Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni sorunu ve çözümü..?

sevkat100

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2001 yılında İbrahim Tatlıses bebeğim şarkısını yazdım oda radyoaktif madde içirdi kalp krizi geçirdim ve şizofreni hastalığına yakalandı bütün kapılar kapandı devlet hastanesi doktorları hastaneden kovdu.adalet mi bu.sizce....d7şenin dostu yok üstelik benim durumunda saygimla

Şizofreninin çözümü duzgun doktor bulub tedavi olmak,ilaclari zamaninda kullanmak.Omur boyu ilac kullanmak gereke bilir,en onemlisi sabirli olmak

Şizofreni hastalığı ili ucu keskin bıçak.yorum

Evet arkadaşlar şizofreni iki ucu keskin bıçak kullanılan ilaçlar iyi geliyor veya gelmiyor.gerçekten sıkıntılı bir durum çünkü kişiden kişiye hastalığın ağırlığı değişebiliyor.

on senedir şizofreni ile mücadele ediyorum.
farklı dönemlerde ilaçları bıraktığım veya azalttığım da relapslar yaşadım.
şuan 150 mg xeplion kullanıyorum ayda bir ve yardımcı ilaçlar(depresyona düşmeyim diye cedrina ve prolaktin yükselmesine karşı parloder)

şizofreninin çok çeşitleri var.
bende on yıl önce hatırladığım kadarıyla şüphecilikle başladı sonra evrildi. şimdi arada kalmış bir şizofrenim çeşitli türlerden kalıntılar var.
en çok üzerime alınma
hakkımda konuşuluyor
takip edilme
sanrılar
halisünasyonlar
gibi benzeri semptomlar görünüyor

şizofreni çok nadir olarak tam olarak tedavi edilebilen bir hastalık. genetik yatkınlığı olan insanlarda görülme şansı çok yüksek. rahmetli dedemde varmış. bizde oradan kaptık şifayı diyecem ama asıl mesele çevresel faktörler.

gel gelelim şizofreni de stresten uzak duracaksın. doktoruna güvenecek kendini tam açacaksın verdiği, ilaçları düzgün kullanacaksın sağlıklı yaşayacak mümkünse kilo almamak için spor yapacaksın.
hayat standarttın yaşam kaliten yükseliyor.

geçer mi
bence 50-60 yaşından sonra hastalık bizleri bırakabilir nedeni de. şizofrenide dopamin ve seratonin miktarları beyinde önemli.
o yaşlarda beyinde ki kimyasallarda değişim oluyor bu saydığım hormonlar azalıyor bu da ateşli evrelere yakalanma riskini azaltıyor.
belki tam anlamıyla iyileşemeyiz ama ilaçlar sayesinde güzel bir hayat yaşarız inşl. Allahtan ümit kesilmez herkes sağlıklı kalsın. yardım edebileceğim bir durum varsa özelden ve buradan cevap vermeye çalışırım.

ben geçenleri tanıyorum

düzelteyim geçmekten kastım 50 li 60 lı yaşlardan sonra ataklar gelmiyor artık ;)

AYDINYAVUZ

senin için minik bir araştırma yaptım. tarihteki bilinen şizofrenler arasında seninde bilebileceğin bu akıl oyunları filmine konu olan John Nash (1928 - 2015).
evet adam neredeyse 100 yıl yaşamış.
bence şizofreninin ömürle alakası yok. gerçi yaşanılan ömrün kalitesiyle bire bir alakalı arkadaşım ama uzunluk kısalık başka bir şey.
bence uzun yaşayabilirler .

ibrahim tatlıse bebegim şarkısı ve şizoreni atakları

merhaba ibrahim tatlısese bebegim şarkı sözünü yazdım 2 tane balıgın kırmızı kulaçıgına baglı metal top içrdiler kahve içinde beynim ve kalbimde elektrikllenme yanma oldu sesler başladı siyah telsiz gibi şeler gördüm ailemde fabrikada şefim beynindekileri açıga çıkaracagız dedi.o günden sonra şizofreni oldum tüpmerserizede çalışıyordum 2001 den beri hastayım mahkeme olayına ailem karşı çıktı .siz olsaydınız ne yapardınız.insan şizofreni olabilir ama dinleme cihazı niye.

ibrahim tatlısesten hiç birşey istemedim ama çektigim acılar karşıgı yok

Gecmis olsun.
Anlattigin ilginc olay:cool:

fakire böyle yaptılar.ama ALLAH herşeyi görüyor siz olsaydınız ne hisseder ne yapardınız.aslında mahkemelik olayda karşı taraf ibrahim tatlıses

Mahkemeye mı verdiniz onu?
bebeğim şarkısının bestecisi sen misin gerçekten

mahkeme olayına ailem karşı çıktı keşke yüde 92 engrelli olmasaydım ama yapıcak bişi yok.sonuç yüzde 92 rapor saygımla.dertleşmek istedim

Olaydan bayağı yıllar geçmiş delil,kanit var mı?

evet bu yıl 16 yıl oluyor.tek nokta bi şarkı için böyle yapılırmı amaALLAH onuda düşürdü.o da engeli şimdi.ne para verdi üstelik beni engelli yaptı.bebek hemşiresiydi kardeşim ve karanlık ortamda ebru yaşar çalarken yazdım şarkıyı postaneden ivbrahim tatlısesin plak şirketine gönderdim şarkı tv de çıktıgı hafta metal topları içirdiler film başladı kalp krizi şizofreni hastası oldum şu an yüzde 92 engeliyim...

Sen karsiliksiz olarak yazip mektup göndermissin.
Seni davet ettilermi?heyecanlandinmi?
Bilerek yapilmazki bu?

Üst Alt