tanıyorum amacım senin hastalığını küçük görmek değil amacım senin sağlığına sevinmek ve cesaret vermek ama siz yanlış anlamışsınız bende de sanrılar oldu ama aklı dengemi yitirmedim ve hiç hastaneye yatmadım bu kadar hastaneye yatmış olmana üzüldüm keşke hiçbirimiz hasta olmasak .

KURTULUŞ ölümle bitmez.
Sizce de ben yanlış yazdım demi hayır yanlış yazmadımdı.
TEK KURTULUŞ YOLU ÖLÜMMÜDÜR?

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİRKİ GÜLÜM.
(Deli yürektemi söylenmişti yoksa bu cümle)

@KırıkZihin, Evet; buraya yazdığım bilgilere dayanarak psikolojimle alakalı yorum yapmayın. Bugüne kadar neler yaşadım, neyin mücadelesini verdim ? Bunları bilmeden "sen hafif vakasın" diye desteksiz yazmayın. Sizden cesaret almaya ihtiyacım yok.

Son düzenleme:
@aydünyavaz, Ölümdür tek gerçek.
10 dakika sonraki meseleyi kafaya takıp 5.dakikasında kalp krizinden ölen biri 5dakika boşuna stres yaşamıştır.
Ama belki de 10 dakika sonraki meseleyi kafaya takmasa 5.dakikasında kalp krizi geçirmezdi, bu da var.

Son düzenleme:
@Descartes,
Abi yanlış anladın galiba, seni küçümsemek gibi bir niyetim hiç yoktu.
Aksine senin şu anki haline sevindim, “maşallah iyi durumdasın” demek istemiştim.
Belki kelimeleri doğru seçemedim ama kötü bir niyetim olmadı.
26 sene boyunca bu hastalıkla yaşamak gerçekten büyük sabır ister, saygı duyuyorum.
Hepimiz aynı dertten geçiyoruz sonuçta, kimsenin hikâyesi diğerinden hafif değil. Kolay değil bu yol .

Türkiye'de psikiyatri dalında gerek tedavi yöntemleri gerekse ilaç konusunda tıp çok gelişti ve gelişmeye devam ediyor.Forumdaki bütün arkadaslarim psikiyatrik tedavi konusunda hiç endişeye kapilmasin...

Tedavinizi aksatmayin arkadaslar.Allah dert vermiş dermaninida vermiş.

Üst Alt