Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tamamen düzelebilir mi?

alenot

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar.Ben şizofreni teşhisi ile ordudan malülen emekli edildim.Silahımı ve ehliyetimi aldılar ve vasi tayin ettiler.2008 yılında emekli oldum.2009 da ilaçlarımı kullanmayı reddettiğimden küçük bir atak geçirdim.2009 dan beri doktorumun verdiği ilaçları tam olarak kullanıyorum.Sadece ayda bir kez iğne vurunuyorum.8 yıldır hiçbir şikayetim yok.2013 yılında öğretmenlik yaptım,3 yıldır ise bir markette çalışıyorum.Hiçbir sıkıntım yok.Kendime ve aileme bakıyorum.

Ehliyetimi geri almak için başvurdum,vermediler.Gata kronik yazdığı için biz sana nasıl sağlam diyelim dediler..Yani muayene dahi etmediler.Oy da kullanamıyorum kısıtlı olduğum için.Kısıtlılığımı kaldırıp ehliyetimi geri alabilir miyim?Normal bir vatandaş olamaz mıyım?Eğer olamayacaksam engelli kadrosunda özel sektörde çalışabilir miyim?Seneler önce özürlü kimlik kartı için başvurduğumda tedaviyle çalışamaz % 80 rapor verdiler ama ben 8 yıldır sapasağlamım çok şükür.Aydınlatabilir misiniz?Benim durumumda olan arkadaşlar var mı?

Hastalık boyutunu da soruyorsan (öyle varsayıyorum), ben bunu doktora sordum ve EVET cevabını aldım.

Yeni bir saglik raporu alarak kanıtlayabilirsiniz. Sulh mahkemesinden vasilik iptal isteyebilirsiniz.
Galiba emekli olmuşsunuz,engelli kadrosunda calisamazsınız.

kronik şizofreni hastalarına ehliyet verilmiyor özellikle de %80 raporunuz varsa.

hastalık kronik hal almamışsa ve %45(tedaviyle işlevselliği düzelen) raporu varsa doktorun kararına bırakılmış,
kontrol şartıyla verilebiliyor.

Sulh mahkemesi hastaneye mi sevk ediyor?

Sizi yanıltmış olmayım ama bildiğim kadarıyla 40 yaşından sonra büyük oranda iyileşme gözleniyormuş.

Sulh mahkemesinde daha önce raporunuz vardır vasi tayin ettiğin için.
dilekçe verirseniz ben iyileştim iptal ettirmek istiyorum diye Onlar da tekrar hastaneye sevk ederler.
alenot

Şizofreni hastalıgına yakanıpta bundan kurtulanlar var ama cok az kısıler bu hastalıktan kurtulabılıyor 100 kısıden 5 kısı gıbı bı oran dusun. Ben tek hap 10 mg rexapın kullanıyom ıgne felanda yok ve benımkısı basıt sızofrenı dıye gecıyor ve raporumda surelı benım mesela ıyılesme kurtulma olasılıgım var. Ama cok agır sızofrenlerde kurtulmak bıraz zor .

Farkındalıgımızın olması lazım. Kendını ozel sanan gordugu hayallerı ılahı nedenlere dayandıran sızofrenlerdensen farklı ve ozel oldugunu dusunuyorsan ozaman işin yaş omur boyu bos dusuncelerle yasarsın. İlaçları zamanında saatı saatınde almaya bak beynındekı salgıları duzenleyıp normal ınsan olmanda buyuk yarar saglarlar. Zaten onun ıcın verıyorlar. Kendını herzaman zorlamalısın farklılıklar beynıne ıyı gelecektır.

@alenot Vasilik konusunda = Bulunduğun ilde sulh mahkemesin de dosya açtırarak tam teşekküllü devlet hastanesi sağlık kuruluna sevk isteyerek vasiliğin kaldırılması uygundur raporu alman gerekir .

İyileşme oranı konusun da = Bazı şizofren çeşitleri inatçı ve kronikten iyileşme sürecine geçiş yapamaz . Bazı türler de ataklar depresyon seviyesinde olup sadece tek bir ilaç ile nüksetmesini engelleme amaçlı koruyucu tedavi verilir . Yıllarca iyilik hali devam eder ve belirti göstermez bu rahatsızlık . Yüzde oranına vurulursa yıllarca bu iyilik halini devam ettiren kişi sayısı çok düşüktür.

şizofreni tamamen düzelir mi diye gittiğim doktora sormuştum
bana söylediği
50 li yaşlarda beyinde ki bir çok kimyasalda değişiklikler oluyor oldu
bizi etkileyenlerin başınada gelen dopamin gibi hormanlarda azalma olacakmış

bana tam olarak düzelmezsin ama pozitif belirtilerde arık görülmez dedi
negatif semptomları zaten ilaçlar da düzeltmiyor
içimizde şizofreni olacak ama alevli evreye girmeyeceğiz anladığım kadarıyla
herkese geçmiş olsun

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Kendımı yada baskalarını nıye kandırayım kardesım tek hap 10 mg kullanıyorum raporumda surelı ıyılesebılcegımı doktor soyledı

Kendımı yada baskalarını nıye kandırayım kardesım tek hap 10 mg kullanıyorum raporumda surelı ıyılesebılcegımı doktor soyledı. paranoid sizofrenin neresi iyi en cok kurgu yapanlar paranoidler :)

iyileşirsen bana haber et ben iyileşen şizofreni görmedim

Ayşe Şasa'nin hayatını okuyun lütfen...

[FONT='inherit']ŞİZOFRENİNİN TİPLERİ:[/FONT]
[FONT='inherit']
Paranoid tip: Çoğunlukla şüphe duyma, büyüklük, ve din ile ilgilidir. En çabuk fark edilen, en çok korkutan ve en gürültülü seyreden tip olmasına rağmen tedavide en iyi yanıt verendir.[/FONT]

[FONT='inherit']
Dezorganize tip: Sinsi başlayan ve düzelmesi en az, ilaçlara cevap verme oranı düşük olan ve en bizar görünen tiptir.[/FONT]

[FONT='inherit']
Katatonik tip: Davranış bozuklukları belirgindir. Garip vücut duruşu, postür, jest ve mimiklerle kendini gösterir.[/FONT]

[FONT='inherit']Farklılaşmamış tip: Herhangi bir tip sınıfına koyamadığımız şizofreni türüdür.[/FONT]
[FONT='inherit']
Rezidüel tip: Negatif belirtiler baskındır. Girişimcilikte azalma, düşüncede somutlaşma ve fakirleşme, öz bakımda bozulma, ve vurdumduymazlık görülür.[/FONT]

[FONT='inherit']
Basit şizofreni: Sinsice ve yavaş başlar, hiç alevlenmeden için için yanarak kişinin kişilik özelliklerini, yeteneklerini, kapasitesini ve motivasyonel özelliklerini elinden alır. Negatif belirtiler görülür. Bu tip şizofreni; ergenlik problemleri, vurdumduymazlık, tembellik ve sorumluluk almama ile karıştırılır.[/FONT]

paranoid şizofren belli etmet ki zor anlasılır

Bunu geçenlerde psikolog arkadaşıma sormuştum hayır diye bir cevap aldım ömür boyu ilaç kullanmak zorunda dedi
şizofreni bir tanıdığım vardı ilaçları bıraktığı gibi kendisine zarar vermeye başladı Uz Dr. psikiyatri ilaçlarını bırakma sakın dedi yani bildiğime göre ilaçsız tedavisi yok bu hastalığın Allah tealanın mucizesine de şaşırmamak gerekir

Ben ilaclarimi yazdirmaya gitti. Benim hastalik duzelir diyorlar dogrumu dedim. Sizofreni duzelmez ilacla kontrol altina aliriz dedi. Duzelir diyen şarlatandır onu dikkate alma dedi.

MAYDONOZ

kim diyor maydonoz bunu avrupada şizofreni gelişmiş ülkelerde gelişmekte olan ülkere göre daha agır seyrediyormuş avrupada agır seyrediyormuş bu neden acaba

18 senedir antipsikotik içiyorum. 9-10 defa hastaneye yattım. Ama çok şükür iyileşmeye başladım. Darısı başınıza...

Arkadaşlar şizofreni beyin hastalığıdır ve GEÇMEZ! Sadece bununla yaşamayı öğreniyorsunuz. Bazileri gündelik hayatına tekrar dönebiliyor ilaç tesavileri ile ve terapilerle. Ama bu iyileştin demek değildir!Bazileri maalesef yapamiyor.

10 defa atak geçirdim iyileşme falan olmadı üstündende 5 sene geçti böyle abuk sabuk şeylere inanmayın bence

atak sayısının fazla veya az olması ne gibi bir farklılığa neden oluyor

bende 4-5 atak geçirmişimdir.
atakların bir iki tanesi uzunda sürdü
en son atağın üstünden iki sene geçti gibi
artık tek bir iğne ile hayata karışabiliyorum

:D :D :D Valla işime devam edebiliyorum. Ekonomik özgürlüğüm var. Elimdeki imkanları hobilerimi yaşamaya dönük kullanabiliyorum. Sosyal hayatım da fena sayılmaz. Bunlar iyileşme göstergesi oluyorsa iyiyim...

GABBARD isimli batılı araştırmacıya göre şizofreninin kalıcı tedavisi diye bir şey söz konusu değildir. Semptomlar hafiflese de remisyonun devamı için ilaç tedavisine de sürekli devam edilmesi gerekir (Kaynak: Normaldışı davranışlar / Engin Geçtan / Remzi Kitabevi)

zaten arkadaşlar ilaç tedavisinde bile iyileşme sınırlı. şöyle ki

pozitif belirtiler yok olabilirken ilaçla negatifler yani bütün insanlarda görülebilen belirtiler kişilik ve karakter özelliği gibi görünüp kalabiliyor
yani iyileşme sınırlı

Üst Alt