Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tedavimi kendi isteğimle sonlandırabilir miyim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben 7 8 senedir şizofreni tedavisi görüyorum ve son zamanlarda kullanmış olduğum ilaçların sadece yan etkilerini görüyorum bunun dışında pek etki alamıyorum. Şimdi ise tedavimi sona erdirmek istiyorum böyle bir soru sormamdaki esas amaç eğer ben bu tedaviyi sonlandırma isteğinde bulunursam doktorlar beni ben istemediğim halde hastaneye yatırma hakları varmı bunu öğrenmek istiyorum. Gerçekten artık en ufak şeyde hastane diyecekler diye doktorlara birşey anlatasım gelmiyor resmen. Çok meyilliler hastaneye yatırmaya. Hastaneye yatmadan önce daha kötüydüm iyi oldum ilaçlarla şok cihazıyla ama duygusal olarak daha berbat bir duruma gelmiştim 7 8 gün zor atlattım o hastanenin verdiği kötü hissi. Neyse fazla uzatmadan özet olarak doktorlar tedaviyi sonlandırırsam hiç gitmeden yada gidip onlara söyleyerek ailemin onayını almaları veya almamaları halinde beni ben istemeden hastaneye yatırma hakları var mı yasal olarak. 27 yaşındayım herhangi bir şekilde tehlikeli davranış barındırmıyorum bünyemde ve bu tedaviyi bitirmek istiyorum. Ayrıca belirtmek istiyorum doktorlar iyileştiğim halde beni tedavi ediyor en azından bir kaç doktora sorduğumda böyle söyledi. Hastalığım geri gelmesin diye tedavi görüyormuşum. teşekkürler iyi günler.

Adrenochrome
Eğer doktorun sen de sakıncalı bir hastalık belirtisi ya da belirtileri görürse,yasal olarak senin rızan olmadan da,seni hastaneye yatırma hakkına sahip.
İyileştiğini düşünüyor olabilirsin ama bu iyileşmeyi aslında sadece ilaç kullanmaya devam ettiğin için hissediyorsun.
Ben de 20 yıldır şizofreni hastasıyım ve ilaçlarını kullanmaya devam etmeni öneririm.Doktorunun dediği doğru,bu hastalık ilaç kullanmayınca geri dönüyor arkadaşım.

ASUMAN0

ama ne yazıkki yakında okul için ist dışına çıkacağım ozmnda mecburi olarak katılamıycam seanslara okul süresince doktor yine çağırdığında ozmn ne yapcam onu bilmiyorum okulun durumuna göre gelebilceğimi sanmıyorum ama doktor ne olurssa olsun gelmen gerekiyor diyor :S çok şeyden geri bırakıyor bu iş beni :S sürekli gittiğim yerden geri dönüyorum senelik yada 6 aylık yazılmıyormu bu ilaçlar

ASUMAN0...yada ilaç kapitalizmi bizim öyle düşünmemizi istiyor!..hiç bir doktor ilacı bırak tedaviyi bırak demez sen iyi olsan bile, çünkü ilaç sektöründen inanılmaz kar payları alıyorlar..hele hele hastalığın da büyük bir hastalık ise onu mükemmel bir şekilde koz olarak kullanırlar, başka bir şeyle geçmeye müsait olsa bile o hastalık!
benim de çarşamba günü kolumdaki noröpatim için doktor randevum var ilacı kullanmaya devam edeyimmi diye sormak için sırf...bana kalsa ben keseceğim de ailem kafana göre ilaç bırakma aman amann diye kafamı şişirdikleri için!....ilaçlar bizim kendimizi kandırmak için düzenlenmiş en büyük zamazingolar başka bir şey değil!

deathless

bende senin gibi düşünüyorum ama işte ilaç bırakınca anneme birşeyler oluyor ağız burun fln doktoru her zmn haklı gördüğü için ne yazıkki ceremesini çekmekte bana düşüyor

Doktor kontolünde bırakın.Siz farkında olmadan aslında faydasını goruyorsunuz sadece yan etki olarak bakmayın.Kendi kendine bırakanların bir süre sonra tedavinin başına döndüğünü hatta dahada kötü olduklarını biliyorum.

Deathless arkadaşım
İlaç sektörü konusunda haklılık payın olduğunu düşünüyorum ama birçok şizofren tanısı konmuş hastanın,ilaçlarını bırakınca,hastalıklarının geri döndüğünü duyuyor veya okuyorum.Ben de ilk zamanlar ilaçlarımı birçok kez bırakmayı denedim ama sonuç daha beter oldu.
Yine de hastalık kişiden kişiye farklılık gösterebilir.Absentm arkadaşın dediğine katılıyorum.İlaçların doktor kontrolü altında bırakılması,olası kötü sonuçları engelleyecektir.

Şizofreni beyin hastalığıdır. İlaçlar beyinde eksik olan maddeyi tamamliyor. Bırakırsan o maddeden yoksun kaliyorsun. Ve baştan başlaman gerekiyordur. Dilerim olduğundan daha kötü duruma düşmezsiniz.

Dipnot: şizofreni konulan teshisin temize çıktığını şimdiye kadar görmedim mesleki hayatımda. Demem o ki şizofreni hastalığı olan insan iyileşemiyor. Bununla yaşamayı öğreniyor.

ÖzgürKız

dipnotunuz doğrultusunda doktor demekki beyaz bir yalan söylemiş ozmn ben üzilmim diyemi artık başka sebepdenmi bilmiyorum.

şizofreni iyileşmez sadece yatışır.

yapılan araştırmalarda şizofrenide bir çok soruna neden olan hormon olarak beyinde ki dopamin salgısını buldular. bu hormon sinirlerin beyinde birbirleriyle iletimini sağlıyor.

bizim kullandığımız antipiskotikler bu hormonu normal seviyesine çekiyor.
parkinsonda ise tam tersi dopamin az ve bu hormonu artıran dopaminerjik ilaçlar verilip seviye yükseltiliyor.

gelelim asıl meseleye . dopamin hormonu beynin yaşlanması ile bilikte yani 50 li 60 lı yaşlardan itibaren her yıl %10 azalıyor.
bu da bize artık pozitif belirtilerden kurtuluyoruz demek oluyor.

o yaşlarada kadar kullandığımız bu ağır ilaçlara devam bence.

Şizofreni tanısı konmuş bir hastanın,ilaç tedavisini bırakacak duruma geldiğini ben de hiç duymadım ama bazı hastalıklarda tıpta nadir görülen iyileşme vakaları olduğunu da duydum.
Umarım ki arkadaşın durumu o nadir görülen vakalardandır.Yok değilse,doktor kontrolünde ilaçları azalttığında,iyileşmediğini kendisinin idrak etmesi en doğrusu olur diye düşünüyorum.

Adrenochrome

ailen ilaçları bırakmandan endişeli olduğuna göre mutlaka bunun bir hikayesi vardır.
yani seni çok kötü durumda görmüşlerdir ve tekrar o hale gelmeni istemiyorlar.

şok tedavisi görmüşsün bu demektir ki bazen ilaçlar bile yetersiz kalmış.

bence ailenin endişelerine kulak verebilirsin,
sen kendini dışardan izleyebildiğini zannetsen bile bir bakmışsın atak geçirmişsin, daha kötü olur.

Bende şizofreni piskoz ilacı reksapin hap clipiksol iğne kullanıyorum ilaçları bırakmak istiyorum doktorum izin vermiyor evlenmek için bile doktordan rapor alacakmış iz bu çok büyük haksızlık baro rahatsızlığından dolayı avukatlık başvurun reddetti malulen emekli oldum yanlızlik çekiyorum ,,,,44 yaşındayım bekarım haberleşmek isteyen olursa beni arayabilir 05445521792

arkadaşım böyle saçma sapan soruları nerden buluyorsunuz ilacı bıraksan sana kim ne diyecek doktoru kim takar olan sana olur çevreye rahatsızlık verirsen o zaman işler degişir seni çiçeklerle karşılayacak degiller ya suç işlersen cezanı çekersin adam olursan hiç bir sıkıntı çıkmaz ister ilaç yutma istersen esrar iç

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! sana göre saçma bir soru olabilir tuzun kuru olduğundan dolayı doktorların bana karşı nasıl düşünceler beslediğini daha öncede BELİRTTİĞİM gibi en ufak şeyde ailem ile iş birliği yapıp beni hastaneye yatırmaya çalıştıklarını bilmediğin ve ufak bir ön görüden dolayı böyle saçma kanaatine vardığın için sadece sana göre saçma geliyor. birde bana sor bakalım. en ufak şeyde aileminde onayını alıp beni hastaneye yatırdılar kaç defa bunun için böyle bir soru sormuş olduğumun aklına gelememesinide anlıyorum gayet. neyse diğer arkadşlara gelince ben sizin gibi düşünmüyorum çaresi olmayan tek şey ölüm bu dünyada bir doktor hastalığın çaresini bulamıyorsa bu olmadığı anlamına gelmez. ki doktor bana bazı durumlarda iyileşme görülebiliyor seninkide öyle demişti ayrıca bu soruyu sormamdaki en temel neden ise bu video
geçmiş olsun dilkeleriniz içinde hepinize teşekkürler.

ilacı bırak o zaman ama ailene cevrene rahatsızlık vermediysen bi sorun olmaz ailen neden işbirligi yapıyor demekki akıllı durmuyorsun ilacı bırakırsan kötü oluyorsun

ben şizofreni hastasıyım hap içiyorum iğne vurduruyorum benim için ilaç kullanmak su aş gibi oldu

ÖzgürKız

İyiki psikoloksunuz psikiyatri doktoru degilsiniz doktor olsaniz hiç kahriniz çekilmez şizofreni bir hastalik degil topluma verilen bir tepkidir

ben yaptım bu zaman kadar kimseye zarar vermedim...
hep zarar gördüm

Şizofren Arkadaşlar

Türkiye de günümüzde Tıp ve Psikiyatri bilimi çok gelişti. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda Psikiyatri bilimi bugünkü kadar gelişmiş değildi. Türkiye de 1980 li yıllar da 1990 lı yıllarda Şizofren Hastalığının tedavi edilmesi gerçekten çok zordu. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda piyasada çok az çeşit Şizofren tedavi ilacı vardı. Türkiye de Şizofren tedavisi için günümüzde piyasada değişik değişik Psikiyatrik ilaçlar var. Şizofren Arkadaşlar; Psikiyatristin verdiği ilaçları mutlaka kullanın. İlacınızı aksatmayın. İçtiğiniz Psikiyatrik bir ilaçtan fayda göremeyebilirsiniz. Bu çok doğal, bu çok normal bir şey. Bir Psikiyatrik ilaçtan fayda görmezseniz bunu doktorunuza mutlaka söyleyin. Doktorunuzla iletişim kurduğunuzda doktorunuz size mutlaka farklı bir ilaç verecektir. Doktorunuzun size verdiği farklı ilaçtan da fayda görmezseniz Doktorunuz size yeni bir ilaç kullanmanızı söyleyecektir. Bir ilaçtan fayda görmezseniz başka bir ilaçtan daha başka bir ilaçtan mutlaka fayda görürsünüz.

Arkadaşlar Tıptan ümidinizi kesmeyin. Ülkemizde Tıp, Psikiyatri Bilimi bir çok dünya ülkesinden daha iyi, daha gelişmiştir. Bu inkar edilemez.

Son düzenleme:
Üst Alt