merhaba arkadaşlar ben 7 8 senedir şizofreni tedavisi görüyorum ve son zamanlarda kullanmış olduğum ilaçların sadece yan etkilerini görüyorum bunun dışında pek etki alamıyorum. Şimdi ise tedavimi sona erdirmek istiyorum böyle bir soru sormamdaki esas amaç eğer ben bu tedaviyi sonlandırma isteğinde bulunursam doktorlar beni ben istemediğim halde hastaneye yatırma hakları varmı bunu öğrenmek istiyorum. Gerçekten artık en ufak şeyde hastane diyecekler diye doktorlara birşey anlatasım gelmiyor resmen. Çok meyilliler hastaneye yatırmaya. Hastaneye yatmadan önce daha kötüydüm iyi oldum ilaçlarla şok cihazıyla ama duygusal olarak daha berbat bir duruma gelmiştim 7 8 gün zor atlattım o hastanenin verdiği kötü hissi. Neyse fazla uzatmadan özet olarak doktorlar tedaviyi sonlandırırsam hiç gitmeden yada gidip onlara söyleyerek ailemin onayını almaları veya almamaları halinde beni ben istemeden hastaneye yatırma hakları var mı yasal olarak. 27 yaşındayım herhangi bir şekilde tehlikeli davranış barındırmıyorum bünyemde ve bu tedaviyi bitirmek istiyorum. Ayrıca belirtmek istiyorum doktorlar iyileştiğim halde beni tedavi ediyor en azından bir kaç doktora sorduğumda böyle söyledi. Hastalığım geri gelmesin diye tedavi görüyormuşum. teşekkürler iyi günler.