Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni rahatsızlığından %80 raporum var. Askerliğimi saydırırsam malulen emekli..?

Sakin_piskopat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam
Ben bu sitede yeniyim bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Ben 30yaşında şizofreni hastasıyım. 1996yılında sigorta girişim yapıldı.1450gün sigortam var 18ay üzerinden 13ay askerlik yaptım ızmir 600 yataklı askeri hastanesi ruh ve ruh sağlı bölümünden 45gün hava değişimim var.9ay önce ilk defa ilk teşhis psikiyatri bölümünden ilaç kullanım raporumda tanilarda
F20-ŞIZOFRENI,
F20ŞIZOFRENI,
F23-AKUT VE GEÇIÇI PSIKOTİK BOZUKLUKLAR.
AÇİKLAMA:AKUT ATAK.
TEŞHISLERDE ŞIZOFRENI,ŞIZOAFFEKTİF BOZUKLUK,SANSİRAL BOZUKLUK,ATİPİK PSIKOZ,ŞIZOFRENI yazıyor.
heyet raporumda ise
F29-KRONIK PSIKOZ.
ÖZEL DURUMA GÖRE TÜM VÜCUT FONKSIYON KAYBİ ORAN %80
ÇALİŞTİRİLAMAYACAGI IŞ ALANLARİ: ÇALİŞAMAZ yazıyor.

epikrizimde ise hastalık başlangıcı doktorumun gözlemlerinde on yıldır şizofreni hastası yazıyor.askerlik borçlanmasini ödesem malulen emekli olabilirmiyim.askerliğimin bi kısmıni ödeyebilirmiyim?emekli olabiliyorsam nereye neyle müracat etmem gerekiyor.

vergi indirime başvurmaniz için zaten iş yerinizden çalışma belgesi almaniz lazim ve deftardarlıga müracet etmeniz gerekmektedir ve sonuçta iş yerinize gelir emekli olmaniza gelince eger hastalığınız çalişmaya başladıktan sonra oluştuysa 1800 prim günü ve %61 raporla malülen emekli olabilirsiniz
vergi indirimi avantaji erken emeklilik için kolaylik sağlar ve maaşiniza az bir miktar ilave faydası olur

Teşekkür ederim %80raporum 96yılından girişim var vergi dairesine baş vurduktan sonra on ay eksiğim var çalışmaya devam edebilirmiyim

arkadaşim önce sen ne yapmak istediğini yaz yardimci olalim malülen emekli olabilmen için 1800 günün olmasi lazim prim günü bu yalniz
diger bi hususta hastalığının çalışmaya başladıktan sonra çıkmış olmasi lalzim yani işe engelli yada özürlü olarak başlamaman gerek
en son olarakda tek bi hastalıktan %60 ve üzeri rapor alman lazim bu malülen emeklilik için

ve şuan senin için en uygunu bu prim gününü tamamlayip 350 günü malülen emekli olmak için başvurman yeter li

Benim 96yılından sigorta girişim var epikrizimde ise hastalık başlangıcı on sene önce yazıyor yani özürlü olarak başlamadım sigortaya.günümun dolmasına on ay var zorlada olsa çalışmam lazım sigortamin dolması için.peki diyorumli vergi indirimine baş vursam çalışmaya devam edebilirmiyim ve emeklilik dilekçesini vermeden vergi indiriminin sosyal hayatımızda ne gibi faydalari var özürlü belgemle su faturası dışında nerelerde indirim haklarim var .heyet raporumda çalışamaz yazıyor .

Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün ve %60 rapor gerekli siz bu şartları taşıyorsunuz yapmanız gereken askerlik borçlanmasını yapmak (kısmı olarak ödeme yapabilirsiniz) müracaatınız da dilekçenize belirtmeniz yeterli ...... kadar askerlik süremi borçlanmak istiyorum diye..
1.yıl olarak sıkıntınız yok
2.rapor olarak ta sıkıntınız yok
3.tek dert prim süresi onuda askerlik borçlanması ile tamamla ve kuruma malulen emekli olmak için müracaatını yap.
Not:Sakın vergi ind.için müracaat etmeyin bunu size kim söyledi karar benim kararım ben malulen emekli olmak istiyorum size kim ne karışır.

Forumda biri bana öyle yazdı vergi dairesine başvur emekli olurken faydası oluyor yazdılar

Zaten malulen emekli olacaksın sana ne faydası olacak vergi ind. hakkının..

Malulluk dilekçemi vermeme daha on ay var artı 1sene kadarda dilekçe sonuçunü beklerken yararlanırim diye düşünüyorum vergi indiriminden ama vergi indiriminden nerelerde faydalanabilirim.nerelerde indirim oluyor.birde malullügumün onaylanması içinde vergi indiriminin faydası olduğunu yazdı bi üyeniz

arkadaşim askerlik borçlanmasida yaparsan 10 ay felan yok bak ne güzel anlatıp sana yardimci olmaya çalışıyoruz sana kim dedi bir sene bekliceksin diye ? sen bence bir an önce denileni yaparsan senin için daha faydalı olucak ... askerlik borçlanmani yaparsan 10 ay beklemene gerek yok dediği gibi ilkerin senin vergi indiriminle bi alakan yok malülen emekli olucaksın zaten ... bir senede beklemiceksin hem kulaktan dolma bilgiler bunlar sen ilkerin dediklerini harfiyen uygula ...

JEAM;

oky vergi indirimi gerekmiyor benim dayı oğlum malulen emeklilik dilekçesini verdi önce ilk teşhis konulan hastaneye gönderdiler.sonra tekrar heyet için çağırdılar bu arada aşağı yukarı 8ay geçti.sonra ehliyetiniz varmı yokmu varsa iptal ettirin diye kağıt geldi ehliyet iptal edildi sonra ehliyeti teslim almaya geldiler bu arada 14ay geçti ve hala cevap gelmedi o yüzden diyorum bir sene bekleniyor diye.

Hiç kafanız karışmasın... Malulen emekli olacaksınız. Bunun için:
1- Prim günlerinizi 1800'e tamamlamak için 350 gün askerlik borçlanması yapın.
2- Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapn
3- Sizi hastaneye sevk edecekler, maluliyet cetveli'nde aşağıdaki durumun sizde bulunduğu tespit edildiğinde, hemen malulen emekli olacaksınız (Artık ehliyetin iptala edilmesi söz konusu değil. Yapılan bir değişiklikle artık SGK bu yönde bir araştırma ypmıyor).
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)

1800 gün ile malulen emekli olan kişi kaç TL maaş alır?

arkadar 1800gün primle sgk dan malülen emekli olan birisi kaç lira maaş alır

benim 2ay oldu emekli olalı 1800 gün prim 100de 84 malüliyetten emekli oldum ilk ay 655tl bu ay 690tl aldım

Aynı şirkette çalıştığım bir arkadaşım emekli olduktan sonra 1.100 TL gibi bir rakam alıyordu. Kusura bakmayın hastalığının ne olduğunu bilmiyorum. Ayrıca toplamda 13.000 TL gibi bir toplu parada almıştı.

Ödenen prime ve miktara bağlı. Ama 600'den az olmaz.

Üst Alt