on senedir şizofreni ile mücadele ediyorum.
farklı dönemlerde ilaçları bıraktığım veya azalttığım da relapslar yaşadım.
şuan 150 mg xeplion kullanıyorum ayda bir ve yardımcı ilaçlar(depresyona düşmeyim diye cedrina ve prolaktin yükselmesine karşı parloder)
şizofreninin çok çeşitleri var.
bende on yıl önce hatırladığım kadarıyla şüphecilikle başladı sonra evrildi. şimdi arada kalmış bir şizofrenim çeşitli türlerden kalıntılar var.
en çok üzerime alınma
hakkımda konuşuluyor
takip edilme
sanrılar
halisünasyonlar
gibi benzeri semptomlar görünüyor
şizofreni çok nadir olarak tam olarak tedavi edilebilen bir hastalık. genetik yatkınlığı olan insanlarda görülme şansı çok yüksek. rahmetli dedemde varmış. bizde oradan kaptık şifayı diyecem ama asıl mesele çevresel faktörler.
gel gelelim şizofreni de stresten uzak duracaksın. doktoruna güvenecek kendini tam açacaksın verdiği, ilaçları düzgün kullanacaksın sağlıklı yaşayacak mümkünse kilo almamak için spor yapacaksın.
hayat standarttın yaşam kaliten yükseliyor.
geçer mi
bence 50-60 yaşından sonra hastalık bizleri bırakabilir nedeni de. şizofrenide dopamin ve seratonin miktarları beyinde önemli.
o yaşlarda beyinde ki kimyasallarda değişim oluyor bu saydığım hormonlar azalıyor bu da ateşli evrelere yakalanma riskini azaltıyor.
belki tam anlamıyla iyileşemeyiz ama ilaçlar sayesinde güzel bir hayat yaşarız inşl. Allahtan ümit kesilmez herkes sağlıklı kalsın. yardım edebileceğim bir durum varsa özelden ve buradan cevap vermeye çalışırım.