Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni rahatsızlığım var. Ne zaman malulen emekli olabilirim?

snake00222

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 6 aydır psikoz tanısıyla hava değişimindeyim. doktorum gidişatın malulen emeklilik olduğunu söyledi.
sizlerden yardım istediğim konu benim karışık emeklilik hesabım. ben bir türlü işin içinden çıkamadım yardım ederseniz sevinirim.

2003 ağustos ayında emeklilik primlerim ödenmeye başladı. 2006 ağustosta göreve başladım. 30 ay daha hava değişimi hakkım var. onu da eklersek 10.5 sene felan primim ödenmiş olacak.
bildiğim kadarıyla her 5 senenin 1'i yıpranma olarak veriliyor. kıtaya çıktığım andan sayarsak yaklaşık 1.5 yılda yıpranmam var (alacağım 30 ayda dahil). 12 sene etti.ş
imdi ben emekli olduğumda 12 sene üzerinden mi emekli olacağım yoksa göreve başladığım andan itibaren yani 2006'dan hava değişimlerimin biteceği tarih 2014'e kadar olan 8 sene üzerinden mi emekli olacağım

bunu merak ediyorum.

Sigorta başlangıcınız 2003 olarak kabul görür ve 2006'ya kadar ödediğiniz primler hizmet birleştirilmesi yoluyla varolan hizmet sürenize eklenir. Yani siz 12 sene üzerinden emekli olacaksınız. Ben böyle biliyorum

Kamu çalşanısınız sanırım, yani 4c'lisiniz? 4c statüsünde olup malulen emeklilik talebinde bulunanlar, 5510 sayılı yasanın 25-26-27. maddelerine tabi işlem görürler ve aylığın hesaplanmasını düzenleyen 27. maddenin ilk fıkrası şu şekildedir:

"Malûllük aylığı; prim gün sayısı 9000 günden az olan sigortalılar için 9000 gün üzerinden, 9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır. Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır."​

Yani, sizin hizmet süreniz kaç olursa olsun, emekli maaşı hesaplanırken prim gününüz 9000 günmüş gibi işlem görecek.

Ancak iş tazminat hesabına geldiğinde, işte o zaman hesaplama hizmet sürenize göre yapılır.

malulen emeklilik şartlarında yazan 10 yıllık hizmet süresi tam olarak ne zaman başlıyor acaba?ssk primleri başladığı zamanmı yoksa göreve başladığım zamanmı?

zypexa hadi hayırlı olsun emekli olda ıslatalım rakı balık yaparız :)

2003 olmalı...

Bağkur'un bu konuda vatandaş aleyhine bir tutumu vardı ve buna karşılık açılan davaların hepsini kaybetmeye başlayınca, bir genelge yayınlayıp, "sigorta başlangıcı bağkur olmak zorunda değil, hangi statüde önce sigortalı olunmuşsa, sigortalılık başlangıcı o tarih kabul edilir" dediler. Ama şimdi o genelgeyi bulamadım.

Bu konuda sgk'nın sorun yapacağını sanmam.

teşekkür ederim bülent abi insanlara yardımcı oluyorsun burda allah razı olsun.bu arada kandiliniz mübarek olsun cümleten.

sizofren;
eyvallah dostum yaparız evelallah:)

Üst Alt